NEA$type=three$h=300$c=3$m=0$s=0$rm=0$l=0$va=0$t=oot

VIDEO$type=three$c=3$m=0$s=0$rm=0$t=oot

Ο κόκκινος φασισμός δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο

Ο κόκκινος φασισμός δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο

Μοσκοβισί: Αποκλειστικός υπεύθυνος για το 3ο Μνημόνιο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Μην τους ακούς αυτούς τους ευρωπαίους σοσιαλιστές, πιτσούνα μας. Φασίστες είναι και σας ζηλεύουνε!

  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την δημοκρατικά σκανδαλώδη επιβολή του 3ου Μνημονίου στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Επίτροπο Μοσκοβισί.

  Απάντηση Επιτρόπου Οικονομικών στον ευρωβουλευτή της ΛΑΕ, Νίκο Χουντή.

   Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται, σύμφωνα με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, για τον δημοκρατικά σκανδαλώδη τρόπο που επιβλήθηκε το 3ο Μνημόνιο στην Ελλάδα. 

   Αυτό προκύπτει από απάντηση που έδωσε σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Νίκου Χουντή, σχετικά με τις δηλώσεις πτου Επιτρόπου στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera στις 03/09/17, στην οποία δήλωνε ότι το 3ο Μνημόνιο «Είναι ένα σκάνδαλο σε ότι αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες».

   Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ κατέθεσε σχετική ερώτηση, στην οποία υπογράμμιζε ότι  

   «οι σκανδαλώδεις αποφάσεις στις οποίες αναφέρεται ο Επίτροπος, δεν λήφθηκαν μόνο παραβιάζοντας το πνεύμα και το γράμμα του ελληνικού δικαίου, των δημοκρατικών παραδόσεων και του κοινοβουλευτισμού, αλλά επιπροσθέτως επέφεραν μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές ζημιές σε χιλιάδες οικογένειες και στην ελληνική οικονομία, αφού πάντα συνοδεύονταν με πολιτικές που, αντί να λύνουν τα προβλήματα του χρέους και της ύφεσης, τα διόγκωναν».

   Στη συνέχεια της ερώτησής του ο έλληνας ευρωβουλευτής, αφού σημείωνε ότι το άρθρο 340 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρει ότι 

   «Στο πεδίο της εξωσυμβατικής ευθύνης, η Ένωση υποχρεούται, σύμφωνα με τις γενικές αρχές του δικαίου που είναι κοινές στα δίκαια των κρατών μελών, να αποκαθιστά τη ζημία που προξενούν τα θεσμικά όργανα ή οι υπάλληλοί της κατά την άσκηση των καθηκόντων τους», ρωτούσε την Κομισιόν «Με ποιες διαδικασίες μπορεί ένας Έλληνας πολίτης να απαιτήσει από την Ένωση την αποκατάσταση της ζημιάς που έχουν προκαλέσει θεσμικά όργανα της ΕΕ, όπως η Επιτροπή και η ΕΚΤ», καθώς επίσης, «Σε περίπτωση που οι διαδικασίες που ακολούθησαν οι θεσμοί της ΕΕ για τη σύναψη των ελληνικών προγραμμάτων ήταν καταναγκαστικές εις βάρος της Ελλάδας, ποιο διεθνές όργανο είναι υπεύθυνο για να κρίνει την ενδεχόμενη ακυρότητα των εν λόγω συμφωνιών».

   Στην απάντησή του ο Επίτροπος Μοσκοβισί αφού εξηγεί ότι ο ESM αποτελεί «ένα ίδρυμα που δεν εμπίπτει στο νομικό πλαίσιο της ΕΕ» και ότι η «Η Επιτροπή διαπραγματεύεται και παρακολουθεί το πρόγραμμα εξ ονόματος του ΕΜΣ» και ως εκ τούτου δεν διαθέτει αυτοτελή εξουσία λήψης αποφάσεων, ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών για ό,τι έγινε στην Ελλάδα στους Υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, που απαρτίζουν το Συμβούλιο Διοικητών του ESM και στην ελληνική κυβέρνηση που συναίνεσε σε όλα

   Αναφέρει συγκεκριμένα ο Επίτροπος:

   «Όλες οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται από το Συμβούλιο Διοικητών του ΕΜΣ, το οποίο αποτελείται από τους Υπουργούς Οικονομικών των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ. Αυτοί είναι υπόλογοι απέναντι στα εθνικά τους κοινοβούλια. Όλες οι αποφάσεις έχουν ληφθεί με τη συναίνεση των ελληνικών αρχών».

   Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση και απάντηση:

   Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης E-005484/2017
   προς την Επιτροπή

   Άρθρο 130 του Κανονισμού
   Nikolaos Chountis (GUE/NGL)

   Θέμα:Δηλώσεις Μοσκοβισί για τον τρόπο λήψης αποφάσεων για τα ελληνικά προγράμματα

   Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, δήλωσε τα εξής:

   «Είναι ένα σκάνδαλο σε ότι αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες, όχι διότι οι αποφάσεις ήταν σκανδαλώδεις, αλλά διότι το να αποφασίζεις με αυτό τον τρόπο τη μοίρα ενός λαού, το να επιβάλλεις λεπτομερειακά αποφάσεις για τις συντάξεις, την αγορά εργασίας… Μιλώ για τις βασικές λεπτομέρειες της ζωής μιας χώρας που αποφασίστηκαν σε έναν οργανισμό, κεκλεισμένων των θυρών, οι εργασίες του οποίου ετοιμάζονται από τεχνοκράτες, χωρίς τον ελάχιστο έλεγχο ενός κοινοβουλίου. Χωρίς τα μέσα ενημέρωσης να γνωρίζουν πραγματικά τι λέγεται, χωρίς σταθερά κριτήρια ή μια κοινή κατευθυντήρια γραμμή».

   Ωστόσο, οι «σκανδαλώδεις» αποφάσεις στις οποίες αναφέρεται ο Επίτροπος, δεν λήφθηκαν μόνο παραβιάζοντας το πνεύμα και το γράμμα του ελληνικού δικαίου, των δημοκρατικών παραδόσεων και του κοινοβουλευτισμού, αλλά επιπροσθέτως επέφεραν μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές ζημιές σε χιλιάδες οικογένειες και στην ελληνική οικονομία, αφού πάντα συνοδεύονταν με πολιτικές που, αντί να λύνουν τα προβλήματα του χρέους και της ύφεσης, τα διόγκωναν.

   Σημειώνοντας το άρθρο 340 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης «…Στο πεδίο της εξωσυμβατικής ευθύνης, η Ένωση υποχρεούται, σύμφωνα με τις γενικές αρχές του δικαίου που είναι κοινές στα δίκαια των κρατών μελών, να αποκαθιστά τη ζημία που προξενούν τα θεσμικά όργανα ή οι υπάλληλοί της κατά την άσκηση των καθηκόντων τους…», ερωτάται η Επιτροπή:

   Με ποιες διαδικασίες μπορεί ένας Έλληνας πολίτης να απαιτήσει από την Ένωση την αποκατάσταση της ζημιάς που έχουν προκαλέσει θεσμικά όργανα της ΕΕ, όπως η Επιτροπή και η ΕΚΤ;

   Σε περίπτωση που οι διαδικασίες που ακολούθησαν οι θεσμοί της ΕΕ για τη σύναψη των ελληνικών προγραμμάτων ήταν καταναγκαστικές εις βάρος της Ελλάδας, ποιο διεθνές όργανο είναι υπεύθυνο για να κρίνει την ενδεχόμενη ακυρότητα των εν λόγω συμφωνιών;
   EL
   E-005484/2017


   Απάντηση του κ. Moscovici
   εξ ονόματος της Επιτροπής
   (5.1.2018)

   Από το 2010, όταν η συσσώρευση σοβαρών μακροοικονομικών και δημοσιονομικών ανισορροπιών οδήγησε σε απώλεια της πρόσβασης σε χρηματοδότηση από τον ιδιωτικό τομέα για το χρέος του Ελληνικού Δημοσίου, τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ έχουν κινητοποιήσει μια άνευ προηγουμένου οικονομική στήριξη προς την Ελλάδα μέσω διάφορων χρηματοδοτικών μέσων. Το τρέχον πρόγραμμα στήριξης της σταθερότητας για την Ελλάδα χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ). Άλλα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ έχουν επωφεληθεί από αυτή τη χρηματοδοτική συνδρομή και εφάρμοσαν επιτυχώς προγράμματα στήριξης της σταθερότητας.

   Ο ΕΜΣ είναι ένα ίδρυμα που δεν εμπίπτει στο νομικό πλαίσιο της ΕΕ. Η Επιτροπή διαπραγματεύεται και παρακολουθεί το πρόγραμμα εξ ονόματος του ΕΜΣ. Ως εκ τούτου, δεν διαθέτει αυτοτελή εξουσία λήψης αποφάσεων. Ταυτόχρονα, έχει την υποχρέωση να διασφαλίζει την πλήρη τήρηση του κεκτημένου της ΕΕ και τη συνοχή με αυτό. Όλες οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται από το Συμβούλιο Διοικητών του ΕΜΣ, το οποίο αποτελείται από τους Υπουργούς Οικονομικών των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ. Αυτοί είναι υπόλογοι απέναντι στα εθνικά τους κοινοβούλια. Όλες οι αποφάσεις έχουν ληφθεί με τη συναίνεση των ελληνικών αρχών.

   iskra.gr

   COMMENTS

   BLOGGER

   Άνεργε ή εργαζόμενε του ιδιωτικού τομέα, ΑΝ δεν κατάλαβες ήδη τη διαφορά ΔΕΝ θα την καταλάβεις ποτέ

   Άνεργε ή εργαζόμενε του ιδιωτικού τομέα, ΑΝ δεν κατάλαβες ήδη τη διαφορά ΔΕΝ θα την καταλάβεις ποτέ
   Όνομα

   Α,3219,ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ,1539,ΑΡΘΡΑ-ΓΝΩΜΗΣ,2720,ΔΗΜΟΣΙΟ,2589,ΔΙΑΠΛΟΚΗ,502,ΔΙΕΘΝΗ,861,ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,953,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ-ΕΝΩΣΗ,348,ΚΚΕ,147,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,574,Μ.Μ.Ε.,1482,ΝΕΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,3524,ΠΑΣΟΚ,2761,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,3438,ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ,1171,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,1266,ΣΥΡΙΖΑ,14721,ΧΙΟΥΜΟΡ,7633,ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗ,959,HOT,1096,VIDEO,142,
   ltr
   item
   politika-gr: Μοσκοβισί: Αποκλειστικός υπεύθυνος για το 3ο Μνημόνιο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ
   Μοσκοβισί: Αποκλειστικός υπεύθυνος για το 3ο Μνημόνιο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ
   Μην τους ακούς αυτούς τους ευρωπαίους σοσιαλιστές, πιτσούνα μας. Φασίστες είναι και σας ζηλεύουνε!
   http://www.iskra.gr/wp-content/uploads/2017/09/moscovici5_3_3-696x463.jpg
   politika-gr
   https://politika-gr.blogspot.com/2018/01/blog-post_926.html
   https://politika-gr.blogspot.com/
   https://politika-gr.blogspot.com/
   https://politika-gr.blogspot.com/2018/01/blog-post_926.html
   false
   8823671051559442697
   UTF-8
   Φορτώθηκαν όλα τα άρθρα Δεν βρέθηκαν άρθρα Δείτε τα όλα... Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Αρχική σελίδα Σελίδες Άρθρα Δείτε όλα τα άρθρα της κατηγορίας Δείτε σχετικά άρθρα Ετικέτα Αρχείο SEARCH Όλα τα άρθρα Not found any post match with your request Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ. Δευτ. Τρ. Τετ. Πεμ. Παρ Σαβ. Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαίου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαι Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy