ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ$type=three$au=0$c=9$l=0$rm=0$m=0$s=0$va=0

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ$type=one$c=3$m=0$l=0$rm=0$show=home

Εσάς πόσα σας κλέβει ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε χρόνο;

Ποτέ τα λεφτά που τσεπώνει το ελληνικό κράτος δεν ήταν τόσο πολλά όσο σήμερα

Ο βασικότερος λόγος που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν είναι στους δρόμους με απαίτηση την παραίτηση της χαρούμενης παρέας του Αλέκση είναι ότι οι άνθρωποι που ελλείψει άλλου χόμπι (ή και επαγγέλματος) βγαίνουν με το παραμικρό στους δρόμους είναι πια στην εξουσία.

Ο δεύτερος βασικότερος είναι πως οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε πλήρως συνειδητοποιήσει το μέγεθος της απάτης της οποίας πέφτουμε καθημερινά θύματα μέσω των φόρων, των τελών, των εισφορών και όλων των άλλων τρόπων με τους οποίους ο Αλέκσης ο Φούιτ και η παρέα του κλέβουν το μεγαλύτερο μέρος αυτού που θα έπρεπε να είναι τα εισοδήματά μας, αλλά καταλήγουν να είναι τα έσοδά τους.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν πιστεύω ότι οι φόροι, οι εισφορές, οι κρατήσεις και τα τέλη είναι σώνει και καλά κλοπή. 

Κλοπή γίνονται από τη στιγμή που αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε την τιμή μιας Μερσεντές για να μας παραδοθεί ένα μεταχειρισμένο Χιουντάι.

Κλοπή γίνεται όταν το ύψος των φόρων, των εισφορών, των κρατήσεων και τον τελών ειναι Σκανδιναβικό και οι υπηρεσίες, οι παροχές και οι υποδομές αφρικάνικες.

Η απάτη ξεκινάει με τα διαφορετικά ονόματα που δίνουμε στο ίδιο πραγμα.

Εισφορές, κρατήσεις, τέλη και φόροι είναι λέξεις που όλες περιγράφουν τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση παίρνει χρήματα από τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται ή απλώς αναπνέουν στην χώρα την οποία εξουσιάζει.

Όλα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είναι φόροι και όλα πάνε στο μεγάλο, άπατο, βαρέλι που ονομάζεται κράτος.

Και όλα μαζί είναι πάρα πάρα πολλά για όλους. Ακόμα και γι’ αυτούς που έχουν την ψευδαίσθηση οτι δεν πληρώνουν φόρους.

Ας μιλήσουμε λίγο γι’ αυτούς:

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος έχει καθαρό μισθό 600 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει φορολογικές κρατήσεις στο εισόδημα (προς το παρόν και όσο υπάρχει αφορολόγητο) αλλά αυτές είναι και οι μόνες κρατήσεις που δεν έχει.

  • Γιατί κάθε χρόνο δίνει 1600 ευρώ σε εισφορές στο ΙΚΑ. 
  • Γιατί οι εργοδοτικές εισφορές (που κι αυτές πρέπει να υπολογίζονται ως μέρος του μισθού καθώς είναι λεφτά που ο εργοδότης πληρώνει για τις υπηρεσίες του εργαζόμενου) είναι ετησίως 2.500 ευρώ. 
  • Γιατί αυτά μαζί μας κάνουν 4.100 τον χρόνο. 
  • Γιατί 4.100 ευρώ για έναν άνθρωπο που παίρνει 600 ευρώ το μήνα είναι ένα τεράστιο ποσό. Είναι ίσο με τα καθαρά μισού έτους. Και είναι μόνο ένα μέρος των χρημάτων που του κλέβουν.

Βλέπετε, ο άνθρωπος που παίρνει 600 ευρώ στα χέρια κάθε μήνα σπανίως έχει τη δυνατότητα αποταμίευσης και ξοδεύει όλα τα χρήματα του. Και τα περισσότερα από αυτά στα οποία τα ξοδεύει έχουν ΦΠΑ 24%. Κάποια, τα λιγότερα, έχουν 14%.

  • Αν έχει κινητό εκτός από τον ΦΠΑ πληρώνει και τέλος κινητής τηλεφωνίας. 
  • Αν έχει αυτοκίνητο τέλη κυκλοφορίας. Αφού έχει αυτοκίνητο πληρώνει και βενζίνη και στη βενζίνη οι φόροι είναι περιπου 64%. 
  • Αν έχει δικό του σπίτι πληρώνει ΕΝΦΙΑ και είτε έχει είτε δεν έχει πληρώνει δημοτικά τέλη.

Για να μην τα πολυλογώ, αν υποθέσουμε ότι ο άνθρωπος για τον οποίο μιλάμε είναι κάτοικος Παγκρατίου, έχει δικό του διαμέρισμα 70 τετραγωνικών, αυτοκίνητο 1000 κυβικών το οποίο αγόρασε το 2004 με το οποίο κάνει περίπου 1000χλμ το μήνα και αν κάνουμε πολύ συντηρητικούς και φιλοκυβερνητικούς υπολογισμούς, θα βρούμε ότι από τις καθαρές απολαβές του, από τα λεφτά που του έχουν μείνει από όσα του έχουν στερήσει οι δικές του και οι εργοδοτικές κρατήσεις, το κράτος του ξαναπαίρνει περίπου 2.500 ευρώ το χρόνο.

Δηλαδή ένας χαμηλόμισθος υπάλληλος με ένα μικρό διαμέρισμα και ένα μικρό αυτοκίνητο που κάθε μήνα βλέπει στον λογαριασμό του να μπαίνουν 600 ευρώ, δεν βλέπει ότι κάθε χρόνο πληρώνει τουλάχιστον 6.500 ευρώ σε αυτό που ονομάζουμε κρατικός μηχανισμός.

Αυτά αν είναι χαμηλόμισθος.

Γιατί αν έχει την τύχη ο καθαρός του μισθός να είναι το μυθικό ποσό των 1.500 ευρώ το μήνα η συνεισφορά του στην τεράστια απάτη που ονομάζεται κρατικά έσοδα ειναι κάπου ανάμεσα στα 20.000 με 25.000 ευρώ το χρόνο!

Για πιο ψηλά εισοδήματα και για ελεύθερους επαγγελματίες δεν θέλω να γράψω γιατί δεν είμαι πολύ καλός στα θρίλερ και γιατί μάλλον έχετε καταλάβει τι θέλω να πω.

Είμαστε όλοι θύματα μιας από τις μεγαλύτερες κλοπές στην ιστορία της ανθρωπότητας. 

Όλοι.

Χαμηλόμισθοι, υψηλόμισθοι, εργαζόμενοι μεσαίων εισοδημάτων, όλοι, ακόμα κι αυτοί που ζουν με την ψευδαίσθηση του αφορολόγητου, χάνουμε πολλές χιλιάδες ευρώ το χρόνο για να μπορεί ο Αλέκσης να χρηματοδοτεί το τέρας εκείνο στο οποίο έχει απόλυτη εξουσία και ελπίζει ότι μπορεί να γίνει μια μεγάλη δεξαμενή ψήφων:

Το κόστους Σκανδιναβίας και αποτελεσματικότητας Υποσαχάριας Αφρικής, ελληνικό δημόσιο.

Και μπράβο μας και περαστικά μας.

Υ.Γ. Αν θέλετε να μάθετε πόσα ακριβώς δίνετε για τη συντήρηση αυτού του τέρατος, πόσα σας κλέβει κάθε χρόνο ο Αλέκσης, κάντε τον υπολογισμό χωρίς να ξεχνάτε στον μικτό σας μισθό να προσθέτετε ΚΑΙ τις εργοδοτικές εισφορές.Είναι λεφτά που ο εργοδότης δίνει για την εργασία σας. Είναι λεφτά που τα έχετε δουλέψει. Είναι μέρος της αμοιβής σας.

Υ.Γ. 2 Κάποιοι απολογητές της κυβέρνησης θα αναρωτηθούν αν η κλοπή ξεκίνησε το 2015. Η απάντηση, προφανώς, είναι όχι. Αλλά ποτέ δεν ήταν τόσο μεγάλη. Ποτέ τα λεφτά που τσεπώνει το ελληνικό κράτος δεν ήταν τόσο πολλά όσο σήμερα.


Μάνος Βουλαρίνος
athensvoice.gr

COMMENTS

BLOGGER

ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ$type=three$au=0$va=0$c=12$m=0$show=post$s=0$l=0$rm=0$t=oot

Οι «άφθαρτοι» ζητούν πάλι την ψήφο σου - Τι είναι δηλαδή; Τίποτε απατεώνες;

Οι «άφθαρτοι» ζητούν πάλι την ψήφο σου - Τι είναι δηλαδή; Τίποτε απατεώνες;
Όνομα

Α,551,ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ,1514,ΑΡΘΡΑ-ΓΝΩΜΗΣ,2169,ΔΗΜΟΣΙΟ,2589,ΔΙΑΠΛΟΚΗ,502,ΔΙΕΘΝΗ,793,ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,741,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ-ΕΝΩΣΗ,303,ΚΚΕ,147,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,413,Μ.Μ.Ε.,1482,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,9,ΝΕΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,3347,ΠΑΣΟΚ,2737,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,2469,ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ,1148,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,1266,ΣΥΡΙΖΑ,13981,ΧΙΟΥΜΟΡ,6877,ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗ,951,HOT,1096,
ltr
item
politika-gr: Εσάς πόσα σας κλέβει ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε χρόνο;
Εσάς πόσα σας κλέβει ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε χρόνο;
Ποτέ τα λεφτά που τσεπώνει το ελληνικό κράτος δεν ήταν τόσο πολλά όσο σήμερα
https://1.bp.blogspot.com/-1sbE0-747Qc/WvNDfMUMeRI/AAAAAAABTJ4/QW1CTD2w0iIZOTcdSC7qYGWtmW4b5wYBwCLcBGAs/s1600/c5lrbzxxuaaoblt-1487688685.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-1sbE0-747Qc/WvNDfMUMeRI/AAAAAAABTJ4/QW1CTD2w0iIZOTcdSC7qYGWtmW4b5wYBwCLcBGAs/s72-c/c5lrbzxxuaaoblt-1487688685.jpg
politika-gr
https://politika-gr.blogspot.com/2018/05/blog-post_149.html
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/2018/05/blog-post_149.html
false
8823671051559442697
UTF-8
Φορτώθηκαν όλα τα άρθρα Δεν βρέθηκαν άρθρα Δείτε όλα τα άρθρα Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Αρχική σελίδα Σελίδες Άρθρα Δείτε όλα τα άρθρα της κατηγορίας Δείτε σχετικά άρθρα Ετικέτα Αρχείο SEARCH Όλα τα άρθρα Not found any post match with your request Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ. Δευτ. Τρ. Τετ. Πεμ. Παρ Σαβ. Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαίου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαι Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy