|HOT_$type=carousel$cl=#FA5858$c=5$h=400$m=0$rm=0$s=0$show=home

|ΝΕΑ_$type=two$cl=#086a87$c=24$h=300$m=0$s=0$rm=0$show=home$p=1

Ο Τσίπρας τελείωσε, έρχεται ανάκαμψη

Οσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, θα δούμε τους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα να αλλάζουν στρατόπεδο μαζικά. Οι πρώην σύντροφοι θα φορέσουν κουστούμια και γραβάτες και θα γίνουν μητσοτακικότεροι του Κυριάκου.

Πριν ξεκινήσει η ανάκαμψη της οικονομίας θα δούμε μερικά σημάδια:
  • θα αρχίσουν να επιστρέφουν οι καταθέσεις από το εξωτερικό στην Ελλάδα, 
  • θα πέσουν σημαντικά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, 
  • θα εκδηλώσουν διάθεση να μας δανείσουν οι ξένοι επενδυτές, 
  • το Χρηματιστήριο θα ανεβαίνει ασταμάτητα, 
  • θα ξεκινήσουν επενδύσεις από Ελληνες και ξένους επενδυτές.

Κανένα από αυτά τα σημάδια δεν υπάρχει σήμερα.

Στον κόσμο της οικονομίας, των αποδόσεων και των επενδύσεων η κατάσταση εξαρτάται από τα ρίσκα. Τους κινδύνους δηλαδή που βλέπουν οι επενδυτές. Και είναι φως φανάρι ότι βλέπουν ακόμη μεγάλους κινδύνους και γι’ αυτό δεν επενδύουν.

Οι κίνδυνοι αυτοί σχετίζονται με την υψηλή φορολογία, το κόστος της γραφειοκρατίας και των ασφαλιστικών εισφορών, την πολυνομία και τα προβλήματα της Δικαιοσύνης, την έλλειψη ασφάλειας, την υπολειτουργία του κρατικού μηχανισμού, τον πολιτικό αμοραλισμό.

Ολα αυτά μαζί, όμως, έχουν ένα όνομα: ονομάζονται «κυβερνητικός κίνδυνος» και σχετίζονται απολύτως με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η προοπτική αλλαγής κυβέρνησης θα φέρει κάποια πρώτα σημάδια ανάκαμψης. Η πραγματική αλλαγή μετά τις εκλογές θα αυξήσει τα θετικά σημάδια. Μάλιστα αν η επόμενη κυβέρνηση δείξει αποφασιστικότητα και σταθερότητα, η θετική πορεία θα ξεκινήσει άμεσα.

Και αυτό διότι θα έχει εξαλειφθεί ο «κυβερνητικός κίνδυνος».

Μέχρι τις εκλογές όμως και για όσο καιρό δεν είναι πασιφανές ότι θα έχουμε μια άλλη ισχυρή και δυναμική κυβέρνηση, δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε ραγδαία ανάκαμψη. Βέβαια οι αγορές και οι επενδυτές προεξοφλούν τις μελλοντικές συνέπειες, αλλά είναι τόσο μεγάλη η αβεβαιότητα που ακόμη δεν εκδηλώνεται η θετική προοπτική.

Και είναι τόσο «άγαρμπη» η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρηθεί στην εξουσία που προκαλεί ανησυχία.

Τι κάνει τώρα η κυβέρνηση;

Υπόσχεται τα πάντα σε όλους. Προσπαθεί με ψέματα να εξαγοράσει ψήφους. Τα ψέματα αποκαλύπτονται διαρκώς και προχθές, με την τελευταία έκθεση της Κομισιόν, μάθαμε ακόμη ένα.

Γράφει η έκθεση: «Η κυβέρνηση έχει ενημερώσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει στο εγγύς μέλλον σε αναθεωρήσεις των ρυθμίσεων σε δόσεις για χρέη προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς απαιτούνται περαιτέρω τεχνική ανάλυση και εξέταση».

Αυτά είπε ο Τσίπρας στους Ευρωπαίους, αλλά τα αντίθετα είπε σε εμάς για να τον ψηφίσουμε.

Καταλαβαίνει ο κόσμος ότι του λένε διαρκώς ψέματα;

Μάλλον το καταλαβαίνουν όλοι και, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ολοένα και περισσότεροι ψηφοφόροι εγκαταλείπουν την κυβέρνηση καθώς διαπιστώνουν προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

Διότι πλέον το πρόβλημα δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση.

Το πρόβλημα είναι ότι το κράτος δεν λειτουργεί διότι κάθε ευρώ που διαθέτει δίνεται για εξαγορές ψηφοφόρων και όχι για τις λειτουργικές ανάγκες του.

Η προεκλογική μάχη είναι το μόνο πράγμα που απασχολεί σήμερα την κυβέρνηση.

Προσπαθεί τώρα ο Τσίπρας να βρει συμμάχους στην Κεντροαριστερά και στην Ακρα Δεξιά.

Παίρνει κάποιους πρώην Πασόκους και τους ελληνορθόδοξους ΑΝΕΛίτες για να σηματοδοτήσει το άνοιγμα προς τα άλλα κόμματα.

Ομως κανείς πλέον δεν είναι πρόθυμος να στηρίξει την καταρρέουσα κυβέρνηση και στέκονται όλοι απέναντί του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί πλέον να γίνει πόλος έλξης της Κεντροαριστεράς, η Δεξιά συσπειρώνεται στην προοπτική της εξουσίας, τα δεδομένα στον πολιτικό χάρτη αλλάζουν γρήγορα.

Οσο καθυστερούν οι εκλογές και η αλλαγή κυβέρνησης, τόσο μεγαλώνουν τα προβλήματα της οικονομίας, του κράτους και των πολιτών.

Παράλληλα όμως μεγαλώνουν και τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αρχίζει να καταρρέει με ταχείς ρυθμούς χωρίς να έχει άλλους άσους στο μανίκι.

Και καθώς η κυβέρνηση χάνει έδαφος, αρχίζουν μαζικά και οι τελευταίοι «ποντικοί» της εξουσίας που στεγάζονται στις δημόσιες υπηρεσίες να εγκαταλείπουν το καράβι του κόμματος.

Οσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, θα δούμε τους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα να αλλάζουν στρατόπεδο μαζικά. Οι πρώην σύντροφοι θα φορέσουν κουστούμια και γραβάτες και θα γίνουν μητσοτακικότεροι του Κυριάκου.

Καθώς οι προσπάθειες ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ δεν πετυχαίνουν και κάποιο άλλο θετικό νέο που θα επηρέαζε τους ψηφοφόρους δεν αναμένεται, ίσως ξανασκεφτούν στην Κουμουνδούρου τον χρόνο των εκλογών.

Ισως αποφασίσουν να τις επισπεύσουν αν δουν ότι οδεύουν προς εκλογικό εξευτελισμό. Και πολύ καλά θα κάνουν.

Και για τη δική τους αξιοπρέπεια και για το καλό της χώρας.


Γρ. Νικολόπουλος
protothema.gr

COMMENTS

BLOGGER

|ΕΓΡΑΨΑΝ_$type=list$c=30$m=0$l=0$s=0$va=1$show=post

Όνομα

ΑΡΘΡΑ-ΓΝΩΜΗΣ,5409,ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ,78,ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ,54,ΔΗΜΟΣΙΟ,2589,ΔΙΕΘΝΗ,1848,ΕΛΛΑΔΑ,1752,ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,2352,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ-ΕΝΩΣΗ,844,ΚΚΕ,170,Μ.Μ.Ε.,1837,ΝΕΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,4899,ΠΑΣΟΚ,2901,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,7766,ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ,1310,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,1266,ΣΥΡΙΖΑ,17343,ΧΙΟΥΜΟΡ,12387,ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗ,992,Ψ,1754,Ω,6721,HOT-VIDEO,15,sidebar,1,VIDEO,344,
ltr
item
politika-gr: Ο Τσίπρας τελείωσε, έρχεται ανάκαμψη
Ο Τσίπρας τελείωσε, έρχεται ανάκαμψη
Οσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, θα δούμε τους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα να αλλάζουν στρατόπεδο μαζικά. Οι πρώην σύντροφοι θα φορέσουν κουστούμια και γραβάτες και θα γίνουν μητσοτακικότεροι του Κυριάκου.
https://pbs.twimg.com/media/CJKC3bvWEAALGRd.jpg
politika-gr
https://politika-gr.blogspot.com/2019/03/blog-post_41.html
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/2019/03/blog-post_41.html
false
8823671051559442697
UTF-8
Φορτώθηκαν όλα τα άρθρα Δεν βρέθηκαν άρθρα Περισσότερα Η συνέχεια εδώ Reply Cancel reply Delete By Αρχική σελίδα Σελίδες Άρθρα Δείτε όλα τα άρθρα της κατηγορίας Δείτε σχετικά άρθρα Ετικέτα Αρχείο SEARCH Όλα τα άρθρα Not found any post match with your request Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ. Δευτ. Τρ. Τετ. Πεμ. Παρ Σαβ. Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαίου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαι Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content