Φορολογικό στρατόπεδο συγκέντρωσης όλη η Ελλάδα...


Η κυβέρνηση επαίρεται για τις επιτυχίες της στα έσοδα ως ναυαγός σε κάποιο νησάκι του Αρκτικού Κύκλου που καμαρώνει για την επινοητικότητά του να κάψει τη σχεδία με την οποία είχε κάποια ελπίδα να επιστρέψει στον κόσμο.

Η καλή πορεία των εσόδων τα δυο τελευταία χρόνια έχει ημερομηνία λήξης. Αυτό είναι φανερό καθώς δεν συνοδεύεται από αντίστοιχη πορεία των επενδύσεων και της οικονομικής ανάπτυξης. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το καταλάβεις αυτό...

Χρειάζεται απλά να μην είσαι... οικονομολόγος, ειδικά μαρξιστής οικονομολόγος σαν αυτούς που μας κυβερνούν.

Όταν η μοναδική επιτυχία έχει ημερομηνία λήξης και οι αποτυχίες όχι η κατάληξη μοιάζει δεδομένη.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως η φοροδιαφυγή κάνει πάρτι λόγω της αύξησης των φόρων. Ακόμη και αν εμφανιστείς για πρώτη φορά σε ταβέρνα έχεις πολλές πιθανότητες να σου προτείνουν ανεπιφύλακτα αν προτιμάς να πληρώσεις με απόδειξη ή χωρίς απόδειξη...

Φίλος της στήλης από την επαρχία με πληροφόρησε πως ακόμη γεωργικά προϊόντα όπως το τριφύλλι επιδιώκεται να πουληθεί εκτός τιμολογίου σε κτηνοτρόφους σε χαμηλότερη τιμή. Αυτό σημαίνει πως και το γάλα και το κρέας στη συνέχεια πρέπει να προωθηθούν με χαμηλή πτήση προκειμένου να μην εντοπιστούν από τα ραντάρ της εφορίας.

Βοσκός με μικρό κοπάδι που συνάντησα σε ορεινή πεζοπορία πρόσφατα με πληροφόρησε πως ο χασάπης πληρώνει για τα αμνοερίφια 2 ευρώ το κιλό. Το αποτέλεσμα είναι να αναλαμβάνει ο ίδιος να τα παραδίδει τεμαχισμένα στους καταναλωτές με 7 ευρώ το κιλό.

Δεν χρειάζεται να είσαι... Τσακαλώτος για να καταλάβεις τι συμβαίνει. Αν κοιτάξεις στα ράφια του σούπερ μάρκετ ένα λίτρο ελαιόλαδο τιμάται στα 6-8 ευρώ. Οι παραγωγοί επιδιώκουν να το πουλήσουν χωρίς παραστατικά 40% φθηνότερα. Αν δεν υπήρχε η αυξημένη φέτος διεθνής τιμή του ελαιόλαδου η έκπτωση θα ήταν υψηλότερη από 60%.

Επίσης, για πρώτη φορά στα χρονικά του κάμπου παρατηρείται και ζήτηση σταριού χωρίς παραστατικά.

Έχουμε λοιπόν αύξηση της φοροδιαφυγής από την μία και από την άλλη αύξηση των εσόδων με ύφεση ή έστω στάσιμη οικονομία. Τα αποτελέσματα των εισηγμένων, που αντιπροσωπεύουν τις μεγάλες επιχειρήσεις, το 2016 βελτιώθηκαν. Οι καταθέσεις μειώθηκαν...

Τούτο σημαίνει πως κάποιοι πληρώνουν τα "σπασμένα" της επιτυχίας των εσόδων για την οποία επαίρεται η "εθνοσωτήριος" των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και πιστέψτε με, δεν είναι το μεγάλο κεφάλαιο...

Αντιθέτως το μεγάλο κεφάλαιο, αν κοιτάξετε στο ταμπλό του χρηματιστηρίου τρίβει τα χέρια του με τις συνθήκες εκπρολεταριοποίησης της κοινωνίας που έχουν δρομολογηθεί.

Η μικρή και μεσαία τάξη συνθλίβονται από την υπερφορολόγηση και τις ληστρικές ασφαλιστικές εισφορές. Όσοι μπορούν, συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό.

Αυτό δημιουργεί εκρηκτικές συνθήκες για την παρούσα πολιτική κατάσταση. Δημιουργεί όμως και συνθήκες για ανάπτυξη μόλις έρθει μια κυβέρνηση που θα άρει γραφειοκρατικά εμπόδια και θα μειώσει φόρους και εισφορές.

Η επιβολή ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια έχει κινητοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες να ξεφορτωθούν μικρές αγροτικές ιδιοκτησίες.

Φίλος της στήλης με λογιστικό γραφείο στην επαρχία με πληροφορεί πως παρατηρείται συγκέντρωση αγροτικής γης. Σε κάθε χωριό οι πολλοί πουλάνε και ένας-δυο αγοράζουν.

Αυτό μακροπρόθεσμα, για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Οι αλλαγές που θα επιφέρει στη δομή της ελληνικής κοινωνίας η συμπίεση της μικρής ιδιοκτησίας θα είναι τεράστιες και προς το παρόν απροσδιόριστες σε σχέση με πολιτικές και κοινωνικές συμπεριφορές.


2) Εξόντωση των μικρών


Αγαπητέ Κύριε Στούπα,

Παρακολουθώ χρόνια την αρθρογραφία σας αλλά κ πολλούς αρθρογράφους του Capital.gr κ ομολογώ ότι έχω ωφεληθεί πάρα πολύ αυτά τα χρόνια σε κάποιες επιχειρηματικές κινήσεις που έχω κάνει.

Η τελευταία μου όμως επένδυση ειλικρινά κινδυνεύει κ με έχει προβληματίσει πάρα πολύ.

Κάνοντας χρήση Επενδυτικού νόμου κ επιδοτήσεων ολοκληρώσαμε με τον αδερφό μου ένα ξενοδοχείο δυναμικότητας 25 κλινών το 2013. Η επένδυσή μας πηγαίνει αρκετά καλά με σκληρή κ πολύωρη προσωπική εργασία.

Στην φορολογική δήλωση που καλούμαστε να υποβάλλουμε φέτος ο λογιστής μας πληροφόρησε ότι πλέον λαμβάνεται υπόψη ως τεκμήριο το 3% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου κ φορολογούμαστε αναλόγως. Δηλαδή με αντικειμενική αξία 635000 ευρώ θα προστεθούν στα κέρδη μας 19000 ευρώ επιπλέον! Το σκεπτικό της Εφορίας είναι ότι τόσο θα κόστιζε η ενοικίαση κ επειδή είναι ιδιοκτησία μας τα χρήματα αυτά συνεπώς μας περισσεύουν κ λογίζονται ως κέρδος!

Αυτό σημαίνει αυτόματα για εμάς 5500 φόρο που με την προκαταβολή 100% το σύνολο γίνεται 11000 ευρώ!

Ειλικρινά δεν γνωρίζω πως να το χειριστώ αλλά επειδή αφορά κ άλλους συναδέλφους μας ίσως θα μπορούσε να προβληθεί μέσα από το Capital.gr.

Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.

με εκτίμηση
Α. Λ.


Απάντηση: Ο τρόπος να συντρίψουμε τους αστούς είναι να τους λιώσουμε ανάμεσα στις μυλόπετρες της φορολογίας και του πληθωρισμού, είναι μια φράση που αποδίδεται στον Λένιν.

Οι ινστρούχτορες της αριστεράς την αρνούνται για λόγους επικοινωνιακούς. Το ύφος όμως για όποιον έχει διαβάσει Λένιν ταιριάζει 100%. Το ίδιο και η ουσία. Λόγω ευρώ δεν έχουμε πληθωρισμό.

Άρα, απομένει μόνο η φορολογία. Η αύξηση της φορολογίας όμως μειώνει μακροπρόθεσμα τα έσοδα. Αυτό μοιάζει με την ιστορία του βάτραχου με το σκορπιό. Η αριστερά σκοτώνει πάντα τον ξενιστή (μεταφορέα) αδιαφορώντας πως έτσι αυτοκτονεί και η ίδια...

Καλή τύχη και καλή λευτεριά...


Κ.Στούπας
capital.gr
Όνομα

ΑΔΩΝΙΣ,1045,ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ,1504,ΑΡΘΡΑ-ΓΝΩΜΗΣ,9070,ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ,334,ΒΡΕΤΑΝΙΑ,433,ΓΑΛΛΙΑ,209,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,1539,ΔΗΜΟΣΙΟ,2591,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,397,ΔΙΑΠΛΟΚΗ,1329,ΔΙΕΘΝΗ,589,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,723,ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,10050,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,24780,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ-ΕΝΩΣΗ,4322,ΗΠΑ,874,ΙΣΡΑΗΛ,198,ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,70,ΚΙΝΑ,198,ΚΚΕ,147,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,3719,ΚΥΠΡΟΣ,782,ΛΑΙΚΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ,21,ΛΕΒΕΝΤΗΣ,36,Μ.Μ.Ε.,1459,ΝΕΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,3535,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,1333,ΠΑΣΟΚ,2708,ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,26,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,19091,ΠΟΤΑΜΙ,103,ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ,1071,ΡΩΣΙΑ,724,ΣΑΜΑΡΑΣ,358,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,1260,ΣΥΡΙΖΑ,12632,ΤΖΗΜΕΡΟΣ,23,ΤΟΥΡΚΙΑ,950,ΧΙΟΥΜΟΡ,6409,ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗ,944,HOT,13474,
ltr
item
politika-gr: Φορολογικό στρατόπεδο συγκέντρωσης όλη η Ελλάδα...
Φορολογικό στρατόπεδο συγκέντρωσης όλη η Ελλάδα...
http://media.enikos.gr/data/photos/resized/720_964226d9d4eea505aa44bbabeb7ac374.jpg
politika-gr
https://politika-gr.blogspot.com/2017/07/blog-post_49.html
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/2017/07/blog-post_49.html
false
8823671051559442697
UTF-8
ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΡΘΡΑ Όλα τα άρθρα Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ Αρχική ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Όλα τα άρθρα ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν βρέθηκαν άρθρα σχετικά με την αναζήτησή σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ. Δευτ. Τρ. Τετ. Πεμ. Παρ. Σαβ. Ιανουαρίου Φεβροαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαϊου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν. Φεβ. Μαρ. Απρ. Μαϊου Ιουν. Ιουλ. Αυγ. Σεπτ. Οκτ. Νοεμ. Δεκ. just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy