Κίνηση ματ Κυριάκου με σοβαρές προτάσεις - Όχι στον φερετζέ των αντιμέτρων - Τρέχουν και δεν φτάνουν τα χαζόπαιδα του Μαξίμου

Κίνηση ματ Κυριάκου με σοβαρές προτάσεις - Όχι στον φερετζέ των αντιμέτρων - Τρέχουν και δεν φτάνουν τα χαζόπαιδα του Μαξίμου


Μέσω μίας κίνησης-ματ, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πέταξε το γάντι στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με το μείγμα της κοινωνικής πολιτικής, αποδομώντας πλήρως το μείζον αφήγημα της συγκυβέρνησης περί των αντιμέτρων.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας ρελάνς αιχμής στο Μέγαρο Μαξίμου, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να επιστρέψει στην ελληνική κοινωνία την υπέρβαση του πλεονάσματος για το 2016 και έθεσε εκ νέου επί τάπητος τη γαλάζια οπτική, όπως αυτή είχε διατυπωθεί από τον ίδιο στη διάρκεια της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Με τον τρόπο αυτό, η οδός Πειραιώς…στριμώχνει πολιτικά και επικοινωνιακά το κυβερνητικό οικοσύστημα του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο παρά πέντε της ψήφισης του νέου δημοσιονομικού πακέτου στην Ολομέλεια της Βουλής, τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως δεν ψηφίζει και δεν υπογράφει καμία δέσμευση που πηγαίνει πέρα από το τρίτο πρόγραμμα.

Η κίνηση Μητσοτάκη να σύρει τη συγκυβέρνηση στη γαλάζια ατζέντα αποτελεί προϊόν απανωτών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το όλο σκεπτικό να εδράζεται στο γεγονός πως το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα δεν προήλθε από την ανάπτυξη, αλλά από το "στέγνωμα" της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.

"Η υπέρβαση είναι αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης. Της στάσης πληρωμών που έχει κηρύξει το κράτος. Των κατασχέσεων", τόνισε χαρακτηριστικά στο capital.gr στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, λοιπόν, κατέθεσε, μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του "Άλφα" τη δική του πρόταση.
"Γιατί σήμερα, όχι το 2019, δεν μπορεί ένα μέρος αυτού του πλεονάσματος να επιστρέψει στην ελληνική κοινωνία, η οποία το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά; 
Θέλω να είμαι πολύ συγκεκριμένος: 0,5% του Α.Ε.Π. από την υπέρβαση του πλεονάσματος και των στόχων, όπως έχουμε δικαίωμα, να επιστρέψουν στην ελληνική κοινωνία. 
Πως; 
Όλα τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς. Κόστος περίπου 180.000.000. 
Μείωση του Φ.Π.Α. στα αγροτικά προϊόντα από το 24% στο 13%. 
Κατάργηση του φόρου στο κρασί και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20%. 

Δεν θα σας εκπλήξουν αυτές οι προτάσεις. Είναι προτάσεις τις οποίες είχα διατυπώσει και στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο", επεσήμανε και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα. 

"Εάν πράγματι κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση, αυτά τα μέτρα θα τα στηρίξουμε.

Αλλά δεν θα στηρίξουμε άλλα αντίμετρα, τα οποία δεν είναι τίποτα άλλο από το "φερετζέ” ενός πολύ σκληρού πακέτου που έρχεται το 2019 και το 2020", σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως ανέφεραν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι προτάσεις Μητσοτάκη είναι πλήρως κοστολογημένες και άμεσα εφαρμόσιμες:

-Το κόστος προκειμένου κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μη μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών ανέρχεται στα 180 εκατομμύρια ευρώ.

-Το κόστος από την οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20% ανέρχεται στα 530 εκατομμύρια ευρώ.

-Το κόστος από την επαναφορά του ΦΠΑ για τα αγροτικά εφόδια στο 13% από 24% που είναι σήμερα ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

-Το κόστος από την κατάργηση του φόρου στο κρασί ανέρχεται στα 55 εκατομμύρια ευρώ.

"Το συνολικό κόστος των προτάσεών μας είναι 865 εκατομμύρια ευρώ. Ή 0,5% του ΑΕΠ του 2017. Δηλαδή, μικρό αλλά ιδιαίτερα ουσιαστικό μέρος της υπέρβασης του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016", ανέφεραν στενοί συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ψηφίζει μέτρα και αντίμετρα, ενώ δεν πρόκειται να υπογράψει οιασδήποτε μορφής δέσμευση τυχόν ζητηθεί από τους δανειστές και ξεπερνά το τρίτο μνημόνιο.

"Δεν υπογράφουμε καμία δέσμευση η οποία πηγαίνει πέρα από το τρίτο πρόγραμμα, το οποίο και εμείς η αλήθεια είναι το έχουμε υποστηρίξει…

Δε βλέπω κανένα λόγο γιατί το Ταμείο να ζητήσει από την αντιπολίτευση κάτι, το οποίο σας θυμίζω, ουδέποτε ζήτησε από τον κ. Τσίπρα όταν αυτός ήταν στην αντιπολίτευση.

Και αυτός τότε έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια.

Εγώ δε λέω αυτό. Εγώ λέω ότι το Κράτος έχει συνέχεια. Εγώ λέω ότι η χώρα έχει κάποιες δεσμεύσεις και ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό όταν έρθουμε στην εξουσία.

Εμείς, λοιπόν, δεν δεσμευόμαστε σε τίποτα εγγράφως, δεν υπογράφουμε τίποτα και πάντως δεν ψηφίζουμε τα μέτρα της κυβέρνησης", ήταν το μήνυμα του προέδρου τη Νέας Δημοκρατίας.


Του Δημήτρη Γκάτσιου
capital.gr

COMMENTS

BLOGGER
Όνομα

ΑΔΩΝΙΣ,1016,ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ,1432,ΑΡΘΡΑ-ΓΝΩΜΗΣ,8868,ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ,334,ΒΡΕΤΑΝΙΑ,425,ΓΑΛΛΙΑ,209,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,1533,ΔΗΜΟΣΙΟ,2591,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,397,ΔΙΑΠΛΟΚΗ,1319,ΔΙΕΘΝΗ,543,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,720,ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,9938,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,24780,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ-ΕΝΩΣΗ,4295,ΗΠΑ,862,ΙΣΡΑΗΛ,198,ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,70,ΚΙΝΑ,194,ΚΚΕ,147,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,3658,ΚΥΠΡΟΣ,777,ΛΑΙΚΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ,21,ΛΕΒΕΝΤΗΣ,35,Μ.Μ.Ε.,1457,ΝΕΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,3465,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,1331,ΠΑΣΟΚ,2698,ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,26,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,18746,ΠΟΤΑΜΙ,102,ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ,1065,ΡΩΣΙΑ,712,ΣΑΜΑΡΑΣ,355,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,1259,ΣΥΡΙΖΑ,12377,ΤΖΗΜΕΡΟΣ,23,ΤΟΥΡΚΙΑ,938,ΧΙΟΥΜΟΡ,6245,ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗ,944,HOT,13474,
ltr
item
politika-gr: Κίνηση ματ Κυριάκου με σοβαρές προτάσεις - Όχι στον φερετζέ των αντιμέτρων - Τρέχουν και δεν φτάνουν τα χαζόπαιδα του Μαξίμου
Κίνηση ματ Κυριάκου με σοβαρές προτάσεις - Όχι στον φερετζέ των αντιμέτρων - Τρέχουν και δεν φτάνουν τα χαζόπαιδα του Μαξίμου
Κίνηση ματ Κυριάκου με σοβαρές προτάσεις - Όχι στον φερετζέ των αντιμέτρων - Τρέχουν και δεν φτάνουν τα χαζόπαιδα του Μαξίμου
http://www.capital.gr/Content/ImagesDatabase/p/620x380/crop/both/68/68f6a1fc2f2e42f38383f38e9a34de44.jpg
politika-gr
https://politika-gr.blogspot.com/2017/05/blog-post_107.html
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/2017/05/blog-post_107.html
false
8823671051559442697
UTF-8
ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΡΘΡΑ Όλα τα άρθρα Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ Αρχική ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Όλα τα άρθρα ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν βρέθηκαν άρθρα σχετικά με την αναζήτησή σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ. Δευτ. Τρ. Τετ. Πεμ. Παρ. Σαβ. Ιανουαρίου Φεβροαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαϊου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν. Φεβ. Μαρ. Απρ. Μαϊου Ιουν. Ιουλ. Αυγ. Σεπτ. Οκτ. Νοεμ. Δεκ. just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy