Πρωθυπουργός ολιγαρχών και πωλητών…

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου του 2015 και ύστερα από 3 εκλογικές νίκες ο πρωθυπουργός είπε ότι, είχε αυταπάτες σε σχέση με την Ευρώπ...

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου του 2015 και ύστερα από 3 εκλογικές νίκες ο πρωθυπουργός είπε ότι, είχε αυταπάτες σε σχέση με την Ευρώπη.
Ας επιχειρήσουμε, έναν απολογισμό της διακυβέρνησης Σύριζα- ΑΝΕΛ που καταδεικνύει ξεκάθαρα ότι, απο το 2015 ότι χάθηκαν δίχως λόγο 2 χρόνια.

Έχοντας σύμβουλο τον Γ. Βαρουφάκη ο Τσίπρας οδηγήθηκε στο κλείσιμο των τραπεζών και αργότερα επι υπουργίας Ε. Τσακαλωτού οι 4 ελληνικές τράπεζες πούλησαν τις μετοχές τους στο 0,30 της λογιστικής τους αξίας.

Κανείς δεν έχει εξετάσει τις βαρύτατες συνέπειες για καταθέτες, επενδυτές, επιχειρηματίες, συνεπείς δανειολήπτες.

Πέραν της τεράστιας ζημιάς από τους κεφαλαιακούς ελέγχους για όλους, με την επαίσχυντη αυτή πώληση όλα τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία ( assets) υποτιμήθηκαν σε υπερβολικό βαθμό.

Αφού έκλεισαν οι τράπεζες, η ορθή, πράξη εκείνη την περίοδο ήταν οι τράπεζες να περάσουν υπό τον έλεγχο του κράτους.

Δεν ξεπουλάς την περιουσία σου, ύστερα απο δυο γύρους ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών.

Το 2008, οι ΗΠΑ διέσωσαν τις τράπεζες, αλλά αργότερα τις πούλησαν σε ιδιώτες καταγράφοντας κέρδη, Το ίδιο συνέβη και στην Αγγλία καθώς πρόσφατα πουλήθηκε η τελευταία συμμετοχή στην Lloyd’s bank.

Ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, ο καθηγητής και υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος όπως και ο αντιπρόεδρος Γ. Δραγασάκης προτίμησαν να ακούσουν τις συμβουλές ενός Νοτιοκορεάτη, με αμφίβολο παρελθόν, και να παραδώσουν ενεργητικό 350 δισ. ευρώ έναντι 5 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, αντί να σωπάσει ο πρωθυπουργός ...πανηγύριζε διότι περίσσεψαν 20 δις, δίχως να μιλά για την απώλεια καταθέσεων, απώλεια εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών.

Ας πάμε και στις υπόλοιπες συνέπειες.

Τον Σεπτέμβριο, θα ξεκινήσουν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ενω ήδη ο σεισμός κτυπά τα ΜΜΕ και τις εταιρίες που αλλάζουν χέρια με μερικά εκατομμύρια ευρώ- λόγω των κόκκινων δανείων.

Σ όλο αυτό το σκηνικό, μια δράκα Ελλήνων επιχειρηματιών κερδίζει άκοπα διότι απέκτησε τις υποδομές σε συνεργασία με τους δανειστές, ενω οι χρηματιστές διαγκωνίζονται για τις προμήθειες στις πώλησεις assets προς τους ξένους. Aν επιτύχουν, διότι στην καλύτερη περίπτωση τους χρησιμοποιούν και μ΄ ένα retainer Fee κάθε μήνα. Tέτοια είναι η κατάντια.

Την ίδια περίοδο η διακυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ φορολογεί ιδιώτες και επιχειρήσεις και δεν αποπληρώνει τις οφειλές για να παρουσιάσει το πλεόνασμα.

Οι συνέπειες των φόρων;

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχασαν τους πελάτες τους παρακολουθούν τις εξαγορές εταιρειών και την διαρκή συγκέντρωση όλων των κλάδων σε λιγότερα χέρια.

Αντί να δώσουμε «αέρα» στην ραχοκοκκαλιά των μικρών επιχειρήσεων για να αναπνεύσουν- όχι να στηριχθούν – τους δείχνουμε την έξοδο.

Και είναι πραγματικό θράσος,συνεργάτης του Ν. Παππά, να ισχυρίζεται δημοσίως ότι οι μικρομεσαίοι είναι σε καλύτερη μοίρα από το 2014- και πως την καταστροφολογία την συντηρούν τα Μέσα Ενημέρωσης. ( σ.σ Επειδή ήταν κήρυκας του μίσους θα αντιληφθεί στις εκλογές πως ήταν απλώς ένας άρπαγας της εξουσίας).

Οι δε βουλευτές του Σύριζα που ψήφισαν με τα δυο χέρια μιλούν για το νέο παραγωγικό μοντέλο... στην αγροτική καλλιέργεια, τις εταιρείες τροφίμων και τις υπηρεσίες.

Η πώληση περιουσιακών στοιχείων ( Τράπεζες, δεκο κτλ ), οι φόροι, η υποθήκευση της περιουσίας του κράτους για 99 χρόνια με τι αντάλλαγμα δόθηκαν ; 

Η χώρα αποδέχθηκε νέα αφαίμαξη στους αδύνατους και με «τυράκι» το χρέος στους βουλευτές του Σύριζα ψηφίσθηκαν νόμοι που δεσμεύουν τις επόμενες κυβερνήσεις, δίχως καμία δημοκρατική νομιμοποίηση.

Τα ψέματα για το χρέος τελείωσαν και τώρα ο πρωθυπουργός αναζητά τους συνενόχους στα υπόλοιπα κόμματα διότι παραπλάνησε την κοινή γνώμη συμφωνώντας άλλα τον Μαϊο του 2016. 

Και τώρα ο Σοϊμπλε τον πετά σαν την λεμονόκουπα, με όλο το φταίξιμο δικό του.

Σ ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον η Ελλάδα έχασε δυο χρόνια και αντί να εξέλθει των Μνημονίων στην καλύτερη περίπτωση θα πάρει την αξιολόγηση και την δόση.

Οι αγορές περιμένουν απο τους δανειστές μια θετική δήλωση για το χρέος για να μην χαθεί και η επόμενη χρονιά. Για να μείνει η Ελλάδα στον «χάρτη», έστω κι αν τελευταία συγκεντρώνει όχι επενδυτές, αλλά ιδιοκτήτες άγνωστων offshore εταιρειών.

Σε κανονικές χώρες, ( λ.χ στην γειτονική Ρουμανία) οι ολιγάρχες ή οποίοι συμπεριφέρονται διαρκώς ως ολιγάρχες συλλαμβάνονται. Δεν αναφερόμαστε φυσικά στους κανονικούς επιχειρηματίες.

Οι ΄Ελληνες, όμως, περιμένουν εκτός απο την δήλωση των δανειστών, να μην αντιμετωπίζονται ως παρίες στην χώρα τους, να έχουν ισότιμες ευκαιρίες για προκοπή δίχως να υπάρχουν κάστες Έλληνων με ισόβια και ξεχωριστά προνόμια δουλειάς, ασφάλισης που ανήκουν κατά τεκμήριο σε μη φιλελεύθερες κυβερνήσεις. 


Υ. Γ Η τρομοκρατία αναγκάζει την αστυνομία να έχει δεκάδες φρουρούς στον πρωθυπουργό ακόμη κι αν πηγαίνει μερικά χλμ στο Υπουργείο εσωτερικών. Σε κάθε φανάρι, σε κάθε γωνία. Δεν αναρωτιέται άραγε ο έγκλειστος πρωθυπουργός του Μαξίμου γιατί ενω έχει τέτοια αποδοχή – και οι Έλληνες εκδράμουν όπως λέει- τον φυλούν ακόμη και στα στενά σοκκάκια ;

Δημήτρης Παφίλας
protothema
Όνομα

ΑΔΩΝΙΣ,1043,ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ,1504,ΑΡΘΡΑ-ΓΝΩΜΗΣ,9063,ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ,334,ΒΡΕΤΑΝΙΑ,432,ΓΑΛΛΙΑ,209,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,1539,ΔΗΜΟΣΙΟ,2591,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,397,ΔΙΑΠΛΟΚΗ,1329,ΔΙΕΘΝΗ,588,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,723,ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,10045,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,24780,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ-ΕΝΩΣΗ,4321,ΗΠΑ,873,ΙΣΡΑΗΛ,198,ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,70,ΚΙΝΑ,198,ΚΚΕ,147,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,3715,ΚΥΠΡΟΣ,782,ΛΑΙΚΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ,21,ΛΕΒΕΝΤΗΣ,36,Μ.Μ.Ε.,1459,ΝΕΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,3529,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,1333,ΠΑΣΟΚ,2708,ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,26,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,19069,ΠΟΤΑΜΙ,103,ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ,1071,ΡΩΣΙΑ,724,ΣΑΜΑΡΑΣ,358,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,1260,ΣΥΡΙΖΑ,12617,ΤΖΗΜΕΡΟΣ,23,ΤΟΥΡΚΙΑ,949,ΧΙΟΥΜΟΡ,6388,ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗ,944,HOT,13474,
ltr
item
politika-gr: Πρωθυπουργός ολιγαρχών και πωλητών…
Πρωθυπουργός ολιγαρχών και πωλητών…
https://2.bp.blogspot.com/-SkgDIs8By38/WTJaP32Ra-I/AAAAAAABFfY/M_FT9xiOWEMHg7EnBwXyJNPaashM-ZC3wCLcB/s1600/DAHREMlU0AAqdmG.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-SkgDIs8By38/WTJaP32Ra-I/AAAAAAABFfY/M_FT9xiOWEMHg7EnBwXyJNPaashM-ZC3wCLcB/s72-c/DAHREMlU0AAqdmG.jpg
politika-gr
https://politika-gr.blogspot.com/2017/06/blog-post_24.html
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/2017/06/blog-post_24.html
false
8823671051559442697
UTF-8
ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΡΘΡΑ Όλα τα άρθρα Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ Αρχική ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Όλα τα άρθρα ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν βρέθηκαν άρθρα σχετικά με την αναζήτησή σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ. Δευτ. Τρ. Τετ. Πεμ. Παρ. Σαβ. Ιανουαρίου Φεβροαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαϊου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν. Φεβ. Μαρ. Απρ. Μαϊου Ιουν. Ιουλ. Αυγ. Σεπτ. Οκτ. Νοεμ. Δεκ. just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy