Άρχισε η «μάχη των μαχών» στη Συρία - Άραβες και Κούρδοι κατά της πρωτεύουσας των τζιχαντιστών Ράκκα - VIDEO

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τους πολιορκητές με αεροπορικές επιχειρήσεις, όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικα...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τους πολιορκητές με αεροπορικές επιχειρήσεις, όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα, υπάρχει και αμερικανικός εφοδιασμός με όπλα - το οποίο ενόχλησε την Τουρκία

Αρχισε στη βόρεια Συρία η επιχείρηση για την απελευθέρωση της πόλης Ράκκα, που από το 2014 βρίσκεται στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους και αποτελεί την de facto «πρωτεύουσα» των τζιχαντιστών στην περιοχή.

Στην επιχείρηση, που άρχισε τη Δευτέρα αλλά έγινε γνωστή την Τρίτη, λαμβάνουν μέρος κουρδικές και αραβικές δυνάμεις, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία είχε εναντιωθεί στη συμμετοχή των Κούρδων.

Ο εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, Tαλάλ Σίλο, χαρακτήρισε τη μάχη που θα ακολουθήσει «άγρια» καθώς, όπως ανέφερε «το Νταές (σ.σ. άλλη ονομασία του ISIS) θα πεθάνει στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί την αυτοαποκαλούμενη πρωτεύουσά του».

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, οι αντάρτες έχουν προσεγγίσει την πόλη, έχουν συγκρουστεί με τζιχαντιστές στα ανατολικά προάστια και έχουν επιτεθεί σε ένα στρατόπεδο στα βόρεια περίχωρα της πόλης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τους πολιορκητές με αεροπορικές επιχειρήσεις, όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο, που είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο και ενημερώνεται από ακτιβιστές.

Τυχόν απώλεια της Ράκκα θα συνιστά μεγάλο πλήγμα για το ISIS, που ήδη έχει χάσει μεγάλο μέρος των εδαφών του στη Συρία και το γειτονικό Ιράκ.

Κούρδοι μαχητές – και στο βάθος η αστερόεσσα (REUTERS/Rodi Said/File Photo) Στο Ιράκ, το ISIS έχει σχεδόν εκτοπιστεί από το κυριότερο προπύργιό του, τη Μοσούλη, ενώ πέρυσι έχασε τις πόλεις που ήλεγχε στην σουνιτική επαρχία αλ-Ανμπάρ.


Σύμφωνα με τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό, 3.000 έως 4.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται περικυκλωμένοι στη Ράκκα, όπου έχουν οργανώσει την άμυνά τους για την επίθεση που προετοιμάζεται από τον Νοέμβριο.

Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας είχαν δηλώσει στο Reuters το Σάββατο ότι η επίθεση της Ράκκα αναμένεται να αρχίσει εντός των προσεχών ημερών. Οι ΗΠΑ εφοδίασαν με όπλα τις YPG για να ενισχύσουν την δύναμη των κούρδων μαχητών προς μεγάλη δυσαρέσκεια της Τουρκίας, η οποία ανησυχεί για την αύξηση της κουρδικής επιρροής στη βόρεια Συρία.

O πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα απαντήσουν αμέσως λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα, εάν η επιχείρηση στην Ράκκα απειλήσει την Τουρκία, καθώς το πολιτικό κίνημα που ελέγχει τις YPG, Κόμμα Δημοκρατικής Ενωσης (PYD) θεωρείται συριακό παρακλάδι του παράνομου στην Τουρκία, αποσχιστικού Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK). Οι δύο οργανώσεις αναγνωρίζουν ως αρχηγό τους τον έγκλειστο στις τουρκικές φυλακές Αμπντουλάχ Οτσαλάν.


protagon

.........................................

infognomonpolitics.blogspot.gr

Ξεκίνησε η επιχείρηση στη Ράκα – Οι Κούρδοι σφυροκοπούν την πρώτη συνοικία της πόλης

 
Στην τελική ευθεία βρίσκεται από χθες και επίσημα η τελική φάση της επιχείρησης απελευθέρωσης της Ράκας, της ντε φάκτο πρωτεύουσας του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, με συντονισμένες επιθέσεις από βορρά, ανατολή και δύση. Στην επιχείρηση ανακατάληψης συμμετέχουν οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, με την από αέρος βοήθεια του διεθνούς συνασπισμού.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίθεση σε συνοικία του πολεοδομικού συγκροτήματος της Ράκας, και συγκεκριμένα στην αλ-Μάσλαμπ (Al Mashalab) η οποία βρίσκεται στα ανατολικά. Από το πρωί έχουν καταγραφεί πυρά στην περιοχή, σε μια επιχείρηση στην οποία πρωτοστατούν οι Κούρδοι του PYD/YPG.
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται επιθετική ενέργεια στο βόρειο μέτωπο εναντίον του στρατοπέδου της 17ης Μεραρχίας του συριακού στρατού, την οποία κατέχουν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Επιπλέον επλήγησαν στρατιωτικοί στόχοι μέσα στη Ράκα από αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ.
Μιλώντας τηλεφωνικά στο Reuters ο Ταλάλ Σίλο, εκπρόσωπος των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, ανέφερε ότι η μάχη για την ανακατάληψη της Ράκας αναμένεται να είναι σφοδρή, «διότι το Ισλαμικό Κράτος θα υπερασπιστεί μέχρι θανάτου αυτό που ονομάζει πρωτεύουσά του». Σύμφωνα με τον διεθνή συνασπισμό, 3.000 έως 4.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους βρίσκονται περικυκλωμένοι στη Ράκα και έχουν οργανώσει την άμυνά τους για την επίθεση που προετοιμάζεται από τον περασμένο Νοέμβριο.

(Χάρτης: Σάββας Καλεντερίδης)
Εν τω μεταξύ η Άγκυρα, που ανησυχεί για την αύξηση της κουρδικής επιρροής στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε διά στόματος του Μπιναλί Γιλντιρίμ ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα απαντήσουν αμέσως εάν η επιχείρηση στη Ράκα απειλήσει την Τουρκία. 

http://www.pontos-news.gr/article/165232/xekinise-i-epiheirisi-sti-raka-hiliades-tzihantistes-tampoyromenoi
.........................................

Σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 οι SDF ανακοίνωσαν την έναρξη των επιχειρήσεων για τη ανακατάληψη της πόλης της Ράκκα από το Νταές

Την Τρίτη, οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF) που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσημα την έναρξη της επιχείρησης ανακατάληψης της πόλης της Ράκκα από τους τρομοκράτες του Νταές.
«Καλούμε τον Λαό της Ράκκα  να αποφύγει τις θέσεις του Νταές», ανέφερε στη RUDAW  ο εκπρόσωπος των SDF, Ταλάλ Σίλο, καθώς έλεγε, «Χιλιάδες Σύροι πολίτες έχουν διασωθεί από το Νταές. Ολοκληρώσαμε όλες τις προετοιμασίες για την έναρξη της επίθεσης».  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι SDF θα προχωρήσουν από βόρεια, δυτικά και ανατολικά.
Έτσι, η νότια οδός παραμένει ανοιχτή για τους τρομοκράτες  του Νταές που θέλουν να εγκαταλείψουν την πόλη. 
«Μετά από μια μακρά μάχη, οι δυνάμεις μας και οι δυνάμεις που διεξάγουν από κοινού τον αγώνα κατά των τρομοκρατών, έγραψαν στην Ιστορία τους θρύλους για τον ηρωισμό τους. Από την ιστορική αντίσταση του Kobanê στην απελευθέρωση του Girê Spî, Hol και Shaddadi, μέχρι στα χωριά της Ντέιρ αλ-Ζορ και της Ράκκα , και τα φράγματα σε αυτές τις περιοχές, πολλά ιστορικά βήματα έχουν ληφθεί από την απελευθέρωση των ανθρώπων σε αυτές περιοχές από τους τρομοκράτες και την ικανοποίηση των ζωτικών αναγκών τους στο πλαίσιο των υφιστάμενων πόρων», αναφέρει ένα άλλο κουρδικό μέσο μαζικής ενημέρωσης, ΑΝΗΑ , επικαλούμενο τον εκπρόσωπο  των SDF. 

Δείτε το εξαιρετικό VIDEOΜετάφραση Κριστιάν Άκκυριά
southfront.org

infognomonpolitics
Όνομα

ΑΔΩΝΙΣ,1039,ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ,1499,ΑΡΘΡΑ-ΓΝΩΜΗΣ,9029,ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ,334,ΒΡΕΤΑΝΙΑ,429,ΓΑΛΛΙΑ,209,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,1539,ΔΗΜΟΣΙΟ,2591,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,397,ΔΙΑΠΛΟΚΗ,1329,ΔΙΕΘΝΗ,579,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,723,ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,10024,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,24780,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ-ΕΝΩΣΗ,4313,ΗΠΑ,870,ΙΣΡΑΗΛ,198,ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,70,ΚΙΝΑ,198,ΚΚΕ,147,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,3708,ΚΥΠΡΟΣ,779,ΛΑΙΚΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ,21,ΛΕΒΕΝΤΗΣ,36,Μ.Μ.Ε.,1459,ΝΕΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,3521,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,1333,ΠΑΣΟΚ,2706,ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,26,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,19030,ΠΟΤΑΜΙ,102,ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ,1069,ΡΩΣΙΑ,721,ΣΑΜΑΡΑΣ,357,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,1259,ΣΥΡΙΖΑ,12585,ΤΖΗΜΕΡΟΣ,23,ΤΟΥΡΚΙΑ,948,ΧΙΟΥΜΟΡ,6365,ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗ,944,HOT,13474,
ltr
item
politika-gr: Άρχισε η «μάχη των μαχών» στη Συρία - Άραβες και Κούρδοι κατά της πρωτεύουσας των τζιχαντιστών Ράκκα - VIDEO
Άρχισε η «μάχη των μαχών» στη Συρία - Άραβες και Κούρδοι κατά της πρωτεύουσας των τζιχαντιστών Ράκκα - VIDEO
http://www.protagon.gr/wp-content/uploads/2017/06/2017-05-10T101541Z_728671180_RC1D111C5670_RTRMADP_3_MIDEAST-CRISIS-SYRIA-YPG.jpg
https://i.ytimg.com/vi/O5oeYdH7-0g/default.jpg
politika-gr
https://politika-gr.blogspot.com/2017/06/video_6.html
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/2017/06/video_6.html
false
8823671051559442697
UTF-8
ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΡΘΡΑ Όλα τα άρθρα Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ Αρχική ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Όλα τα άρθρα ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν βρέθηκαν άρθρα σχετικά με την αναζήτησή σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ. Δευτ. Τρ. Τετ. Πεμ. Παρ. Σαβ. Ιανουαρίου Φεβροαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαϊου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν. Φεβ. Μαρ. Απρ. Μαϊου Ιουν. Ιουλ. Αυγ. Σεπτ. Οκτ. Νοεμ. Δεκ. just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy