|ΝΕΑ_$type=three$c=3$h=250$m=0$s=0$rm=0$l=0$va=0$t=oot

Ούτε σε βάρκα δεν θα τον είχαν βάλει

Ο κ Τσίπρας ή δεν καταλαβαίνει τα απλά της διαπλοκής και της διαφθοράς και της Δημοκρατίας ή κάνει ότι δεν τα καταλαβαίνει. Αν δεν τα καταλαβαίνει, ας τα γράψω μπακάλικα μήπως τα καταλάβει.

Εγώ λοιπόν δεν θα τον αφήσω τον πρωθυπουργό να διαδίδει ότι είναι κανονικό ό,τι δεν είναι κανονικό στη Δημοκρατία.

Γιατί ο πρωθυπουργός δεν δικαιούται να σπέρνει τη διαπλοκή και την ανηθικότητα ως κανονικότητα στο λαό.

Δεν δικαιούται να διαφθείρει το λαό για να υπηρετήσει τον εαυτό του.

Επανήλθε, λοιπόν, στο θέμα των διακοπών του στη θαλαμηγό των Παναγόπουλων, ως δικαίωμά του, μπλέκοντας αυτή τη φορά και τα παιδιά του, αλλά και υπουργούς του!

Μέχρι στιγμής, κανείς από όσους αποκάλυψαν στον Τύπο τις διακοπές του στο Ιόνιο δεν ανακάτεψε τα παιδιά του ή τη σύντροφό του.

Όλη η κατηγορία στράφηκε μόνο στον ίδιο.

Επειδή τη πλήθος των δημοσιογράφων και των Μέσων δεν είναι τόσο χυδαίο όσο θέλει να το εμφανίζει η χυδαιότητα του προπαγανδιστικού μηχανισμού του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ. Που απηχούν το χαρακτήρα των εργοδοτών τους.

Προχτές, στη συνέντευξή του στον Άλφα, ο πρωθυπουργός, χωρίς να προκληθεί γι αυτό από τον πάντα αξιοπρεπέστατο συνάδερφο Σρόιτερ, δήλωσε ότι έχει «δικαίωμα σε κάποιες προσωπικές στιγμές με τα παιδιά του». Για να συμπληρώσει αμέσως, αφού μ’ αυτή του τη δήλωση … τα έβαλε στο κάδρο: «Θέλω να τα κρατήσω έξω. Ποτέ δεν τα έχω βάλει.»

Εγώ δεν θα ασχοληθώ με τα παιδιά του πρωθυπουργού, παρ όλο που εκείνος τα χρησιμοποίησε στη συνέντευξή του, εμφανώς για να συγκινήσει.

Κι αυτό το παραδίνω στην κρίση των αναγνωστών. Θα ασχοληθώ, όμως, με μια πλευρά των δικαιωμάτων του που εκείνος διατείνεται ότι έχει, ενώ δεν τα έχει.

Ο κ Τσίπρας διατυμπανίζει ως δικαίωμά του, αλλά και δικαίωμα των υπουργών του, να ταξιδεύουν με σκάφη. Όπως είπε:

«Εγώ δεν έχω πρόβλημα αν κάποιοι υπουργοί έχουν ταξιδέψει με σκάφη. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Δεν γνωρίζω, γιατί δεν με αφορά η προσωπική ζωή των υπουργών μου».

Ο κ Τσίπρας ή δεν καταλαβαίνει τα απλά της διαπλοκής και της διαφθοράς και της Δημοκρατίας ή κάνει ότι δεν τα καταλαβαίνει. 

Αν δεν τα καταλαβαίνει, ας τα γράψω μπακάλικα μήπως τα καταλάβει.

Αν κάνει ότι δεν τα καταλαβαίνει, ας τα γράψω μπακάλικα για να μη νομίζει ότι όλοι οι Έλληνες, στους οποίους απευθύνεται, είναι αγράμματοι περί τη Δημοκρατία ή αντιδημοκράτες.
 1. Ο κ Τσίπρας δεν πήγε στο σκάφος της κ Παναγοπούλου ως ιδιώτης. Δεν του παραχωρήθηκε ως Τσίπρα. Αλλά, ως πρωθυπουργού.
 2. Εάν δεν ήταν πρωθυπουργός, ούτε η κ Παναγοπούλου ούτε κανείς άλλος από τους επιχειρηματίες που τον περιστοιχίζουν δεν θα του έδιναν ούτε βάρκα.
 3. Επομένως, ο πρωθυπουργός έκανε χρήση της ιδιότητάς του ως πρωθυπουργού για να κάνει έτσι τις διακοπές του. Υποχρεωτικά.
 4. Ο πρωθυπουργός μιας χώρας δεν έχει ιδιωτικότητα. Όλο του το 24ωρο είναι δημόσιο και εμφανές. Ο πολίτης κοιμάται επειδή ο πρωθυπουργός δεν κοιμάται. Όλο το χρόνο. Κουραστικό; Πολύ. Όποιος δεν το αντέχει πάει σπίτι του.
 5. Έτσι, ο πρωθυπουργός- παγκοσμίως- δεν έχει «προσωπικές στιγμές». Δεν τις δικαιούται. Για όσο είναι πρωθυπουργός δεν είναι φυσικό πρόσωπο. Όταν μιλάει, μιλάει ο πρωθυπουργός. Όταν τρώει, τρώει ο πρωθυπουργός. Όταν κοιμάται, κοιμάται ο πρωθυπουργός. Όταν ταξιδεύει, ταξιδεύει ο πρωθυπουργός. Κι όταν ξεκουράζεται, ξεκουράζεται ο πρωθυπουργός.
 6. Οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν πήγαν και δεν πάνε διακοπές με σκάφη επιχειρηματιών ως ιδιώτες. Τους καλούν ως υπουργούς. Αν δεν ήταν υπουργοί δεν θα τους ανέβαζαν ούτε σε βάρκα.
 7. Επομένως, ο λόγος που προσκαλείται ένας κυβερνητικός αξιωματούχος από έναν επιχειρηματία είναι ένας: Η επιθυμία του επιχειρηματία ή του πολιτικού να διαπλακεί. Να γνωριστεί. Να κάνει τον πολιτικό ή τον επιχειρηματία αντίστοιχα, να αισθανθεί κολλητός. Γνωστός. Φίλος.
 8. Η μαρξιστική παιδεία του κ Τσίπρα τον έχει διδάξει, ότι κανείς επιχειρηματίας δεν πλησιάζει έναν πρωθυπουργό ή έναν υπουργό για την ψυχή της μάνας του. Και τον έχει διδάξει, ότι κανείς επιχειρηματίας δεν κάνει λεφτά παρά μόνο από έναν τρόπο εδώ και άπειρα χρόνια: Από την υπεραξία της εργατικής δύναμης. Από τον Adam Smith μέχρι τον Marx τον Freedman και τον Samuelson η ανθρωπότητα ξέρει ότι τον πλούτο τον παράγει μόνο η εργασία. Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα.
 9. Ο κ Τσίπρας πρέπει να διαλέξει αν θέλει να περνάει καλά με όσους πλουτίζουν από την υπεραξία της εργατικής δύναμης των υπαλλήλων τους σαν την κ Παναγοπούλου και τους άλλους επιχειρηματίες που τον φιλοξενούν ή με τους ίδιους τους υπαλλήλους. Γιατί, και με τους δύο δεν μπορεί να είναι.
 10. Και θα ξεκουραζόταν υπέροχα, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, σε οποιοδήποτε σπίτι φίλων που θα του παραχωρούσαν, σε οποιοδήποτε απόμακρο χωριό της Ελλάδας. Φίλους και συγγενείς έχει. Αλλά, δεν ξέρω αν τους προτιμά. Όμως, το σπίτι του κ Πολάκη στο χωριό μου φαίνεται αρκούντως μεγάλο και ο ίδιος πολύ φιλόξενος ώστε να αφήσει τον πρωθυπουργό μόνο του με την οικογένειά του για μια βδομάδα να ξεκουραστεί εκεί.
 11. Κι εκεί, ο μόνος κίνδυνος θα ήταν να του προσάψουν την κατηγορία ότι είναι ένα και το αυτό με τον προκλητικό Σφακιανό. Πράγμα που δεν απέχει από την πραγματικότητα.

Γ.Παπαδόπουλος- Τετράδης
liberal.gr

COMMENTS

BLOGGER
Όνομα

Α,4573,ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ,1541,ΑΡΘΡΑ-ΓΝΩΜΗΣ,2935,ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΔΗΜΟΣΙΟ,2589,ΔΙΑΠΛΟΚΗ,503,ΔΙΕΘΝΗ,890,ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1055,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ-ΕΝΩΣΗ,368,ΚΚΕ,148,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,631,Μ.Μ.Ε.,1482,ΝΕΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,3645,ΠΑΣΟΚ,2764,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,3927,ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ,1185,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,1266,ΣΥΡΙΖΑ,15055,ΧΙΟΥΜΟΡ,8238,ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗ,961,HOT,1096,VIDEO,233,
ltr
item
politika-gr: Ούτε σε βάρκα δεν θα τον είχαν βάλει
Ούτε σε βάρκα δεν θα τον είχαν βάλει
Ο κ Τσίπρας ή δεν καταλαβαίνει τα απλά της διαπλοκής και της διαφθοράς και της Δημοκρατίας ή κάνει ότι δεν τα καταλαβαίνει. Αν δεν τα καταλαβαίνει, ας τα γράψω μπακάλικα μήπως τα καταλάβει.
https://1.bp.blogspot.com/-jq1HvH2nFP8/XNszBzlCl5I/AAAAAAABgmc/wiFyqiusmfY6HghixLrOvKlL84v2TOA7ACLcBGAs/s640/59691170_2013789032066160_7980272522727784448_n.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-jq1HvH2nFP8/XNszBzlCl5I/AAAAAAABgmc/wiFyqiusmfY6HghixLrOvKlL84v2TOA7ACLcBGAs/s72-c/59691170_2013789032066160_7980272522727784448_n.jpg
politika-gr
https://politika-gr.blogspot.com/2019/05/blog-post_248.html
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/2019/05/blog-post_248.html
false
8823671051559442697
UTF-8
Φορτώθηκαν όλα τα άρθρα Δεν βρέθηκαν άρθρα Δείτε τα όλα... Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Αρχική σελίδα Σελίδες Άρθρα Δείτε όλα τα άρθρα της κατηγορίας Δείτε σχετικά άρθρα Ετικέτα Αρχείο SEARCH Όλα τα άρθρα Not found any post match with your request Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ. Δευτ. Τρ. Τετ. Πεμ. Παρ Σαβ. Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαίου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαι Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy