Ρε Αλέκση, υπάρχει, λες, περίπτωση ή αυτοί να σε δουλεύουν ή εσύ να μην ξέρεις τι σου γίνεται;

Ρε Αλέκση, υπάρχει, λες, περίπτωση ή αυτοί να σε δουλεύουν ή εσύ να μην ξέρεις τι σου γίνεται; 

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΟ, ε;

Καραβίτης Γιώργος

Washington Group: Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση για χρέος - πλεονάσματαΦωτογραφία: AP Photo/Andrew Medichini
Δεν βρέθηκε τελικά η «χρυσή τομή» μεταξύ των κορυφαίων του Washington group στο Μπάρι της Ιταλίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει απόφαση για το ελληνικό χρέος.

Βερολίνο και ΔΝΤ δεν γεφύρωσαν τις διαφορές τους. Η Κριστίν Λαγκάρντ επέμεινε να ζητά ελάφρυνση του χρέους και ρεαλιστικές προβλέψεις για το πλεόνασμα, ο δε Βόλφκαγκ Σόιμπλε ζητά θετικές προβλέψεις, ακριβώς για να μην αναγκαστεί η ευρωζώνη να συμφωνήσει σε μεγάλες ελαφρύνσεις στο ελληνικό χρέος.

Παράλληλα, δεν υπήρξε απόφαση ούτε για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων που πρέπει να διατηρήσει η Ελλάδα μετά το 2022.

Οπως μεταφέρει ευρωπαίος αξιωματούχος στην Καθημερινή «τίποτα δεν θα συμφωνηθεί πριν συμφωνηθούν όλα» για να προσθέσει: «Είναι δύσκολο να υπάρχει συμφωνία μία εβδομάδα πριν το Eurogroup» εξηγώντας ότι τέτοιες αποφάσεις παίρνονται συνήθως λίγο πριν γίνουν οι μεγάλες συναντήσεις. Αφηνε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας δεύτερης συνάντησης σε αυτό το επίπεδο πριν ακριβώς από το Eurogroup στις 22 Μαίου.

Πάντως ξεκαθάρισε πως Γερμανική πλευρά δεν αναμένει πλέον από την Ελλάδα επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% του ΑΕΠ για 10 χρόνια μετά τη λήξη του προγράμματος όπως ήταν η επίσημη της θέση στο παρελθόν αλλά μέχρι το 2022. Από εκεί και πέρα σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή η Ε. Επιτροπή δουλεύει μία φόρμουλα βασισμένη στους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης των χωρών της Ευρωζώνης και σύμφωνα με ένα προσχέδιο που ετοιμάζει τα πρωτογενή πλεονάσματα της Ελλάδας αναμένονται να κυμαίνονται από 2% - 2,6% του ΑΕΠ μέχρι το 2060.

Στο EWG τα εναλλακτικά σενάρια
Αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν περισσότερες ζυμώσεις ως προς τη «γλώσσα» που θα χρησιμοποιηθεί για τη συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, βάσει της απόφασης του Eurogroup (Ευρωομάδα) του Μαΐου του 2016. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος είναι να βρεθεί η «χρυσή τομή» η οποία θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις του ΔΝΤ και ταυτόχρονα δεν θα ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές του Βερολίνου.

Το επόμενο βήμα θα γίνει στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωομάδας (EWG) της 15ης Μαΐου, όπου θα τεθούν επί τάπητος τα εναλλακτικά σενάρια για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με πηγές της ευρωζώνης, κατά τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας, την 22α Μαΐου, αναμένεται να εξεταστεί η εφαρμογή των προαπαιτούμενων από την ελληνική κυβέρνηση και να αποφασιστεί η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ούτως ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία εκταμίευσης της επόμενης δόσης. Δεύτερον, οι χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ καλούνται να καταλήξουν σε συμφωνία για τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα πρέπει να επιτύχει η Ελλάδα μετά το 2018. Τρίτον, σε ό,τι αφορά το χρέος, στόχος είναι η Ευρωομάδα της 22ας Μαΐου να καταλήξει σε συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης, τα οποία θα ικανοποιούν το ΔΝΤ σε τέτοιο βαθμό, ώστε να είναι σε θέση να ανακοινώσει την ίδια ημέρα ότι θα ζητήσει από το Διοικητικό του Συμβούλιο την έγκριση του νέου προγράμματος για την Ελλάδα.


Την απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης αναμένεται να εξετάσει το Συμβούλιο των Διοικητών (Board of Governors) του ESM στο Λουξεμβούργο στις 15 Ιουνίου (θα έχει προηγηθεί η επικύρωση από τα εθνικά κοινοβούλια). Ωστόσο, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν για την εκταμίευση της επόμενης δόσης χρειάζεται η τελική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν αναμένεται να συμβεί πριν τα τέλη Ιουνίου, συμπλήρωσαν οι ίδες πηγές.

Οι δηλώσεις
Νωρίτερα, από το Μπάρι σε δηλώσεις τους, τόσο η Κριστίν Λαγκάρντ όσο και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασαν μεν την αισιοδοξία τους για λύση στο χρέος όμως ο καθένας παραμένοντας στη δική του θέση.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ ζήτησε από τους Ευρωπαίους να γίνουν πιο σαφείς ως προς τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι βάση στις συνομιλίες είναι οι συμφωνίες του Eurorgroup της 26ης Μαΐου, η οποία προβλέπει ότι οι όποιες αποφάσεις για ελάφρυνση του χρέους θα ληφθούν το 2018, και μόνον εφόσον κριθεί απαραίτητο.
Παρόλα αυτά ο κ. Σόιμπλε έκανε λόγο για πολιτική λύση.

Οι δηλώσεις Σόιμπλε
«Εξακολουθώ να είμαι υπέρ της εξεύρεσης λύσης -τουλάχιστον πολιτικής- στις 22 Μαΐου» είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σήμερα στο Μπάρι, πριν από την έναρξη των συζητήσεων με τους ομολόγους του και τους επικεφαλής των Κεντρικών Τραπεζών της ομάδας των G-7, δηλαδή των πλέον ανεπτυγμένων δυτικών βιομηχανικών χωρών.
«Βάση παραμένουν οι συμφωνίες του eurogroup του Μαΐου 2016» τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Είχα συζητήσεις για την Ελλάδα ήδη το βράδυ, οι οποίες όμως ήταν ανεπίσημες όπως συνηθίζεται σε τέτοιου είδους συναντήσεις» διευκρίνισε ο κ. Σόιμπλε.

Σαφήνεια ζητά από τους Ευρωπαίους η Λαγκάρντ
«H θέση μας για την Ελλάδα δεν έχει αλλάξει. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το πακέτο αυτό ελάφρυνσης του χρέους, δεν έχει ακόμη προκύψει αρκετή σαφήνεια πάνω στο όλο θέμα, και έχουμε την ελπίδα ότι οι ευρωπαϊκές αρχές θα συνεχίσουν να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση».

iefimerida.gr
Όνομα

ΑΔΩΝΙΣ,1044,ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ,1504,ΑΡΘΡΑ-ΓΝΩΜΗΣ,9066,ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ,334,ΒΡΕΤΑΝΙΑ,433,ΓΑΛΛΙΑ,209,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,1539,ΔΗΜΟΣΙΟ,2591,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,397,ΔΙΑΠΛΟΚΗ,1329,ΔΙΕΘΝΗ,588,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,723,ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,10047,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,24780,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ-ΕΝΩΣΗ,4322,ΗΠΑ,873,ΙΣΡΑΗΛ,198,ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,70,ΚΙΝΑ,198,ΚΚΕ,147,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,3717,ΚΥΠΡΟΣ,782,ΛΑΙΚΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ,21,ΛΕΒΕΝΤΗΣ,36,Μ.Μ.Ε.,1459,ΝΕΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,3530,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,1333,ΠΑΣΟΚ,2708,ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,26,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,19076,ΠΟΤΑΜΙ,103,ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ,1071,ΡΩΣΙΑ,724,ΣΑΜΑΡΑΣ,358,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,1260,ΣΥΡΙΖΑ,12622,ΤΖΗΜΕΡΟΣ,23,ΤΟΥΡΚΙΑ,949,ΧΙΟΥΜΟΡ,6400,ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗ,944,HOT,13474,
ltr
item
politika-gr: Ρε Αλέκση, υπάρχει, λες, περίπτωση ή αυτοί να σε δουλεύουν ή εσύ να μην ξέρεις τι σου γίνεται;
Ρε Αλέκση, υπάρχει, λες, περίπτωση ή αυτοί να σε δουλεύουν ή εσύ να μην ξέρεις τι σου γίνεται;
https://4.bp.blogspot.com/-TY3EMYoh9Rk/WRXf609tdTI/AAAAAAABEo4/bbuDhP0NGgIcgRXC8qQtjlMfiKD35XH8ACLcB/s1600/C6oKUyxWsAExkcs.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-TY3EMYoh9Rk/WRXf609tdTI/AAAAAAABEo4/bbuDhP0NGgIcgRXC8qQtjlMfiKD35XH8ACLcB/s72-c/C6oKUyxWsAExkcs.jpg
politika-gr
https://politika-gr.blogspot.com/2017/05/blog-post_886.html
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/2017/05/blog-post_886.html
false
8823671051559442697
UTF-8
ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΡΘΡΑ Όλα τα άρθρα Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ Αρχική ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Όλα τα άρθρα ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν βρέθηκαν άρθρα σχετικά με την αναζήτησή σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ. Δευτ. Τρ. Τετ. Πεμ. Παρ. Σαβ. Ιανουαρίου Φεβροαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαϊου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν. Φεβ. Μαρ. Απρ. Μαϊου Ιουν. Ιουλ. Αυγ. Σεπτ. Οκτ. Νοεμ. Δεκ. just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy