ΣΥΡΙΖΟφρένεια

Η πολιτική πείρα και ιστορία έχει αποδείξει ότι όταν ένα καθεστώς αρχίσει να γίνεται αντικείμενο των γελοιογράφων και των σατυρικών εκ...


Η πολιτική πείρα και ιστορία έχει αποδείξει ότι όταν ένα καθεστώς αρχίσει να γίνεται αντικείμενο των γελοιογράφων και των σατυρικών εκπομπών οι μέρες του είναι μετρημένες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει και αυτό το όριο. 
 
Επιτίθεται πια με βουλευτές, υπουργούς και τρολ σε κάθε έναν που τον σατιρίζει, ξεχνώντας ότι ήρθε στην εξουσία KAI επειδή όλοι αυτοί είχαν κάνει περίγελω τους προηγούμενους!

Όταν συνέβαινε αυτό από το 2010 διαρκώς, με άγρια σεξιστικά σχόλια, βρισιές και χοντράδες ακόμα και για συζύγους και συντρόφους υπουργών και πρωθυπουργών από μερικές ακραίες εκπομπές, χτυπούσαν τα τηλέφωνα σταθμών και εφημερίδων ασταμάτητα και θριαμβευτικά, με χαιρεκακία από ενθουσιασμένους συριζοπαδούς και στελέχη, που όλα αυτά τα έβρισκαν πολύ πετυχημένα και …προχώ.

Τότε, αλλά και από πολύ παλιότερα όσοι υπήρχαν, ο Αρκάς, η Ελληνοφρένεια, ο Χαντζόπουλος, ο Μητρόπουλος, ο Στάθης, οι Ράδιο Αρβύλα, ο Βουλαρίνος, ο ΣΚΑΙ ως σταθμός, ο ΚΥΡ, οι ΑΜΑΝ, ο Πετρουλάκης, ο Αναστασίου, ο Κουφογιώργος, ο Ζερβός κι άλλοι που ας με συγχωρέσουν για την αμνησία, ήταν «ταλέντα» με εκπληκτικό χιούμορ», που «τα έλεγαν έξω από τα δόντια» και «ξεβράκωναν την υποκρισία των κυβερνήσεων». Κυρίως, των «μνημονιακών» κυβερνήσεων.

Όλοι αυτοί διαβάζονταν και ακούγονταν πριν καν από τα πρωτοσέλιδα και τις ειδήσεις από τους λίγους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν η ανάσα τους, η χαρά τους και η ελπίδα τους. Ήταν η μαζική αντιπολίτευση που δεν μπορούσαν να κάνουν οι μια χούφτα άνθρωποι αυτής που νόμιζαν πολλοί ότι ήταν αριστερά. Ήταν η δυσανάλογη με το μέγεθος του κόμματος δύναμή του.

Όλοι αυτοί δεν υποστήριζαν ντε και καλά τον ΣΥΡΙΖΑ. Ελάχιστοι ήταν ανοιχτά υπέρ του. Όλοι αυτοί έκαναν απλώς τη δουλειά τους: Αποκάλυπταν και σατίριζαν τα ψέματα και τις υπερβολές κυβερνήσεων και προσώπων που ήταν στην εξουσία.

Φυσικά, από τις σάτιρές τους έλειπε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι επειδή ήταν οπαδοί του. Αλλά, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανύπαρκτος πολιτικά ως αντικείμενο κριτικής και εξουσίας. Λίγες πένες και φωνές άρχισαν να ασχολούνται μαζί του μετά το εκτός τόπου και χρόνου πρόγραμμα Θεσσαλονίκης.

Έτσι, οι άνθρωποι που δεν έχουν ίχνος χιούμορ εξ αιτίας της καθεστωτικής τους νοοτροπίας και που δεν αντέχουν και δεν ανέχονται οποιαδήποτε κριτική, θεώρησαν ότι όλη η ελληνική σάτιρα είναι με το μέρος τους! Οπαδοί τους! Και με την αρτηριοσκληρωτική σταλινική νοοτροπία τους θεώρησαν ότι από τη στιγμή που άρχισαν να κριτικάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι προδότες!! Έγιναν οπαδοί του αντίπαλου! Εξ ού και άρχισε η λάσπη.

Εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο όλα τα συριζοτρόλ, οι βουλευτές , οι υπουργοί και ένα σωρό παρατρεχάμενοι δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να βρίζουν και να κατηγορούν για πουλημένους σχεδόν όλη την ελληνική σατιρική οικογένεια επειδή σατιρίζει ή γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. Δεν έχει περάσει ποτέ από το μυαλό τους ότι αν έχουν γίνει αντικείμενο σάτιρας, και μάλιστα από τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων σατιρικών, το πρώτο πράγμα που θα’ πρεπε να κάνουν είναι να κοιταχτούν σ’ ένα καθρέφτη.

Αλλά, ο καθρέφτης είναι άγνωστος σε ανθρώπους που πιστεύουν ότι κατέχουν το αλάθητο και επιπλέον ότι έχουν το δικαίωμα να δρουν όπως συμφέρει στις επιδιώξεις τους, όποια μέσα και αν χρειάζεται να μετέλθουν. Υπάρχουν ΑΥΤΟΙ και οι ΑΛΛΟΙ. Και, κατά τα άλλα, ξοδεύουν δισεκατομμύρια υποκριτικές λέξεις για το σεβασμό στο δικαίωμα του ΑΛΛΟΥ!!! Αρκεί ο άλλος να είναι της έγκρισής τους…

Οι ΑΛΛΟΙ ήταν μνημονιακοί και φτώχυναν το λαό. Καλώς σατιρίζονταν. ΑΥΤΟΙ δεν είναι μνημονιακοί. Φτωχαίνουν το λαό γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς! Είναι δηλαδή δειλοί και αναξιοπρεπείς. Αλλά… δεν δικαιούνται σάτιρας και γελοιοποίησης!

Έχουν υποβαθμίσει την έννοια της Δημοκρατίας στον πάτο, έχουν υποθηκεύσει τη χώρα για έναν αιώνα, έχουν υπογράψει ό,τι τους παρουσίασαν οι δανειστές και τώρα ωρύονται ότι υπονομεύουν τη Δημοκρατία οι σατιρικές εκπομπές!!

Τελευταίο κρούσμα αυτής της καθεστωτικής νοοτροπίας και των δύο μέτρων και δύο σταθμών ήταν η μακροσκελής και όλο βερμπαλιστικό μπλα μπλα επιστολή 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητάνε από το ΕΣΡ «να λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα με στόχο τον περιορισμό του σεξιστικού λόγου και της σεξιστικής εικόνας, την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας καθώς και την προώθηση της πραγματικής ισότητας των φύλων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα»!

Αφορμή, ένα πραγματικά στιγμιαίο κακόγουστο σεξιστικό υπονοούμενο- ντουμπλάρισμα σε εκπομπή της Ελληνοφρένειας, σε βάρος μιας βουλευτίνας. Τίποτε καινούργιο και τίποτε ασυνήθιστο στη χώρα όπου χιούμορ και χυδαιότητα συμπλέουν. Κακό; Κακό. Να γίνει παρατήρηση; Να γίνει. Δεν τιμά και την εκπομπή.

Αλλά από κει μέχρι να ξεσηκώνονται 25 βουλευτές με έγγραφη διαμαρτυρία στο ΕΣΡ γι αυτό το περιστατικό με βαρύγδουπες μπαλαφάρες υπάρχει χάος. 
 
Γιατί όλοι αυτοί είναι οι ίδιοι που ξεσηκώθηκαν εναντίον της διοίκησης της ΕΡΤ όταν τιμώρησε συριζαίο δημοσιογράφο παρουσιαστή που είπε on air στην τηλεόραση τον τότε πρωθυπουργό Σαμαρά μαλάκα!! 
 
Αυτό δεν ήταν προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας! Ήταν αντιστασιακή πράξη!!

Όταν έχεις στρέψει σχεδόν όλους τους μεγάλους γελοιογράφους της χώρας εναντίον σου και είσαι ο περίγελως των σατιρικών εκπομπών, μην κοιτάς αν αυτοί πουλήθηκαν στους αντίπαλους. 

Κοίτα αν εσύ ξεπούλησες το λαό. Και ετοίμαζε τις βαλίτσες σου.


Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
liberal.gr
Όνομα

ΑΔΩΝΙΣ,1045,ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ,1504,ΑΡΘΡΑ-ΓΝΩΜΗΣ,9070,ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ,334,ΒΡΕΤΑΝΙΑ,433,ΓΑΛΛΙΑ,209,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,1539,ΔΗΜΟΣΙΟ,2591,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,397,ΔΙΑΠΛΟΚΗ,1329,ΔΙΕΘΝΗ,589,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,723,ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,10050,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,24780,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ-ΕΝΩΣΗ,4322,ΗΠΑ,874,ΙΣΡΑΗΛ,198,ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,70,ΚΙΝΑ,198,ΚΚΕ,147,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,3719,ΚΥΠΡΟΣ,782,ΛΑΙΚΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ,21,ΛΕΒΕΝΤΗΣ,36,Μ.Μ.Ε.,1459,ΝΕΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,3535,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,1333,ΠΑΣΟΚ,2708,ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,26,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,19091,ΠΟΤΑΜΙ,103,ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ,1071,ΡΩΣΙΑ,724,ΣΑΜΑΡΑΣ,358,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,1260,ΣΥΡΙΖΑ,12632,ΤΖΗΜΕΡΟΣ,23,ΤΟΥΡΚΙΑ,950,ΧΙΟΥΜΟΡ,6409,ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗ,944,HOT,13474,
ltr
item
politika-gr: ΣΥΡΙΖΟφρένεια
ΣΥΡΙΖΟφρένεια
https://4.bp.blogspot.com/-AYlzsOEQ1ZU/WVHjV5m9SzI/AAAAAAABGTs/hDEneCkG6s44cB35vIXx2Obx1JEEhBLvQCLcBGAs/s640/CiGxQNMWEAACcja.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-AYlzsOEQ1ZU/WVHjV5m9SzI/AAAAAAABGTs/hDEneCkG6s44cB35vIXx2Obx1JEEhBLvQCLcBGAs/s72-c/CiGxQNMWEAACcja.jpg
politika-gr
https://politika-gr.blogspot.com/2017/06/blog-post_377.html
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/2017/06/blog-post_377.html
false
8823671051559442697
UTF-8
ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΡΘΡΑ Όλα τα άρθρα Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ Αρχική ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Όλα τα άρθρα ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν βρέθηκαν άρθρα σχετικά με την αναζήτησή σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ. Δευτ. Τρ. Τετ. Πεμ. Παρ. Σαβ. Ιανουαρίου Φεβροαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαϊου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν. Φεβ. Μαρ. Απρ. Μαϊου Ιουν. Ιουλ. Αυγ. Σεπτ. Οκτ. Νοεμ. Δεκ. just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy