Φρενοβλαβείς και ψυχάκηδες


Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένα είδος φόρου ακίνητης περιουσίας (Γιώργος Κυρίτσης στον ΣΚΑΙ.)».

Μπερδευτήκατε έτσι;

Και το κερασάκι: 

«Το τι θα γίνει με τις συντάξεις θα το δούμε… Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα μας είναι να τελειώνουμε με τα μνημόνια».

Δηλαδή είναι ασήμαντη η αγωνία συνταξιούχων, μισθωτών και άλλων για το εάν, όντας ανυπεράσπιστοι, θα χάσουν ένα 20%-30% του εισοδήματός τους (βάλτε μέσα και το αφορολόγητο).

Ξέρετε, οι «προηγούμενοι» όταν είδαν την αντίφαση, παρά τον κυνισμό και την εξουσιολαγνία τους, έκαναν ένα βήμα πίσω, έχοντας επίγνωση της θέσης τους και του ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν άλλο.

«Τούτοι εδώ» έχουν παγιδευτεί στην ίδια τους την παράνοια, από τη μια είναι πουδουφουα, από την άλλη σοσιαλδημοκράτες, μετά μεταρρυθμιστές προς τον 19ο αιώνα αντί για τον 21ο, ότι του φανεί του λολοστεφανή.

Πιο επικίνδυνος από εκείνον που αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί άλλο (he can’t cope που λέμε στο χωριό μου), είναι εκείνος ο ψυχοπαθής ο οποίος

  • δεν ξέρει τι του γίνεται, 
  • διακατέχεται από πολλές και αντικρουόμενες ιδεοληψίες ταυτόχρονα (αυτό είναι και μια μορφή ψυχασθένειας αν το δούμε με ψυχιατρικά κριτήρια) 
  • και η αντίληψη του για τη θέση του στο σύμπαν μεταλλάσσεται από το μεσσία στο θύμα, και από θύμα στο μεσσία και ούτω καθεξής.

Με ότι συνέπειες συνεπάγεται αυτό για τους γύρω του.

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε να κάνετε απλά με κυνικούς και καθάρματα, όπου η κακία και ποταπότητα ψυχής είναι μια επιλογή με στόχο την εξουσία και το χρήμα. 

Αυτά πια πέρασαν. 

Τώρα, ακόμα χειρότερα, έχετε να κάνετε με φρενοβλαβείς και ψυχάκηδες.

Και όποιον πάρει ο Χάρος.


ΚΚ2
Το Παρατηρητήριο
Αρχική σελίδα