Έλληνες Μετανάστες, Δυστοπία, Μέρος 2ο

Στο πρώτο κείμενο αυτής της σειράς τριών άρθρων για τους Έλληνες Μετανάστες, γραμμένο σε μεγάλο βαθμό από τους ίδιους, είδαμε τις μαρτυρίες ανθρώπων που μετέφεραν τη ζωή τους εκτός Ελλάδος. 

Πολλά ειπώθηκαν για τις δυσκολίες της ζωής στην Ελλάδα και την οργάνωση των χωρών που τους υποδέχθηκαν.

Όμως οι απαντήσεις ήταν συγκλονιστικά παρόμοιες όταν ρώτησα τους ίδιους ανθρώπους που έχουν μεταφέρει τη ζωή τους στο εξωτερικό, να γράψουν με 50-100 λέξεις:

α) το ένα πρωταρχικό μειονέκτημα της Ελλάδος, το οποίο τους εξώθησε στη μετανάστευση, και

β) το ένα πρωταρχικό πλεονέκτημα της χώρας που βρίσκονται, το οποίο τους κρατάει ευχαριστημένους που βρίσκονται εκεί.

Αυτό κωδικοποιεί τα κίνητρα της μετανάστευσής τους στο εξωτερικό, αλλά και σηματοδοτεί την κυριότερη αδυναμία της Ελλάδας για να κρατήσει τους ανθρώπους της.

Όπως θα δείτε παρακάτω το σημαντικότερο κίνητρο ήταν η απουσία ενός Κράτους Δικαίου. 

Δηλαδή η εντύπωση και η θέση των μεταναστών μας είναι ότι η Ελλάδα δεν εξασφαλίζει ως οργανωμένη κοινωνία την ίση μεταχείριση όλων των πολιτών απέναντι στον νόμο.

Ουσιαστικά ο Πολίτης έχει αντίπαλο το Κράτος. Ούτε σύμμαχο, ούτε προστάτη ως θα όφειλε.

Καθώς το σημερινό μας Σύνταγμα δεν διασφαλίζει την προστασία του Πολίτη από άθλιους και άδικους νόμους, οι άνθρωποι που μπορούν φεύγουν, ενώ οι υπόλοιποι που παραμένουμε αντιμετωπίζουμε την Δυστοπία.

Άλλωστε, όταν το ίδιο το Σύνταγμα περιέχει περισσότερες από 200 φορές την φράση "ως ο νόμος ορίζει”, τότε παύει να αποτελεί προστασία για τους πολίτες, από τους μη ικανούς ή ξεκάθαρα δόλιους νομοθέτες, και επαφίεται στην αγαθότητα των εκάστοτε νομοθετών να μη φτιάχνουν παραθυράκια, αντινομίες και διαχωρισμό των εκλογικών τους πελατών από τους υπόλοιπους Έλληνες, στην αντιμετώπισή τους από το κράτος, την συντεταγμένη κοινωνία και τις 3 θεσμικές εξουσίες.

Η έξοδος από την Δυστοπία περνάει μόνο μέσα από τον ίδιο το λαό, ο οποίος σήμερα βρίσκεται σε κατάσταση υπερφορολόγησης μέχρις εξόντωσης.

Το συμπέρασμά μου:

"Αυτό που σου κλέβουν με τη φορολογία και την ανισονομία δεν είναι τα λεφτά σου. Είναι η ζωή σου.”

Αυτά που ίσως θα έπρεπε να αποφασίσει σε δημοψήφισμα ο λαός, διότι μοιάζει ότι δεν δύναται να αποφασίσει το κοινοβουλευτικό σώμα, αποδεδειγμένα πλέον, είναι:

1. Να καταργηθεί η ποινική ασυλία των υπουργών (άρθρο 86 του Συντάγματος); ΝΑΙ/ΟΧΙ

2. Να σταθεροποιηθεί η θητεία της Βουλής στα 4 χρόνια; ΝΑΙ/ΟΧΙ

3. Να σταθεροποιηθεί το φορολογικό για 10ετία [με ΑΝΩΤΑΤΟ όριο το 25% συνολικών φόρων προς ΑΕΠ]; ΝΑΙ/ΟΧΙ

4. Να διαχωριστεί η νομοθετική από την εκτελεστική εξουσία με ασυμβίβαστο, και να ανεξαρτητοποιηθεί πλήρως η Δικαστική Εξουσία από την Εκτελεστική; ΝΑΙ/ΟΧΙ
Και φυσικά δεν χρειάζεται να γίνει πάλι πανηγυράκι για ένα τέτοιο δημοψήφισμα!
Μπορεί κάλλιστα να είναι μια πρόσθετη κάλπη στις επόμενες δημοτικές ή ευρωπαϊκές ή βουλευτικές εκλογές, όπως στις ανεπτυγμένες χώρες.

Οι νομοθέτες δείχνουν ως τώρα ότι δεν θα απεμπολήσουν την προσωπική τους ατιμωρησία για λάθη και παραλήψεις που επιφέρουν ευθύνες. Καμία σοβαρή χώρα δεν έχει ακαταδίωκτο για τους νομοθέτες ή τα μέλη της εκτελεστικής εξουσίας.

Επίσης οι νομοθέτες θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να αυξάνουν ανεξέλεγκτα τη φορολογία δηλαδή το μερίδιο του κράτους από τα χρήματα του ιδιωτικού τομέα. Και σε αυτό λοιπόν είναι ακατάλληλοι για να αποφασίσουν. 

Επίσης οι ειδικοί είναι ικανότατοι να κάνουν ρουσφέτια ως υπουργοί για να επανεκλεγούν. 

Γι’ αυτό και ΔΕΝ θα ψήφιζαν διαχωρισμό εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας. 

Αυτό μοιάζει να είναι το πρόβλημα που επικαλούνται όσοι έχουν ήδη μεταναστεύσει, και ίσως ένας από τους τρόπους να ξεκινήσει να λύνεται είναι ο παραπάνω που αναφέρω.

Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τί λένε κάποιοι Έλληνες Μετανάστες για όλα αυτά:

"το rule of law. Βέλγιο” 
Ανώνυμος 
"Α) πρωταρχικό μειονέκτημα της Ελλάδας η απόλυτη αναξιοκρατία, πλήρης ασυδοσία και ατιμωρησία και ανύπαρκτη αξιολόγηση. 
Β) . Πρωταρχικό πλεονέκτημα της Γερμανίας η πλήρης αξιοκρατία και σεβασμός της ελευθερίας του άλλου και κυρίως η σιγουριά του οργανωμένου κοινωνικού κράτους.” - Ν.Μ.


"α) περιβάλλον απόλυτα εχθρικό για νέους που θέλουν να κάνουν οικογένεια.
β) το ακριβώς αντίθετο. Χώρα: Γερμανία” - Σ.Π.


"Α) ΦΟΡΟΙ Β) ΦΟΡΟΙ”  - Σ.Κ.


"α) Η μη ξεκάθαρη και διαρκώς μεταβαλλόμενη νομοθεσία που διέπει τους κανόνες φορολόγησης και άσκησης του επαγγέλματος.
β) Στη Γερμανία και στο Κουρδιστάν (ναι, στο Κουρδιστάν) ακριβώς το αντίθετο.” - Κ.Λ.


"Ελλάδα: Ίσως το κορυφαίο είναι το δίπολο μεγαλομανίας ("Εμείς οι Έλληνες κτλ κτλ") και συνδρόμου καταδίωξης (μας κυνηγάνε οι Εβραίοι/μασόνοι/Ευρωπαίοι/προδότες πολιτικοί, είμαστε περικυκλωμένοι από εχθρούς) που γεννούν μια κουλτούρα μιζέριας. 
Αγγλία: Ότι δεν έχεις τον φόβο ότι κάποιος άλλος (ή το κράτος) προσπαθεί να σε κοροϊδέψει ή να κάνει τη δουλειά του σε βάρος σου.” - Ο.Κ.


"α) περιφρόνηση του δημοσίου χώρου και συμφέροντος, ανομία, απουσία κράτους δικαίου, κοινωνία με σαφείς ταξικούς διαχωρισμούς
β) οργανωμένη κοινωνία με πολίτες με αλληλοσεβασμό ως επί το πλείστον που προσπαθούν για το καλύτερο χωρίς να ικανοποιούνται με τα υπάρχοντα δεδομένα” - Γ.Κ.


"Α) Απόλυτος εκχυδαϊσμός του δημοσίου βίου, έκπτωση των δημοσίων ηθών
Β) Ύπαρξη μιας ισχυρής Leitkultur, η ύπαρξη της " μεσαίας τάξης" ως αυτοσκοπός” - Π.Α.


"Α) προσβολή της προσωπικότητας μου από τον κάθε υπουργό οικονομικών - κρατιστή που για να κρατήσει την κομματική του πελατεία συμπεριφέρεται σε μένα σαν προαγωγός, προσαρμόζοντας το εκάστοτε νομικό πλαίσιο κατά την βολή του. 
Β) ισοτιμία, ισοπολιτεία, σεβασμός του κράτους προς τον πολίτη, δυνατότητα να παλέψω για κάτι καλύτερο. Καναδάς.” - Σ.Κ.


"Α) η έλλειψη σεβασμού προς τα πάντα. Απώλεια σεβασμού στον συνάνθρωπο, στους θεσμούς, στο περιβάλλον, στην δημόσια υγεία, τάξη, παιδεία.
Β) ο σεβασμός σε όλα αυτά που ανάφερα στο Α. 
Σαφώς και γίνονται αστοχίες και στις ΗΠΑ, όπου κατοικώ, αλλά επί της αρχής υπάρχει σεβασμός.” - Σ.Λ.


"Α) γραφειοκρατία, αργομισθίες και δύσκαμπτο δημόσιο, υπέρογκοι φόροι, αναξιοκρατία, έλλειψη οργάνωσης, κουλτούρα -παιδεία
Β) περιβάλλον, ανάπτυξη , ηλεκτρονικές υπηρεσίες, μισθοί, ποιότητα ζωής, αξιοκρατία και κυρίως φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον ΙΡΛΑΝΔΙΑ” - Β.Σ.


"Α) καταπίεση του προλεταριάτου, μικρό δημόσιο λόγω φοροδιαφυγής των πλουτοκρατών
Β) τεράστιοι μισθοί για όλους, δουλειά στο Δημόσιο για τον καθένα, όλα δωρεάν. Ζω στην αριστερή Ατλαντίδα. Μην ακούτε τους νεοφιλελεύθερους που σας λένε πως είναι "χαμένη". Χαμένοι είναι αυτοί που το λένε... :-p [ειρωνικά]” - Β.Λ.


"Μπορείτε να χρησιμοποιήσατε το όνομά μου πλήρες.
α) Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της Ελλάδος είναι ότι η χώρα είναι από τις πιο ανελεύθερες χώρες της Δύσης. Το κράτος <<μπαμπάς>> καθορίζει σχεδόν όλες τις πτυχές της ζωής σου από την ημέρα που θα γεννηθείς ως τον θάνατό σου. Επίσης ο Έλληνας δίνει πολύ έμφαση στην θεωρία, αλλά μηδαμινή στην πράξη.
β) Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των ΗΠΑ είναι ότι πέραν από ένα διαβατήριο, μια άδεια οδήγησης, και μια φορολογική δήλωση δεν έχεις συναναστροφές με το κράτος διότι το κράτος είναι υπερβολικά μικρό. Υπάρχει μεγάλη έμφαση στην οικονομική ελευθερία και ελευθερία από την γραφειοκρατία. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει μεγάλη ισχύ. Ο μέσος Αμερικανικός διακατέχεται από κοινή λογική (common sense) και είναι πρακτικός (practical) άνθρωπος. 
Ελευθερία, σεβασμός στους νόμους, διαχωρισμός της εξουσίας (εκτελεστικό, νομοθετικό, δικαστικό), απέχθεια για τον νεποτισμό, τιμιότητα, εντιμότητα κτλ. Μπορώ να γράψω βιβλίο για τα καλά των ΗΠΑ.” - Εμμανουήλ Βλαμάκης


"Α) Αναξιοκρατία, υπερφορολόγηση, αριστερίλα, κατώτατου επιπέδου παροχές από το κράτος, αγενέστατοι και αυταρχικοί δημόσιοι υπάλληλοι, απαράδεκτα αργή δικαιοσύνη, διαφθορά, μη σεβασμός στους νόμους, έλλειψη αστικής ευγένειας και συμπεριφοράς από τον μέσο πολίτη.
Β) στην Αυστραλία ισχύει ακριβώς η αντίστροφη κατάσταση σε όλα τα παραπάνω!” - Α.Μ.


"- Δεν είναι ήρεμη η ζωή στην Ελλάδα. Εξωτερικοί παράγοντες, από γείτονες, την ευρύτερη οικογένεια, μέχρι το Κράτος, θα βρουν τρόπο να σου χαλάσουν τη διάθεση κάθε μέρα. Λες κι είναι όλοι προγραμματισμένοι να πειράζουν συνεχώς ο ένας τον άλλο. Κάθε μέρα 5 προβλήματα μπροστά σου. Ούτε ένα διάλειμμα έτσι για το γαμώτο. Και το κράτος επιδεικνύει μηδέν σεβασμό στον άνθρωπο - η νοοτροπία δεν είναι "να βρούμε μια λύση", αλλά "κόψε το λαιμό σου".
- Διαλέγοντας ήρεμες περιοχές στις ΗΠΑ βρήκα τουλάχιστον ηρεμία (προάστια - χωριά). Ειδικά ήρεμες νύχτες. Δεν είναι για όλους όμως εδώ. Εγώ ήμουν έμπειρος στη μετανάστευση. 
Όποιος δεν είναι, ας δοκιμάσει πρώτα τις πιο κοντινές χώρες, πριν κάνει κάποιο άλμα που δεν αναστρέφεται. Μην το κάνουμε και μόδα, διότι έχω δει πολλούς δυστυχείς νεομετανάστες κι εδώ, επειδή τους λείπουν πράγματα που δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι ήταν τόσο ουσιώδη.” - Λ.Κ.


"Όταν αποφασίσαμε να μετακομίσουμε στην Ιρλανδία βρήκαμε πολλούς λόγους να το κάνουμε: τους μισθούς (συντηρούμε και Ελληνικές και Ιρλανδικές υποχρεώσεις ενώ, όταν ήμασταν στην Ελλάδα μετά βίας τα φέρναμε βόλτα), την αίσθηση που έχεις να εργάζεσαι και να πληρώνεσαι καλά, την ηρεμία που σου μεταφέρει το κράτος το οποίο εργάζεται για εσένα.
Αλλά αυτό που βάρυνε περισσότερο ήταν η παιδεία. Σε τι σχολεία πήγαιναν τα παιδιά μας και τι σχολεία πάνε σήμερα. 
Στη τελική όταν τα παιδιά μου θα είναι σε ηλικία να καταλάβουν μερικά πράγματα θα με ρωτήσουν: όταν είδες μπαμπά τα πράγματα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, τι έκανες;
Αυτή η σκέψη κυρίως μας οδήγησε μακριά από Ελλάδα” - Θ.Μ.


"Α) Η Λειτουργία παρακράτους το οποίο ελέγχει, ξεφτιλίζει και γελοιοποιεί κάθε θεσμό του επίσημου Κράτους, κάθε φορά που το κρίνει αναγκαίο. Στην Ελλάδα η πολυδαίδαλη και εντελώς αντιφατική νομοθεσία, ισχύει μονάχα όταν το παρακράτος δεν ενδιαφέρεται, όταν το παρακράτος ενδιαφέρεται τότε νόμοι και κοινή λογική , απλώς παύουν να υπάρχουν! Β) Στη Νορβηγία, μπορεί να μην ξέρεις ούτε ένα νόμο, ούτε μια διαδικασία και παρόλα αυτά δεν χρειάζεσαι να ανησυχείς.... Το Κράτος θα σε οδηγήσει έτσι ώστε κι εσύ να υπαχθείς στις ίδιες ακριβώς διαδικασίες με όλους τους άλλους, να ωφεληθείς από όλα τα ευεργετήματα ακόμη κι αυτά που δεν ζητάς, αυτά που ούτε καν γνωρίζεις.... Παράδειγμα: Τα δυο πρώτα χρόνια δικαιούμην 15% επιστροφή φόρων, και παρόλο που δεν το γνώριζα, ούτε το τσέκαρα στη φορολογική μου δήλωση, το Κράτος το βρήκε και μου τα επέστρεψε μόνο του.... Με πιο απλά λόγια έζησα στη Νορβηγία κι έμαθα πως είναι να ζει σε ένα συντεταγμένο Κράτος, η Ελλάδα με έμαθε πως είναι να ζεις σε τόπο που διοικούν οι ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΕΣ....” - Ι.Γ.Β.


"A) Μεγάλη γραφειοκρατία,υπερβολική φορολογία,έλλειψη μέτρου σε όλα. Μηδέν παραγωγή και εξαγωγές[,] πολύ κατανάλωση. 
Β) Η Ιταλία στην οποία βρίσκομαι έχει κάποια από τα ελαττώματα της Ελλάδας όπως η υψηλή φορολογία,διαθέτει όμως ισχυρή παραγωγή και κάνει σημαντικές εξαγωγές. Αυτό απομακρύνει τον κίνδυνο πτώχευσης σε αντίθεση με την Ελλάδα που δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για να βγει από αυτή.” - Ι.Α.


Άγης Βερούτης
capital.gr

COMMENTS

BLOGGER
Όνομα

ΑΔΩΝΙΣ,1037,ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ,1497,ΑΡΘΡΑ-ΓΝΩΜΗΣ,9012,ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ,334,ΒΡΕΤΑΝΙΑ,429,ΓΑΛΛΙΑ,209,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,1539,ΔΗΜΟΣΙΟ,2591,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,397,ΔΙΑΠΛΟΚΗ,1328,ΔΙΕΘΝΗ,572,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,723,ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,10010,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,24780,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ-ΕΝΩΣΗ,4311,ΗΠΑ,868,ΙΣΡΑΗΛ,198,ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,70,ΚΙΝΑ,197,ΚΚΕ,147,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,3707,ΚΥΠΡΟΣ,779,ΛΑΙΚΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ,21,ΛΕΒΕΝΤΗΣ,36,Μ.Μ.Ε.,1459,ΝΕΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,3513,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,1333,ΠΑΣΟΚ,2705,ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,26,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,19002,ΠΟΤΑΜΙ,102,ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ,1068,ΡΩΣΙΑ,716,ΣΑΜΑΡΑΣ,356,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,1259,ΣΥΡΙΖΑ,12562,ΤΖΗΜΕΡΟΣ,23,ΤΟΥΡΚΙΑ,947,ΧΙΟΥΜΟΡ,6362,ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗ,944,HOT,13474,
ltr
item
politika-gr: Έλληνες Μετανάστες, Δυστοπία, Μέρος 2ο
Έλληνες Μετανάστες, Δυστοπία, Μέρος 2ο
http://static.dimokratiki.gr/uploads/2015/05/106-744x539.jpg
politika-gr
https://politika-gr.blogspot.com/2017/07/2.html
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/2017/07/2.html
false
8823671051559442697
UTF-8
ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΡΘΡΑ Όλα τα άρθρα Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ Αρχική ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Όλα τα άρθρα ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν βρέθηκαν άρθρα σχετικά με την αναζήτησή σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ. Δευτ. Τρ. Τετ. Πεμ. Παρ. Σαβ. Ιανουαρίου Φεβροαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαϊου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν. Φεβ. Μαρ. Απρ. Μαϊου Ιουν. Ιουλ. Αυγ. Σεπτ. Οκτ. Νοεμ. Δεκ. just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy