Το χοντρό παιχνίδι της Χρυσής Αυγής υπέρ του στριμωγμένου ΣΥΡΙΖΑ

Πως η Χρυσή Αυγή βοηθάει τον ΣΥΡΙΖΑ στα δύσκολα.

Για ένα πράγμα δεν μπορεί κανείς να ψέξει την Χρυσή Αυγή. Για το γεγονός ότι κάθε της ενέργεια είναι άριστα προσχεδιασμένη, στο κατάλληλο timing, στοχεύοντας σε απτά πολιτικά οφέλη.

Σε αυτό, λοιπόν, το πλαίσιο κινήθηκε και ο χθεσινός τραμπουκισμός των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής κατά του Βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Δένδια.

Η ενέργεια προφανώς και δεν εντάσσεται σε κάποιου είδους παρορμητισμό του Ηλία Κασιδιάρη, επειδή κάποιος βουλευτής “πέρασε από μπροστά του”. Άλλωστε τον κ. Δένδια προκάλεσαν προηγουμένως οι καθήμενοι βουλευτές Παππάς και Λαγός υβρίζοντάς τον δημοσίως, πριν χειροδικήσει εναντίον του ο κ. Κασιδιάρης.

Όλες οι -αντίστοιχης εμβέλειας- ενέργειες της Χ.Α., επιλέγονται σε πολιτικό χρόνο που πάντα οδηγούν στην παραγωγή πολιτικού αποτελέσματος.

Θυμίζω, οι συνεχείς καταδρομικές επιθέσεις “αγανακτισμένων” στελεχών της Χ.Α. κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. (για να είμαι δίκαιος από κοινού με στελέχη του τότε ΣΥΡΙΖΑ) έγιναν λίγο πριν τις πρώτες εκλογές του 2012, η τηλεοπτική επίθεση Κασιδιάρη στην κα Κανέλη αμέσως μετά, η επίθεση στελεχών της Χ.Α. στα “βοθροκάναλα” μόλις η Χ.Α. εισήλθε στη Βουλή, η δημοσιοποίηση του βίντεο Μπαλτάκου, που οδήγησε στην ήττα της Ν.Δ. λίγο πριν τις Ευρωεκλογές του 2014...

Όλες οι αντίστοιχες ενέργειες είχαν προσεκτικά προσχεδιαστεί για να παράξουν πολιτικό αποτέλεσμα. Όπως -προφανώς- και η τελευταία.

Όποιος π.χ. παρακολούθησε τη χθεσινή “αίθουσα σύνταξης”, μια (φιλοκυβερνητική) εκπομπής της κρατικής ΕΡΤ, θα παρατήρησε ότι το βαρύ μνημόνιο, η ύφεση, η υστέρηση των εσόδων, έγιναν “θέμα” αποκλειστικά, ως αποδόμηση της αντιπολίτευσης, μία ώρα μετά την έναρξη της εκπομπής, αφού προηγουμένως είχε ταυτιστεί ο Κασιδιάρης με τον Τζήμερο, είχε ασκηθεί κριτική στη Ν.Δ. για την στάση της έναντι της Χ.Α.!!!, και είχαν αναλυθεί τα συγκλονιστικά οφέλη από την επίσκεψη Τσίπρα στην Μόσχα.

Προφανώς λοιπόν, έχει δίκιο η αντιπολίτευση όταν ισχυρίζεται ότι η επίθεση Κασιδιάρη πέτυχε τον στόχο της:

Εξοστράκισε από τα πρώτα θέματα της δημοσιότητας τα δυσβάσταχτα μέτρα που καλούνται να ψηφίσουν οι Βουλευτές, τις περικοπές στις συντάξεις, την δραματική μείωση του αφορολόγητου, την αμφισβήτηση εθνικής κυριαρχίας που γεννά η ψήφιση των μέτρων, γεγονός που εξυπηρετεί αποκλειστικά τους επικοινωνιακούς χειρισμούς της κυβέρνησης.

Και για όσους ακόμα αναρωτιούνται αν η σχέση μεταξύ κυβέρνησης και Χ.Α. είναι πράγματι υπαρκτή, την απάντηση δίνουν ανεξάρτητοι παρατηρητές που διαπίστωναν σωρεία “συμπτώσεων” που οδηγούσαν στο ίδιο συμπέρασμα:

Ότι η Χ.Α. έγινε και πάλι “συστημική”, μέσω συγκεκριμένων διευκολύνσεων που έτυχε από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Θύμιζαν μάλιστα, το κοινό ταξίδι του κ. Κασιδιάρη με τον Πάνο Καμμένο και τους Βουλευτές των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ στο Καστελόριζο (γεγονός πρωτόγνωρο για τα Κοινοβουλευτικά Ήθη), την χθεσινή πρώτη τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΛ εντός Κοινοβουλίου, που έσπευσε να δικαιολογήσει τον τραμπουκισμό του κ. Κασιδιάρη, τις παλαιότερες δηλώσεις του κ. Παναγούλη, αλλά και την στήριξη που παρείχε η Χ.Α.στον ΣΥΡΙΖΑ στην απόπειρά του να ψηφίσει την απλή αναλογική με 200 ψήφους, ώστε τελικά να κόψει τον δρόμο της Ν.Δ. προς την εξουσία.

Οι ίδιοι παρατηρητές διαπιστώνουν αυτό που Βουλευτής της Χ.Α. παραδέχτηκε (ίσως εν τη αφελεία του) με χθεσινές του δηλώσεις μετά το απαράδεκτο επεισόδιο, ότι δηλαδή το πρόβλημά της Χ.Α. δεν είναι κανένα άλλο από το να πλήξει με κάθε τρόπο τους κ.κ. Σαμαρά, Δένδια και Αθανασίου, που επί εποχής τους η Δικαιοσύνη οδήγησε πολλά από τα στελέχη της στη φυλακή.

Γι αυτό και θεωρήθηκε από τους ίδιους παρατηρητές και ως κυβερνητικό “delivery” προς τη Χ.Α. η προ λίγων μηνών διαβίβαση δικογραφίας κατά του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή, για ανύπαρκτες συνομιλίες που δήθεν είχε με πρώην υψηλόβαθμους δικαστικούς.

Γιατί αντί αυτή η υπόθεση να αρχειοθετηθεί όπως θα έπρεπε (σύμφωνα με το οριστικό πόρισμα της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών η φωνή δεν ανήκει στον πρ. Πρωθυπουργό) το υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε τη Δικογραφία στη Βουλή, με προφανή στόχο την δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων.

Αυτά για την αμφίδρομη σχέση Χρυσής Αυγής και ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως όμως ο στόχος της Χ.Α. δεν ήταν αποκλειστικά η πολιτική ανταπόδοση; Μήπως μετά την πολιτική αδράνεια και την δημοσκοπική κόπωση στην οποία είχε περιέλθει η Χ.Α. κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ήρθε η ώρα να επανέλθει στο προσκήνιο;

Μήπως υπάρχει “επανατοποθέτηση προϊόντος” με στόχο να υφαρπάξει (με “ακτιβισμούς”) την λαϊκή οργή που γιγαντώνεται καθημερινά και απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ με πολιτική εξαφάνιση;

Μήπως τελικώς εξυπηρετείται ο ΣΥΡΙΖΑ από τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της Χ.Α.;

Τις τελευταίες ώρες δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί παρατηρητές που πιστεύουν ότι η Χ.Α. θα κλιμακώσει και θα οξύνει την πολιτική της δραστηριότητα. Θεωρούν ότι οι Βουλευτές της θα θελήσουν να εμφανιστούν ως οι “μοναδικοί εκπρόσωποι της κοινωνίας” που μπορούν να αντισταθούν εμπράκτως στο 4ο Μνημόνιο του κ. Τσίπρα.

Δεν είναι λίγοι, λοιπόν εκείνοι που προβλέπουν ότι οι Βουλευτές της Χ.Α. θα οδηγήσουν τη χώρα σε “πολιτική ανωμαλία” παραιτούμενοι (μαζί με τους αναπληρωματικούς τους) από την Βουλευτική τους έδρα, προκαλώντας Εθνικές εκλογές. Οι ίδιοι παρατηρητές πιστεύουν ότι ένα τέτοιο σενάριο θα ευνοούσε πρωτίστως τον κ. Τσίπρα, αφού θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει ως άλλοθι εκλογών, χωρίς να τις χρεωθεί ο ίδιος και πρωτίστως χωρίς να έχει περάσει τα δυσβάσταχτα μέτρα.

Ο ίδιος σχεδιασμός οδηγεί την πολιτική ζωή σε ακραία πόλωση, γεγονός που θα ευνοούσε την συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ (και κατ επέκταση της αριστεράς), και την αποσυσπείρωση της Ν.Δ., αφού πιστεύουν μέρος των (αντιμνημονιακών) της ψηφοφόρων “θα έλκονταν από τους ακτιβισμούς της Χ.Α. απομακρυνόμενοι από τον κεντρώο Κυριάκο”

Αυτά τα σενάρια διακινούνται τις τελευταίες ώρες κυρίως από υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, οι οποίες ερμηνεύοντας την όξυνση του πολιτικού κλίματος από την Χ.Α. διαβεβαιώνουν ότι μπορεί μεν να εξυπηρετείται ο επικοινωνιακός σχεδιασμός της κυβέρνησης, αλλά δεν υπάρχει (ούτε θα μπορούσε να υπάρξει) καμία επικοινωνία ή έστω πολιτική συναντίληψη με το κόμμα της Χ.Α.

Αλλά μέχρι το επόμενο επεισόδιο στο σήριαλ Χ.Α., και μέχρι την ψήφιση του σκληρότερου Μνημονίου που εφαρμόστηκε ποτέ στη χώρα, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα σηματοδοτήσει πολιτικές εξελίξεις, η χώρα θα καλυφθεί από ένα ιδιότυπο πέπλο σιωπής, κινούμενη στους ρυθμούς των τελευταίων κατορθωμάτων του κ. Κασιδιάρη.

Άλλωστε αύριο είναι μέρα απεργίας των δημοσιογράφων, την Τετάρτη δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες, ενώ την Πέμπτη τα μέτρα που εκτελούν επαγγελματίες, συνταξιούχους και επιχειρήσεις θα ψηφιστούν από 153 πρόθυμους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Σκληρό Μνημόνιο, λοιπόν, ή μήπως μας προλάβουν απρόβλεπτες εξελίξεις που μακρυά από το φως της δημοσιότητας θα διασώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και θα διαμορφώσουν ένα νέο πολιτικό περιβάλλον;

Κοντός ψαλμός!


Γράφει ο Insider
liberal.gr

COMMENTS

BLOGGER
Όνομα

ΑΔΩΝΙΣ,989,ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ,1375,ΑΝΑΠΤΥΞΗ,534,ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,708,ΑΡΘΡΑ-ΓΝΩΜΗΣ,8632,ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ,333,ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,782,ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,285,ΒΡΕΤΑΝΙΑ,421,ΓΑΛΛΙΑ,209,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,1529,ΔΗΜΑΡ,257,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,465,ΔΗΜΟΣΙΟ,2590,ΔΗΜΟΣΙΟ-ΧΡΕΟΣ,435,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,397,ΔΙΑΠΛΟΚΗ,1313,ΔΙΕΘΝΗ,498,ΔΙΕΘΝΗΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1512,ΔΙΕΘΝΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ,1478,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,714,ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,421,ΕΘΝΙΚΑ-ΘΕΜΑΤΑ,726,ΕΘΝΙΚΗ-ΑΜΥΝΑ,258,ΕΚΛΟΓΕΣ,439,ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ,303,ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,9823,ΕΝΕΡΓΕΙΑ,471,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,24780,ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,720,ΕΥΡΩ,155,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ-ΕΝΩΣΗ,4273,ΗΠΑ,845,ΙΣΡΑΗΛ,188,ΙΣΤΟΡΙΑ,26,ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,69,ΚΙΝΑ,191,ΚΚΕ,146,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,3610,ΚΥΠΡΟΣ,776,ΛΑΘΡΟ,603,ΛΑΙΚΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ,21,ΛΕΒΕΝΤΗΣ,34,ΛΟΒΕΡΔΟΣ,213,Μ.Μ.Ε.,1444,ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ,144,ΝΕΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,3382,ΠΑΓΚΑΛΟΣ,187,ΠΑΙΔΕΙΑ,814,ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,341,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,1330,ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ,38,ΠΑΣΟΚ,2675,ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,25,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,18285,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,221,ΠΟΤΑΜΙ,99,ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ,1048,ΠΡΩΤΑ-Η-ΕΛΛΑΔΑ,416,ΡΩΣΙΑ,710,ΣΑΜΑΡΑΣ,352,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,1258,ΣΤΑΣΗ-ΠΛΗΡΩΜΩΝ,31,ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ,91,ΣΥΡΙΖΑ,12026,ΤΖΗΜΕΡΟΣ,23,ΤΟΥΡΚΙΑ,927,ΤΡΟΙΚΑ,1207,ΥΓΕΙΑ,588,ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ,855,ΧΙΟΥΜΟΡ,5902,ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗ,940,HOT,13306,
ltr
item
politika-gr: Το χοντρό παιχνίδι της Χρυσής Αυγής υπέρ του στριμωγμένου ΣΥΡΙΖΑ
Το χοντρό παιχνίδι της Χρυσής Αυγής υπέρ του στριμωγμένου ΣΥΡΙΖΑ
Πως η Χρυσή Αυγή βοηθάει τον ΣΥΡΙΖΑ στα δύσκολα.
http://www.liberal.gr/articleimg/625_E280246B-E73F-B7C0-AFE2-FC8951F3F742.jpeg
politika-gr
https://politika-gr.blogspot.com/2017/05/blog-post_697.html
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/2017/05/blog-post_697.html
false
8823671051559442697
UTF-8
ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΡΘΡΑ Όλα τα άρθρα Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Όλα τα άρθρα ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν βρέθηκαν άρθρα σχετικά με την αναζήτησή σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ. Δευτ. Τρ. Τετ. Πεμ. Παρ. Σαβ. Ιανουαρίου Φεβροαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαϊου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν. Φεβ. Μαρ. Απρ. Μαϊου Ιουν. Ιουλ. Αυγ. Σεπτ. Οκτ. Νοεμ. Δεκ. just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy