|HOT_$type=slider$cl=#FA5858$c=5$h=600$m=0$rm=0$s=0$show=home

|ΝΕΑ_$type=three$cl=#086a87$c=21$h=300$m=0$s=0$rm=0$show=home$p=1

Αυτές είναι οι τομές του νέου ασφαλιστικού

Επτά επίπεδα εισφορών. Ελευθερία επιλογής και ευελιξία για τον εργαζόμενο. Θεσμοθετείται η πρώτη φάση μείωσης των εισφορών στη μισθωτή εργασία. Τι συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο.

  • Επτά επίπεδα εισφορών.
  • Ελευθερία επιλογής και ευελιξία για τον εργαζόμενο όσον αφορά στο επίπεδο εισφορών που θα καταβάλει. 

Αυτές είναι οι αρχές που θα διέπουν το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο η κυβέρνηση προετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μέχρι τις αρχές του νέου έτους.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, παρουσίασε τις βασικές αρχές που διέπουν το υπό διαμόρφωση ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ιδίως αναφορικά με τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών, οι αρχές αυτές αφορούν κυρίως την ελευθερία επιλογής και την ευελιξία εντός ενός νέου και απλού συστήματος.

Καθιερώνονται επτά επίπεδα εισφορών και παρέχεται στον κάθε ασφαλισμένο η δυνατότητα να επιλέγει το επίπεδο των εισφορών που θα καταβάλλει, το οποίο θα μπορεί να το διαφοροποιεί ετησίως ανάλογα με την εισφοροδοτική του ικανότητα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο:


-Προβλέπεται ειδική μέριμνα για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και τους αγρότες.

-Ενισχύεται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση του ΕΦΚΑ (e-ΕΦΚΑ) στον οποίο εντάσσεται και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών.

-Θεσμοθετείται η πρώτη φάση μείωσης των εισφορών στη μισθωτή εργασία, κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες με έναρξη εφαρμογής το δεύτερο εξάμηνο του 2020, επιδιώκοντας μέσω της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους εργασίας, την ενθάρρυνση νέων προσλήψεων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της συνολικής απασχόλησης.

"Οι απαραίτητες αναλογιστικές μελέτες εκπονούνται και όταν θα είναι έτοιμες θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή. Από τον συνδυασμό φορολογικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου θα είναι σημαντικά ωφελημένοι όλοι οι πολίτες συμπεριλαμβανομένων των πολιτών μεσαίου εισοδήματος", σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη.

-Σταδιακή ανακοίνωση θετικών μέτρων

Στη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη, σύμφωνα με πληροφορίες, τους υπουργούς για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

"Με τον υφιστάμενο προγραμματισμό θα έχουν ψηφισθεί μέχρι το τέλος του έτους περίπου 30 νομοσχέδια", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνεδρίαση του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσίασε τις τρέχουσες εξελίξεις στην οικονομία. Όπως επισημαίνουν στελέχη, το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα παραμένει σταθερά σε υψηλά επίπεδα, υποστηριζόμενο από την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, τη σταθεροποίηση των επιτοκίων δανεισμού σε χαμηλά επίπεδα και την αναμενόμενη θετική ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης της ενισχυμένης εποπτείας στο προσεχές Eurogroup.

"Ο προϋπολογισμός του 2020 έρχεται σε μία χρονική περίοδο που ο ρυθμός ανάπτυξης αναθεωρείται προς τα κάτω στο σύνολο της Ευρωζώνης, ενώ στην Ελλάδα αναθεωρείται προς τα πάνω: 2% για το 2019 και 2,8% για το 2020. Όλα τα συστατικά της οικονομικής μεγέθυνσης, δηλαδή η κατανάλωση, οι εξαγωγές και κυρίως οι επενδύσεις αυξάνονται σημαντικά. Είναι ο πρώτος Προϋπολογισμός που όχι μόνο δεν επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, αλλά μειώνει τα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων να βλέπει σημαντική μείωση της επιβάρυνσης και αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. Στον Προϋπολογισμό του 2020 ενσωματώνονται όλες οι μειώσεις φόρων, η ενίσχυση των επενδυτικών κινήτρων και των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που προβλέπονται στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή των Ελλήνων. Επίσης, προχωρά, σε συνεργασία με τις εποπτικές αρχές και τις τράπεζες το σχέδιο "Ηρακλής" για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων", τονίζουν από την κυβέρνηση.

"Μέχρι στιγμής καταφέραμε να κάνουμε περισσότερα και γρηγορότερα από όσα είχαμε δεσμευθεί… Για τη διαχείριση των καλύτερων από τον στόχο αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού θα ανακοινώνονται σταδιακά τα καλά νέα, όσο κερδίζουμε δημοσιονομικό χώρο… Σας ζητώ να υπενθυμίζεται τη δέσμευσή μας ότι μέσα στην τετραετία, θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η κοινωνία είναι ώριμη για αλλαγές και έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της ΔΕΗ. "Δείξαμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε και όντως…σπάσαμε αυγά", επεσήμανε. 

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Στη συνεδρίαση του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος παρουσίασε τους υπηρετούντες σήμερα υπαλλήλους, τις αποχωρήσεις την τελευταία διετία και την εκτίμηση για τις αποχωρήσεις του επόμενου έτους. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την καταγραφή των αναγκών για προσλήψεις όλων των Υπουργείων για το 2020, ενώ έγινε ειδική αναφορά για τους ευαίσθητους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε ότι το δημοσιονομικό περιθώριο που δημιουργείται από την ανάπτυξη της οικονομίας και την καλύτερη εκτέλεση του προϋπολογισμού θα χρησιμοποιηθεί για τον μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και όχι έκτακτου, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.

Το υπουργικό συμβούλιο προέβη στην προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις των Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Συγκεκριμένα, κατά την προεπιλογή προτείνονται οι 10 πρώτοι στην επετηρίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας και οι 6 πρώτοι στην επετηρίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.


Του Δημήτρη Γκάτσιου
capital.gr


COMMENTS

BLOGGER

|ΕΓΡΑΨΑΝ_$type=list$c=20$m=0$l=0$s=0$va=1$show=post

Όνομα

ΑΡΘΡΑ-ΓΝΩΜΗΣ,5180,ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ,77,ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ,54,ΔΗΜΟΣΙΟ,2589,ΔΙΕΘΝΗ,1777,ΕΛΛΑΔΑ,1651,ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,2283,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ-ΕΝΩΣΗ,822,ΚΚΕ,170,Μ.Μ.Ε.,1837,ΝΕΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,4767,ΠΑΣΟΚ,2898,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,7365,ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ,1302,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,1266,ΣΥΡΙΖΑ,17064,ΧΙΟΥΜΟΡ,11934,ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗ,991,Ψ,1425,Ω,5829,HOT-VIDEO,15,sidebar,1,VIDEO,344,
ltr
item
politika-gr: Αυτές είναι οι τομές του νέου ασφαλιστικού
Αυτές είναι οι τομές του νέου ασφαλιστικού
Επτά επίπεδα εισφορών. Ελευθερία επιλογής και ευελιξία για τον εργαζόμενο. Θεσμοθετείται η πρώτη φάση μείωσης των εισφορών στη μισθωτή εργασία. Τι συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο.
https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2019-11-23/eisfores0efka.jpg
politika-gr
https://politika-gr.blogspot.com/2019/11/blog-post_222.html
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/2019/11/blog-post_222.html
false
8823671051559442697
UTF-8
Φορτώθηκαν όλα τα άρθρα Δεν βρέθηκαν άρθρα Περισσότερα Η συνέχεια εδώ Reply Cancel reply Delete By Αρχική σελίδα Σελίδες Άρθρα Δείτε όλα τα άρθρα της κατηγορίας Δείτε σχετικά άρθρα Ετικέτα Αρχείο SEARCH Όλα τα άρθρα Not found any post match with your request Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ. Δευτ. Τρ. Τετ. Πεμ. Παρ Σαβ. Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαίου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαι Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content