Η ανεκτικότητα Τσίπρα-Καμμένου στην ανομία εντείνει το κλίμα ανασφάλειας

Μετά ήρθε ο Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ να δηλώσει την πρώτη φορά με αφορμή την ληστεία σε βάρος του 88χρονου, ο οποίος πυροβόλησε κατά των δύο δραστών που μπήκαν σπίτι του, ότι κακώς αντέδρασε, μπερδεύοντας την αυτοδικία με την αυτοάμυνα και υποστηρίζοντας πως δεν πρέπει να γίνουμε Φαρ Ουέστ.

«Την προηγούμενη φορά σας είπα ότι δεν είναι επίκαιρο το θέμα της ασφάλειας. Τώρα ξέρετε ποσό επίκαιρη είναι η ερώτηση σας κ. Μητσοτακη; Είναι η καλύτερη ερώτηση, στο καλύτερο timing που θα μπορούσα να έχω...


...ήταν η απάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ερώτηση που είχε καταθέσει ο πρόεδρός της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης για θέματα ασφάλειας και ανομίας.

Η συζήτηση στη Βουλή στις 3 Νοεμβρίου του 2017 με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει «Ο θεός αγαπά τον κλέφτη, αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη» επικαλούμενος τότε τη σύλληψη του κατηγορούμενου για τα τρομοδέματα σε βάρος και του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου (τον οποίο μετά τις καταδρομικές επιθέσεις αναρχικών αναγκάστηκε να φέρει στον Κορυδαλλό από τη Λάρισα όπου βρισκόταν) είχε πανηγυρικό τόνο από την πλευρά της Κυβέρνησης που επικαλέστηκε αριθμούς (η ίδια που διατυμπάνιζε ότι την ενδιαφέρουν οι άνθρωποι) για να δείξει πως δεν υπάρχει πρόβλημα

Και δεν ήταν η μόνη φορά.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στη Φυλή πρόσφατα. Για τα εγκαίνια κτηρίου της Ασφάλειας, όπου επίσης δήλωσε ότι το ζήτημα της ασφάλειας «είναι ο σεβασμός αυτού του αγαθού στο οποίο έχει δικαίωμα κάθε πολίτης ξεχωριστά και φυσικά η Πολιτεία υποχρεούται να το παρέχει».

Και μετά ήρθε ο Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ να δηλώσει την πρώτη φορά με αφορμή την ληστεία σε βάρος του 88χρονου, ο οποίος πυροβόλησε κατά των δύο δραστών που μπήκαν σπίτι του, ότι κακώς αντέδρασε, μπερδεύοντας την αυτοδικία με την αυτοάμυνα και υποστηρίζοντας πως δεν πρέπει να γίνουμε Φαρ Ουέστ.

Και αμέσως μετά ήρθε η φονική ληστεία στην Κηφισιά. Με τους ληστές να πυροβολούν τον ιδιοκτήτη – οικογενειάρχη στην πλάτη και να χαροπαλεύει στην εντατική.

Περιστατικό που έφερε και πάλι στον προσκήνιο τον Νίκο Τόσκα που ως σχολιαστής δήλωσε ευθαρσώς: «Αγγελικά πλασμένο κόσμο και κόσμο χωρίς προβλήματα, εγκλήματα και παραβάσεις αν κάποιος ξέρει, να μας τον πει».

Δεν σταμάτησε εκεί όμως άφησε να εννοηθεί ότι ο σοβαρός τραυματισμός του ανθρώπου που ενστικτωδώς ίσως αντέδρασε στην εισβολή ληστών στο σπίτι του οφείλεται στο ότι δεν άκουσε τις οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ.

Είπε συγκεκριμένα:

«Κάποιοι μας χλεύαζαν, όταν είπαμε τις οδηγίες όλων των αστυνομιών του κόσμου για το πώς αντιδρούν οι άνθρωποι σε τέτοιες επιθέσεις. Τώρα δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να πουν».

Τα παραπάνω περικλείουν τη θέση και την άποψη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σχετικά με την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και ανομίας που πλέον λαμβάνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Και των δύο κομμάτων.

Παρά τις... θεατρικές αντιδράσεις κάποιων μεμονωμένων στελεχών των ΑΝΕΛ που διαφωνούν σε όλα αλλά τα αποδέχονται.

Μια άποψη που περικλείεται στη φράση που στελέχη της Ν.Δ, αποτυπώνουν περί «ανεκτικότητας στην εγκληματικότητα». Φράση που δεν είναι τυχαία ούτε γίνεται για αντιπολιτευτικούς λόγους αφού παρά τις διαρκείς επισημάνσεις και προειδοποιήσεις η συγκυβέρνηση εξακολουθεί:

- Να δείχνει ανοχή σε περιστατικά ανομίας όπως η περίπτωση του Ρουβίκωνα

- Να εμφανίζεται να συνδιαλέγεται με ομάδες αναρχικών που ζητούν και πετυχαίνουν ακόμη και καθεστώς άβατου στα Εξάρχεια και αλλού (σε διάλογο τους είχε καλέσει παλαιότερα ο Νίκος Τόσκας).

- Να μην θέτει εκ νέου σε λειτουργία την ομάδα ΔΕΛΤΑ της ΕΛ.ΑΣ που είχε σημαντικές επιτυχίες στο ενεργητικό της

- Να διατηρεί μειωμένες τις όποιες περιπολίες γίνονται στις γειτονίες αστικών κέντρων και περιφέρειας

- Να διατηρεί τον νόμο Παρασκευόπουλου που έχει επικριθεί από όλους λόγω της δυνατότητας που δίδει να αποφυλακίζονται ποινικοί χωρίς να τίθενται έστω κάποιες προϋποθέσεις για την προστασία της κοινωνίας.

- Να επιχειρεί να θέσει θέμα ταξικό ακόμη και για το αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες.


Του Τάσου Ευαγγελίου
liberal.gr

Αρχική σελίδα