ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΥΡΙΖΑ - Φωτογραφίζει τη ΣΕΚΑΠ του Σαββίδη η πρωτοφανής (Ν)τροπολογία-ρουσφέτι για τα πρόστιμα στους λαθρέμπορους!

Δένδιας: «Πού νομοθετείτε; Στην Μποτσουάνα;» - Κεγκέρογλου: Χαρίζετε εκατομμύρια σε επενδυτές -

Δένδιας: «Πού νομοθετείτε; Στην Μποτσουάνα;» - Κεγκέρογλου: Χαρίζετε εκατομμύρια σε επενδυτές -
Οι εταιρείες στις οποίες περνούν περιουσιακά στοιχεία του κράτους έπειτα από διαδικασίες ιδιωτικοποίησης να απαλλάσσονται από παραβάσεις λαθρεμπορίας που τελέστηκαν κατά την περίοδο που το περιουσιακό στοιχείο ήταν υπό κρατική ιδιοκτησία, προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης
Σφοδρό σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση προκαλεί η βουλευτική ντροπολογία που κατέθεσε ο Δημήτρης Δημητριάδης (ΣΥΡΙΖΑ, Κοζάνης) και έκανε αποδεκτή η κυβέρνηση προκειμένου να διαγραφούν πρόστιμα από παραβάσεις λαθρεμπορίας που έχουν καταλογιστεί σε εταιρείες του Δημοσίου αλλά έχουν περάσει σε χέρια ιδιωτών.

Η τροπολογία έχει την μορφή κυβερνητικού εγγράφου ωστόσο το «βάρος» της εισαγωγής» της στο κοινοβούλιο ανέλαβε κυβερνητικός βουλευτής, πρακτική που παραπέμπει ευθέως σε βουλευτικές τροπολογίες του παρελθόντος οι οποίες αποτελούσαν καραμπινάτα σκάνδαλα.

Με τον τρόπο αυτό δεν γίνεται γνωστό ποιες περιπτώσεις αφορά η ρύθμιση, ούτε ποιο θα είναι το δημοσιονομικό κόστος.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Δημητριάδης είχε επιχειρήσει και τον Απρίλιο του 2016 να περάσει την ίδια ακριβώς ρύθμιση αλλά αναγκάστηκε σε απόσυρσή της μετά την γενικευμένη κατακραυγή από την αντιπολίτευση.

Σήμερα, ο ίδιος βουλευτής επανέφερε την ρύθμιση υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «επιθυμούμε να ξεμπλοκάρουμε και να φτιάξουμε κλίμα εμπιστοσύνης με τους επενδυτές. Προτείνουμε να μην είναι συνυπεύθυνος με πράγματα που έχουν τελεστεί στο παρελθόν και δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος».

Δένδιας: Έχετε κάνει τη Βουλή… Μποτσουάνα

«Η στάση σας μας κάνει αλγεινή εντύπωση. Η βουλευτική τροπολογία φέρεται ως κατατεθείσα σήμερα στις 10 το πρωί. Πότε προλάβατε να τα εξηγήσετε στο υπουργείο όλα αυτά και να εμφανιστεί η υπουργός και να την κάνει αποδεκτή» σχολίασε ο Νίκος Δένδιας από την πλευρά της ΝΔ για να προσθέσει απευθυνόμενος στην κυρία Παπανάτσιου:

«Γιατί δεν έχετε το θάρρος να την φέρετε εσείς; Πού νομοθετείτε; Στην Μποτσουάνα; Τι χάλια είναι αυτά; Να μας πείτε τι ποσά και ποιους αφορά. Εχετε περάσει ως πλειοψηφία σωρεία τέτοιων ρυθμίσεων. Δεν μπορούμε να προσθέτουμε τέτοια ρουσφέτια. Πείτε μας ποιους αφορά και αν είναι να βοηθήσουμε. Τα κουτοπόνηρα αυτά που βάζετε βουλευτές να καταθέσουν τροπολογίες δεν περνούν».

Επίσης, και από το Ποτάμι ο Σπύρος Δανέλλης κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία και να προστατέψει το κύρος της Βουλής.

Κεγκέρογλου: Τροπολογία αθλιότητας και κομπίνας

Ο χορός τον αντιδράσεων άνοιξε με τον Βασίλη Κεγκέρογλου που είπε πως «κάθε άνοιξη ο κ. Δημητριάδης θυμάται ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Είχε καταθέσει την ίδια τροπολογία στις 11.4.2016 και δεν έγινε αποδεκτή και αποσύρθηκε. Σήμερα την επανέφερε. Είναι τροπολογία αθλιότητας και κομπίνας εις βάρος του ελληνικού δημοσίου». Ο Βασίλης Κεγκέρογλου κάλεσε τον παριστάμενο υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου να απορρίψει την ρύθμιση λέγοντας πως σε διαφορετική περίπτωση «θα κηλιδώσετε το όνομά σας με ένα αίσχος».

«Η τροπολογία της μεγάλης κομπίνας επανέρχεται και δεν μας λέει ποιους αφορά, ποια η ζημία. Ποιοι είναι επιτέλους αυτοί οι ημέτεροι που αξίζουν τέτοιες κυβερνητικές χάρες; Αυτή η τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί από τον υπουργό. Είναι ντροπή να επανέρχεται ένα χρόνο μετά να χαρίσει εκατομμύρια σε ανώνυμους σήμερα επωνύμους μετά επενδυτές» είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ωστόσο παρά τις βαρύτατες καταγγελίες εμφανίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου για να δηλώσει ότι η κυβέρνηση κάνει αποδεκτή την βουλευτική τροπολογία.

«Δεν είναι αθώα η τροπολογία και φημολογούνται διάφορα. Πρέπει να ζητήσετε απόσυρση. Να την φέρετε ως υπουργική με έκθεση Λογιστηρίου για να την πάρετε πάνω σας την τροπολογία και να μάθουμε τα ποσά. Θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία αν την διατηρήσετε. Υπάρχει υποψία διαφθοράς» επισήμανε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Αναδρομικό ξέπλυμα» υποστήριξε ο κ. Γιάννης Κουτσούκος πως επιχειρεί να κάνει η προβληματική τροπολογία καλώντας την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις.

«Κάποιους προσπαθείτε να ξεπλύνετε» είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να εξηγήσει «στον τίτλο και το περιεχόμενό της χρησιμοποιεί παρελθόντα χρόνο που σημαίνει πως έχει αναδρομική ισχύ. Η κυβέρνηση να τοποθετηθεί διαφορετικά θα είναι υπόλογος μιας φωτογραφικής ρύθμισης ξεπλύματος μια εταιρίας ή επιχειρηματία. Να τοποθετηθεί ο υπουργός»

Δημήτρης Καμμένος: Να αποσυρθεί η τροπολογία

Στο χορό των αντιδράσεων μπήκε και ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ που εξέφρασε την δυσφορία του καθώς το κόμμα του ως κυβερνητικός εταίρος δεν είχε ενημερωθεί για την ρύθμιση. «Ζητώ την απόσυρση της τροπολογίας εως ότου ενημερωθώ, ως εισηγητής του νομοσχεδίου, από τον κ. Δημητριάδη για το ποιες εταιρείες αφορά και ποιο θα είναι το δημοσιονομικό κόστος για το δημόσιο και τον φορολογούμενο. Εκπλήσσομαι γιατί δεν είχα ενημέρωση».

Δείτε εδώ την τροπολογία

Σάλος στην Βουλή για «φωτογραφική» τροπολογία υπέρ Σαββίδη για την ΣΕΚΑΠ

Μια απίστευτη κοινοβουλευτική «μεθόδευση» επιχείρησε να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τροπολογία που παλαιότερα είχε κατατεθεί από τρεις βουλευτές της κυβέρνησης, αλλά είχε αποσυρθεί εν μέσω αντιδράσεων.

Σήμερα, ένας εκ των τριών βουλευτών ο Δημήτρης Δημητριάδης την επανέφερε και η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου έσπευσε με συνοπτικές διαδικασίες να την κάνει αποδεκτή.

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία ορίζει πως εταιρεία στην οποία περνά περιουσιακό στοιχείο του κράτους μετά από διαδικασίες ιδιωτικοποίησης δεν βαρύνεται από παραβάσεις λαθρεμπορίας που τελέστηκαν κατά την περίοδο που το περιουσιακό στοιχείο ήταν υπό κρατική ιδιοκτησία.

Η «φωτογραφική» τροπολογία, σύμφωνα με βουλευτές της αντιπολίτευσης αφορά την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ και τον ιδιοκτήτη της Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος αντιμετωπίζει νομικές εμπλοκές και πολύ υψηλά πρόστιμα για υποθέσεις λαθρεμπορίας που τελέστηκαν στην ΣΕΚΑΠ, πριν ο ίδιος την εξαγοράσει.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατάλαβαν τι συμβαίνει και πως η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει «χαριστικές;» διατάξεις έσπευσαν να καταγγείλουν τη διαδικασία. «Είναι τροπολογία αθλιότητας και κομπίνας σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, εάν ο Παπαδημητρίου την κάνει αποδεκτή θα κηλιδώσει το όνομά του με το αίσχος μεγάλης κομπίνας», ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Την απόσυρσή της ζήτησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας ρωτούσε με νόημα την κυβέρνηση «αν νομοθετεί στην… Μποτσουάνα». «Τι είναι αυτά τα χάλια, ποιοι κρύβονται; Τι ποσά αφορά, φέρτε την έκθεση του ΓΛΚ.  Αυτά τα κουτοπόνηρα να παίρνετε βουλευτή και να τον βάζετε να καταθέσει τροπολογία, αν τον ανακρίνουμε ούτε θα ξέρει ποιους αφορά», προσέθεσε ο Ν. Δένδιας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο, με αφορμή την ίδια τροπολογία βουλευτές της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από αυτήν τη ρύθμιση, κάνοντας λόγο για «σκάνδαλο».

«Υπάρχουν ρυθμίσεις οι οποίες είναι κατάπτυστες και απαράδεκτες και θέλουν να αποφευχθεί η διαφάνεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας», τόνιζε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης,  εξηγώντας πως «κατετέθη βουλευτική τροπολογία που αλλάζει τον τελωνειακό κώδικα και έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Υποδομών. Ο υπουργός Υποδομών αλλάζει τον τελωνειακό κώδικα!».

Επίσης, ο κ. Γιάννης Βρούτσης προειδοποιούσε την κυβέρνηση πως αν επιμείνει στη ρύθμιση και δεν την αποσύρει, η ΝΔ θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία. «Κάνετε τροποποιήσεις του εθνικού τελωνειακού κώδικα. Ελπίζω να μην γίνει αποδεκτή αν δεν έρθει ο υπουργός Οικονομικών να μας πει τι γίνεται» είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και πρόσθεσε ότι «εμείς θεωρούμε ότι είναι «φωτογραφική». Πείτε μας ποιους αφορά. Γιατί έχετε τόση βιασύνη;».

Και όλα αυτά συνέβησαν λίγες ώρες μετά τις αυστηρές επισημάνσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προς τον Πρόεδρο της Βουλή για τον άθλιο τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Κοινοβούλιο επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
 
Μητσοτάκης: Το κοινοβούλιο δεν λειτουργεί όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική πολιτεία
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση είχε το πρωί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέχεια των κινήσεων που είχε κάνει η Νέα Δημοκρατία γύρω από τον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τετ α τετ που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, έθεσε εκ νέου όλα αυτά τα ζητήματα επί τάπητος και του έδωσε σχετική επιστολή.

Μετά την συνάντηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

«Πήρα την πρωτοβουλία να επισκεφθώ τον Πρόεδρο της Βουλής. Αυτό επιτάσσει το δημοκρατικό μου καθήκον. Του υπενθύμισα το δικό του θεσμικό ρόλο.

Το Κοινοβούλιο δεν λειτουργεί όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική Πολιτεία. Αυτό αφορά τόσο τη νομοθετική λειτουργία, όσο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Αποτελεί συνεχιζόμενη παθολογία της Κυβέρνησης η κατάθεση τροπολογιών που είναι – κατά κανόνα – εκπρόθεσμες και άσχετες με τα υπό συζήτηση νομοσχέδια. Πρόκειται για πρακτική που αντιβαίνει στο Σύνταγμα.

Επισημαίνω ακόμη ότι η ψήφιση νομοσχεδίων και τροπολογιών γίνεται συνήθως χωρίς ουσιαστική συζήτηση και χωρίς να έχουν κοστολογηθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Δεδομένου ότι οι Υπουργοί δεν προσέρχονται να απαντήσουν στις ερωτήσεις των Βουλευτών, πάσχει πλέον σοβαρά και η λειτουργία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Συνεπώς, η βλάβη είναι γενικευμένη.

Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Βουλής να θέσει την Κυβέρνηση προ των ευθυνών της και του επισήμανα τη δική του ευθύνη για την προστασία των θεσμών και του κύρους της Βουλής.

Επανέφερα, επίσης, την πρόταση Νόμου της Νέας Δημοκρατίας για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, η οποία, εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει συζητηθεί. Ζήτησα να γίνει αυτό μέσα στον επόμενο μήνα.

Η Κυβέρνηση κάνει κατάχρηση εξουσίας. Περιφρονεί τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής, ενώ παράλληλα επιχειρεί ωμές παρεμβάσεις και στη Δικαιοσύνη.

Είμαστε εδώ και είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τους θεσμούς και να μην αφήσουμε τη Δημοκρατία να λιγοστέψει».


Όνομα

ΑΔΩΝΙΣ,1043,ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ,1504,ΑΡΘΡΑ-ΓΝΩΜΗΣ,9063,ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ,334,ΒΡΕΤΑΝΙΑ,432,ΓΑΛΛΙΑ,209,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,1539,ΔΗΜΟΣΙΟ,2591,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,397,ΔΙΑΠΛΟΚΗ,1329,ΔΙΕΘΝΗ,588,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,723,ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,10045,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,24780,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ-ΕΝΩΣΗ,4321,ΗΠΑ,873,ΙΣΡΑΗΛ,198,ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,70,ΚΙΝΑ,198,ΚΚΕ,147,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,3715,ΚΥΠΡΟΣ,782,ΛΑΙΚΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ,21,ΛΕΒΕΝΤΗΣ,36,Μ.Μ.Ε.,1459,ΝΕΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,3529,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,1333,ΠΑΣΟΚ,2708,ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,26,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,19069,ΠΟΤΑΜΙ,103,ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ,1071,ΡΩΣΙΑ,724,ΣΑΜΑΡΑΣ,358,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,1260,ΣΥΡΙΖΑ,12617,ΤΖΗΜΕΡΟΣ,23,ΤΟΥΡΚΙΑ,949,ΧΙΟΥΜΟΡ,6386,ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗ,944,HOT,13474,
ltr
item
politika-gr: ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΥΡΙΖΑ - Φωτογραφίζει τη ΣΕΚΑΠ του Σαββίδη η πρωτοφανής (Ν)τροπολογία-ρουσφέτι για τα πρόστιμα στους λαθρέμπορους!
ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΥΡΙΖΑ - Φωτογραφίζει τη ΣΕΚΑΠ του Σαββίδη η πρωτοφανής (Ν)τροπολογία-ρουσφέτι για τα πρόστιμα στους λαθρέμπορους!
http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4xNTAuMC40L3B0d2VibC9maWxlcy8xLzIwMTcvMDQvMjcvMjYwNzQyNi5qcGc%3d&t=0&w=820&h=457&a=Center
politika-gr
https://politika-gr.blogspot.com/2017/04/blog-post_891.html
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/2017/04/blog-post_891.html
false
8823671051559442697
UTF-8
ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΡΘΡΑ Όλα τα άρθρα Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ Αρχική ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Όλα τα άρθρα ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν βρέθηκαν άρθρα σχετικά με την αναζήτησή σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ. Δευτ. Τρ. Τετ. Πεμ. Παρ. Σαβ. Ιανουαρίου Φεβροαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαϊου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν. Φεβ. Μαρ. Απρ. Μαϊου Ιουν. Ιουλ. Αυγ. Σεπτ. Οκτ. Νοεμ. Δεκ. just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy