|NEA_$type=carousel$cols=1$l=0$h=400$show=home

ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΥΡΙΖΑ: Χάρισμα στον Μπόμπολα η Μαρίνα Αλίμου του ΕΟΤ για 40 χρόνια!

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο παραχώρησης, καθώς γειτνιάζει με την Μαρίνα Φλοίσβου και με το Ελληνικό.

Νέα εποχή από σήμερα για τη μεγαλύτερη Μαρίνα της χώρας μας, τη μεγαλύτερη των Βαλκανίων και εκ των μεγαλυτέρων της Μεσογείου. 
 
Η Μαρίνα Αλίμου, ως έργο παραχώρησης, που για πρώτη φορά διεξήχθη με ηλεκτρονική δημοπρασία (e-Αuction), στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξήγαγε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, περνά προς εκμετάλλευση στην ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, η οποία αναδείχθηκε ως Προτιμητέος Επενδυτής, με τίμημα 57,5 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, πρόκειται να υπογράψει σύντομα τη σύμβαση παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Αλίμου για περίοδο 40 ετών, αφού πρώτα περάσει η διαδικασία από το Ελεγκτικό Συμβούλιο. Κατόπιν ή και ταυτόχρονα, θα περάσει προς έγκριση και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, κάτι που αναμένεται να έχει θετική κατάληξη, και θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης, για την άμεση ενεργοποίηση της παραχώρησης. Η όλη διαδικασία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι, οπότε και θα αναλάβει τη διαχείριση η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε., από την ΕΤΑΔ που την έχει μέχρι σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η τιμή εκκίνησης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας, ήταν τα 50 εκατ. και τελικά το ποσό έφθασε στα 57,5 εκατ., που κατέθεσε ως προσφορά η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.. Οσον αφορά την καταβολή των χρημάτων, ένα μέρος θα δοθεί εφάπαξ κατά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης και τα υπόλοιπα τμηματικά.

Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο παραχώρησης, καθώς γειτνιάζει με την Μαρίνα Φλοίσβου και με το Ελληνικό, η αξιοποίηση του οποίου βρίσκεται εδώ και χρόνια σε εξέλιξη και ελπίζουμε σύντομα να τελειώσει με τους καλύτερους δυνατούς όρους για όλες τις πλευρές.

 

Η μαρίνα του Αλίμου, η οποία κατασκευάστηκε από τον ΕΟΤ τη δεκαετία του ’60, αυτή τη στιγμή διαθέτει πάνω από 1.100 θέσεις ελλιμενισμού και αποτελεί μαρίνα εκκίνησης για μεγάλο αριθμό μικρών επαγγελματικών ιστιοπλοϊκών σκαφών αναψυχής. Η θέση της είναι ιδανική, καθώς απέχει μόλις 15 χλμ. από το κέντρο της πόλης, 8 χλμ. από το Λιμάνι του Πειραιά και 30 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Παράλληλα, εξυπηρετείται από πυκνό δίκτυο συγκοινωνιών, με τραμ, λεωφορεία και ταξί.

Το πλέον σημαντικό που αναδεικνύεται από τη σύμβαση παραχώρησης, είναι ότι πέραν της εκμετάλλευσης των θέσεων ελλιμενισμού και της αναβάθμισής τους, η παραχώρηση της Μαρίνας του Αλίμου προβλέπει επίσης τη δυνατότητα αξιοποίησης από τον επενδυτή της χερσαίας ζώνης, συνολικής επιφάνειας 210.000 τ.μ., για ευρείες χρήσεις τουρισμού, πολιτισμού και αναψυχής, γεγονός που επιτρέπει την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης τουριστικής επένδυσης, στο ταχέως αναπτυσσόμενο παράκτιο μέτωπο της πρωτεύουσας. Η εταιρεία, έχει στόχο να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες ανάπτυξης που δίδονται από το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, με επιπλέον γραφειακούς και εμπορικούς χώρους, χώρους ναυταθλητισμού και εστίασης, στις πέντε ζώνες χρήσεων και λειτουργιών της παραχώρησης, με τη μέγιστη επιτρεπόμενη εκμετάλλευση των 18.520 τ.μ., υλοποιώντας συνολικές επενδύσεις της τάξης των 50 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Αλίμου, αποτελεί για την ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. στρατηγικού χαρακτήρα επένδυση με ακτινοβολία και επιρροή σε όλη την Περιφέρεια Αττικής, είναι μέρος της «Αθηναϊκής Ριβιέρας», σημείο αναφοράς τόσο για τους κατοίκους της ευρύτερης αστικής περιοχής και επισκέπτες, όσο και για τους κατόχους ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών και είναι έργο ορόσημο για την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και κυρίως για τον Δήμο Αλίμου, με σημαντικά και πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία αυτού.

Στόχος της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε., είναι η καλύτερη δυνατή συνεργασία με το Δήμο Αλίμου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες, ώστε η Μαρίνα Αλίμου να γίνει υπόδειγμα σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο υψηλής ποιότητας, υπηρεσιών.

«Ένα ακόμα εξαιρετικό έργο παραχώρησης προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, επιβεβαιώνοντας την ηγετική θέση της εταιρείας στον τομέα αυτό και την ικανότητά της να διαμορφώνει διεθνώς ανταγωνιστικές προτάσεις ανάδειξης και αξιοποίησης καίριων υποδομών της Ελλάδας. Το μοντέλο των έργων παραχώρησης αποδεικνύεται μία από τις βέλτιστες και πλέον αποδοτικές λύσεις για να υλοποιηθούν και στο νευραλγικής σημασίας για την ελληνική οικονομία κλάδο του τουρισμού σημαντικά έργα και η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, διαθέτοντας την πιο πλούσια εμπειρία στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, εκμετάλλευση, συντήρηση και λειτουργία πολύ απαιτητικών έργων, είναι η πλέον κατάλληλη για να αναδείξει την πραγματική προστιθέμενη αξία της Μαρίνας Αλίμου,» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε., Δημήτρης Καλλιτσάντσης, σχολιάζοντας την εξασφάλιση του έργου παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου.COMMENTS

BLOGGER

[ΣΧΟΛΙΑ & ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ]_$type=list$c=30$m=0$va=0

Όνομα

Α,7594,ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ,1543,ΑΡΘΡΑ-ΓΝΩΜΗΣ,3477,ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ,27,ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ,46,ΔΗΜΟΣΙΟ,2589,ΔΙΑΠΛΟΚΗ,510,ΔΙΕΘΝΗ,1016,ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1431,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ-ΕΝΩΣΗ,429,ΚΚΕ,148,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,818,Μ.Μ.Ε.,1482,ΝΕΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,4016,ΠΑΣΟΚ,2841,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,5214,ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ,1203,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,1267,ΣΥΡΙΖΑ,15772,ΧΙΟΥΜΟΡ,9530,ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗ,975,
ltr
item
politika-gr: ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΥΡΙΖΑ: Χάρισμα στον Μπόμπολα η Μαρίνα Αλίμου του ΕΟΤ για 40 χρόνια!
ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΥΡΙΖΑ: Χάρισμα στον Μπόμπολα η Μαρίνα Αλίμου του ΕΟΤ για 40 χρόνια!
Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο παραχώρησης, καθώς γειτνιάζει με την Μαρίνα Φλοίσβου και με το Ελληνικό.
http://img.periodista.gr/images/media/periodista/2017-july/84ee77ba885b2691cab1ec657859be0f/boboethnos-intro.jpg
politika-gr
https://politika-gr.blogspot.com/2019/04/40.html
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/2019/04/40.html
false
8823671051559442697
UTF-8
Φορτώθηκαν όλα τα άρθρα Δεν βρέθηκαν άρθρα Δείτε όλα τα άρθρα Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Αρχική σελίδα Σελίδες Άρθρα Δείτε όλα τα άρθρα της κατηγορίας Δείτε σχετικά άρθρα Ετικέτα Αρχείο SEARCH Όλα τα άρθρα Not found any post match with your request Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ. Δευτ. Τρ. Τετ. Πεμ. Παρ Σαβ. Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαίου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαι Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy