Άκου, λοιπόν Κυριάκο...

Η χώρα πάσχει από βαριά μορφή ασθένειας και "λιώνει" στα πόδια της γιατί δεν της επέτρεψαν να καταρρεύσει ολοσχερώς το 2010 κ...

Η χώρα πάσχει από βαριά μορφή ασθένειας και "λιώνει" στα πόδια της γιατί δεν της επέτρεψαν να καταρρεύσει ολοσχερώς το 2010 και να ξεκινήσει από το μηδέν, όπως ξεκίνησε στις αρχές του '50 μετά τον εμφύλιο.
Αν είχε συμβεί αυτό σήμερα θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ίσως πως τα χειρότερα είναι πίσω...

Σε κάθε περίπτωση όμως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα γιατί θα προσδοκούσαμε και θα βλέπαμε τη βελτίωση μέρα με τη μέρα και χρόνο με το χρόνο. 
Μπορεί να ήμασταν σε χειρότερη κατάσταση απ' ό,τι σήμερα και η μέση σύνταξη αντί των 900 Ευρώ (ή το αντίστοιχο νόμισμα) να ήταν στα 150 Ευρώ ή την αντίστοιχη αγοραστική δύναμη.

Ο μέσος μισθός του εργαζόμενου θα ήταν πολύ υψηλότερος όμως από τη μέση σύνταξη και αυτό θα αποτελούσε ένα υγιές κίνητρο για μια βιώσιμη ανάπτυξη στη συνέχεια...

Αντιθέτως, επιλέξαμε εμείς να παριστάνουμε πως υλοποιούμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και οι δανειστές να παριστάνουν πως τις διαπιστώνουν και να εγκρίνουν για να εκταμιεύονται οι δόσεις και να αποφεύγεται το ελληνικό "βραχυκύκλωμα".

Την ώρα που τα νέα παιδιά, αν βρουν δουλειά πρέπει να ξεκινήσουν με 400-500 Ευρώ συνεχίζουν να παράγονται συνταξιούχοι των 1.000 Ευρώ σε ηλικίες περί τα 55 έτη. Αυτό δεν μπορεί να φτάσει μακριά.

Φυσικά όσο διαρκεί δεν κανένας δεν μπορεί να κάνει αισιόδοξες εκτιμήσεις, ούτε άλλωστε τα στοιχεία που βγαίνουν, μετά μια μικρή αναλαμπή στα τέλη του 2014, το επιτρέπουν.

Όπως είναι φυσικό ο κόσμος κουράστηκε με τις απαισιόδοξες προβλέψεις. Εμείς που τις κάνουμε πολύ περισσότερο. Όμως αυτά δείχνουν τα δεδομένα που υπάρχουν...

Αρκετοί αναγνώστες τον τελευταίο καιρό προτρέπουν τη στήλη να ασχοληθεί με περισσότερο θετικές εκτιμήσεις για τις διεξόδους που υπάρχουν και τις ευκαιρίες που θα προκύψουν την επόμενη μέρα.

Αυτό θα αρχίσουμε να κάνουμε λοιπόν όλο και πιο συχνά, λαμβάνοντας υπόψη και την επικαιρότητα με τις απαιτήσεις της.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αλλάξει στη χώρα μαζί με την παιδεία και την οικονομία είναι η δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία.

Είναι απαράδεκτο το εκάστοτε κόμμα εξουσίας να χρησιμοποιεί τα χρήματα που αφαιρεί αναγκαστικά από τους πολίτες για να δημιουργεί αυτό το αποτέλεσμα κομματικής προπαγάνδας και αναξιοκρατίας.

Επειδή η κατάσταση της παρούσας κυβέρνησης θεωρείται "τελειωμένη" από κάθε πλευρά, οι συμβουλές αφορούν την επόμενη κυβέρνηση που διατείνεται πως θα μεταρρυθμίσει τη χώρα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Άκου, λοιπόν Κυριάκο...

Κάθε χώρα οφείλει να έχει μια δημόσια τηλεόραση για ενημέρωση και ψυχαγωγία. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί διορίζοντας κολλητούς και προπαγανδιστές του εκάστοτε κόμματος εξουσίας.

Πρέπει η δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία να περάσει στην ευθύνη όχι του εκάστοτε υπουργού προπαγάνδας της κυβέρνησης, αλλά μιας ανεξάρτητης αρχής. Μια δομή όπως το ΕΣΡ, που θα μπορούσε να ονομάζεται π.χ. Ελληνική Υπηρεσία Ενημέρωσης η σύνθεση του συμβουλίου διοίκησης της οποίας θα προϋποθέτει την αποδοχή των 2/3 ή 3/4 της Βουλής.

Αυτό το συμβούλιο θα επιλέγει τους μάνατζερ και τα διοικητικά συμβούλια της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας.

Τα διοικητικά συμβούλια κάθε μέσου θα επιλέγουν τους διευθυντές και αυτοί τους αρχισυντάκτες, συντάκτες και όλους τους εργαζόμενους...

Θα πρέπει δηλαδή η δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία να δουλεύουν με τη δομή της εταιρικής διακυβέρνησης.

Κανείς δεν θα είναι μόνιμος, όλοι θα αξιολογούνται και ο καθένας θα αξιολογεί τους υφιστάμενούς του και θα λογοδοτεί για το αποτέλεσμα της δουλειάς που τον αφορά σε σχέση με τον κώδικα δεοντολογίας και τον ανταγωνισμό.

Κρατική επιδότηση θα υπάρχει αλλά δεν θα είναι ούτε όσο μεγάλη όσο σήμερα ούτε ανεξέλεγκτη. Η δημόσια τηλεόραση οφείλει να έχει και έσοδα από την αγορά είτε ως χορηγίες είτε ως διαφήμιση. Η κρατική επιδότηση και κατά συνέπεια οι μισθοί θα πρέπει να συναρτώνται του αποτελέσματος.

Η χώρα δεν χρειάζεται 4-5 δημόσια τηλεοπτικά κανάλια αλλά το πολύ 2. Ένα ενημερωτικό και ένα ψυχαγωγικό.

Αμφότερα, αν απομακρυνθούν από την εξουσία του εκάστοτε υπουργού προπαγάνδας και τη μέγγενη της αργομισθίας διευθυνόμενα από επαγγελματίες που δεν υπόκεινται σε παρεμβάσεις μπορούν να είναι ανταγωνιστικά των ιδιωτικών καναλιών και να αναγκάσουν και αυτά να αναβαθμίσουν τα προγράμματα ενημέρωσης.

Είναι δεδομένο, Κυριάκο, πως τα κομματικά δημοσιογραφικά "κοράκια" περιμένουν την κυβερνητική αλλαγή για να αντικαταστήσουν τις αργομισθίες των "παιδιών" της άλλης κυβέρνησης.

Θα τολμήσεις να τους αγνοήσεις και να κάνεις αυτό που πρέπει για να αρχίσει η χώρα να βγαίνει από το τριτοκοσμικό "λυκόφως";

Ούτως ή άλλως η δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία σαν μηχανισμός προπαγάνδας είναι αναποτελεσματικός. Εδώ και δεκαετίες όσο και να προπαγάνδισε την εκάστοτε κυβέρνηση δεν κατάφερε να την διασώσει. Ούτε καν τη δικτατορία όταν είχε το αποκλειστικό μονοπώλιο των "αιθέρων".

Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν...

Θα τολμήσεις Κυριάκο;


Κ.Στούπας
capital.gr
Όνομα

ΑΔΩΝΙΣ,1046,ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ,1504,ΑΡΘΡΑ-ΓΝΩΜΗΣ,9079,ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ,334,ΒΡΕΤΑΝΙΑ,433,ΓΑΛΛΙΑ,209,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,1539,ΔΗΜΟΣΙΟ,2591,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,397,ΔΙΑΠΛΟΚΗ,1329,ΔΙΕΘΝΗ,594,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,723,ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,10057,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,24780,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ-ΕΝΩΣΗ,4323,ΗΠΑ,875,ΙΣΡΑΗΛ,199,ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,70,ΚΙΝΑ,198,ΚΚΕ,147,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,3722,ΚΥΠΡΟΣ,782,ΛΑΙΚΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ,21,ΛΕΒΕΝΤΗΣ,36,Μ.Μ.Ε.,1460,ΝΕΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,3541,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,1333,ΠΑΣΟΚ,2709,ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,26,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,19118,ΠΟΤΑΜΙ,103,ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ,1072,ΡΩΣΙΑ,724,ΣΑΜΑΡΑΣ,358,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,1260,ΣΥΡΙΖΑ,12651,ΤΖΗΜΕΡΟΣ,23,ΤΟΥΡΚΙΑ,953,ΧΙΟΥΜΟΡ,6419,ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗ,944,HOT,13474,
ltr
item
politika-gr: Άκου, λοιπόν Κυριάκο...
Άκου, λοιπόν Κυριάκο...
https://2.bp.blogspot.com/-ApE1CoCbbmI/WTaINA_8KGI/AAAAAAABFl0/lQwCQ7KPE5AU4u32q5pU4BFh6gptFJUPgCLcB/s640/DBRCjg0WsAATxMG.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-ApE1CoCbbmI/WTaINA_8KGI/AAAAAAABFl0/lQwCQ7KPE5AU4u32q5pU4BFh6gptFJUPgCLcB/s72-c/DBRCjg0WsAATxMG.jpg
politika-gr
https://politika-gr.blogspot.com/2017/06/blog-post_37.html
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/2017/06/blog-post_37.html
false
8823671051559442697
UTF-8
ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΡΘΡΑ Όλα τα άρθρα Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ Αρχική ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Όλα τα άρθρα ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν βρέθηκαν άρθρα σχετικά με την αναζήτησή σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ. Δευτ. Τρ. Τετ. Πεμ. Παρ. Σαβ. Ιανουαρίου Φεβροαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαϊου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν. Φεβ. Μαρ. Απρ. Μαϊου Ιουν. Ιουλ. Αυγ. Σεπτ. Οκτ. Νοεμ. Δεκ. just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy