Ο Τσίπρας, τα χαϊβάνια και οι άλλοι...

Με δαύτον, δεν υπάρχει σωτηρία. 

Με δαύτον, δεν υπάρχει σωτηρία. 
Καλά ψεύτης του αισχίστου είδους. Αλλά και τόσο ξεδιάντροπος;

Ίσως, βέβαια, να έχει πάρει χαμπάρι πόσο χαϊβάνια είναι αρκετοί από το εκλογικό σώμα που εξακολουθούν να του δείχνουν ανοχή (κάποιοι ακόμη και στήριξη) με αποτέλεσμα οι Συριζανέλιοι να εμφανίζονται με κάποια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις (ενώ υπό νορμάλ συνθήκες, θα έπρεπε να βρίσκονται υπό το μηδέν...), και τους εκμεταλλεύεται και τους δουλεύει ψιλό γαζί. 

Το ότι προσβάλλει την νοημοσύνη όλων των υπολοίπων, δεν τον νοιάζει. “Σ' όποιους αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε...”! Κάπως έτσι.

Μας είπε στην (άνευ ουσιαστικού λόγου) συνέντευξή του τον Χατζηνικολάου, ότι η χώρα τα πάει μια χαρά και ανθηρά, απόδειξη το ότι δεν υπάρχουν στις πλατείες “αγανακτισμένοι” (βλάκες είναι, τώρα που βολεύτηκαν σε θέσεις και αργομισθίες από τον υποκινητή τους;), ενώ στις πασχαλινές διακοπές, ξεχύθηκαν ανά τις εθνικές και επαρχιακές οδούς μιλιούνια! 

Ξέρει αυτός, αφού “κυκλοφορεί στην κοινωνία...”-ίσως μονάχα στην Ηρώδου Αττικού, που την έχει μετατρέψει σε άβατο... σοσιαλιστικό “μπούνκερ”!

Μέχρι προχθές, τσίριζε ότι οι δανειστές οι ανάλγητοι, επέμεναν σε εξωπραγματικά πλεονάσματα της τάξης του 3,5% προκειμένου να εξασφαλισθεί η αποπληρωμή του χρέους. Και έλεγε ότι “με τέτοια πλεονάσματα, αποστραγγίζεται η πραγματική οικονομία. 

Στον Χατζηνικολάου, κάποιος...άλλος Τσίπρας εμφανίσθηκε χαρούμενος και πανευτυχής που πιάσαμε ακόμη μεγαλύτερο πλεόνασμα (με τις άγριες περικοπές συντάξεων, νέους εξουθενωτικούς φόρους, στάση πληρωμών του δημοσίου και ένα σωρό άλλα μέτρα...), επειδή με τον τρόπο αυτό θα πάρουμε εξιτήριο από το μνημόνιο! 

Δεν του πέρασε από το μυαλό καν, ότι οι δανειστές θα του πού τώρα, “τι την θέλεις την ρύθμιση του χρέους, αφού με τα πλεονάσματα που έδειξες ότι μπορείς να εξασφαλίζεις, μια χαρά ξοφλάς το χρέος...”! Και , εδώ που τα λέμε, ο Σόϊμπλε του το είπε...

Δηλαδή, να ξεχάσουμε την (όποια...) ρύθμιση του χρέους; Η οποία ήταν και ο βασικός στόχος της παράτασης της αξιολόγησης επί 6 μήνες, με αποτέλεσμα τα μέτρα που δεχθήκαμε τώρα να πάρουμε να είναι πολλαπλάσια από τα...τοτινά; 

Καλά, σοβαρολογείτε; Είναι τέτοιο παιδί ο Αλέξης. Αφού μας διαβεβαίωσε (μέσω Χατζηνικολάου) ότι μπορεί μεν να συμφώνησε (και να προνομοθέτησε, που το αρνιόταν μέχρι χθες ως “αντιδημοκρατικό”!), τα δυσβάστακτα και αντιαναπτυξιακά μέτρα για το 2019 και 2020, αλλά... δεν προτίθεται να τα εφαρμόσει, αν “ταυτόχρονα” δεν αποφασισθεί και η ρύθμιση του χρέους. 

Χθες, βεβαίως, ο Σόϊμπλε του είπε κατάμουτρα, “άστα αυτά, έχεις υπογράψει να εφαρμόσεις τα μέτρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις...”, αλλά αυτός είναι ένας στριμμένος, χολερικός Γερμαναράς.

Άλλωστε, την συνέντευξη ο δικός μας την έδωσε προς... εγχώρια βρώση. Στον Σόϊμπλε (που τώρα τον βρίσκει μια χαρά άνθρωπο και συνομιλητή, όπως και την Μέρκελ) είναι σίγουρο ότι μιλάει χωρίς αλαζονεία και παρλαπίπες. Δεν τον παίρνει. Ενώ μ' εμάς...

Ο Χατζηνικολάου, του επεσήμανε (όσο κι' αν ο Αλέξης σχεδόν δεν τον άφηνε να ολοκληρώσεις τις ερωτήσεις του) ότι τα δυσβάστακτα μέτρα που συνομολόγησε, θα αποτελειώσουν την ελληνική κοινωνία, μεσαία τάξη και χαμηλοσυνταξιούχους, και ταυτόχρονα θα αποστραγγίσουν την ήδη θεόξερη οικονομία. Ε, εκεί είναι που... με το δίκιο του, δηλαδή, εξεμάνη ο πρωθυπουργός μας! 

“Ξεχνάτε ότι έχω δεσμευθεί ότι τα μέτρα θα εφαρμοσθούν ταυτόχρονα με τα αντίμετρα, ώστε να εξασφαλισθεί πλήρης δημοσιονομική ισορροπία, και να μην θιγεί η κοινωνία;”

Το ότι η συμφωνία που συνομολόγησε προβλέπει ρητά ότι τα αντίμετρα, θα ληφθούν (ύστερα από συνεννόηση και με έγκριση της τρόικα) μόνο μετά την επίτευξη πλεονάσματος 3,5% ετησίως, και ΜΟΝΟ κατά το ποσοστό που το πλεόνασμα θα είναι μεγαλύτερο του 3,5%, το θεώρησε...επουσιώδη λεπτομέρεια, που δεν καταδέχθηκε ν' ασχοληθεί μαζί της. 

Το ΔΝΤ ( και η κοινή λογική) επιμένει ότι τέτοια δυσθεώρητα πλεονάσματα, είναι αδύνατον να επιτευχθούν το 2017, πόσο μάλλον και για τα δυο επόμενα χρόνια, 2018-19, εκτός πια κι' αν οι Έλληνες μάθουν να... μην τρώνε! 

Το ξέρουν και οι Ευρωπαίοι, αλλά προσώρας κάνουν την πάπια, γιατί δεν θέλουν εν όψει γερμανικών εκλογών και γενικότερης αβεβαιότητας στην Ευρώπη, να τους σκάσει και μια ελληνική βόμβα στα χέρια...

Ο Τσίπρας, είναι μεν επαίσχυντος ψεύτης, αλλά είναι και πονηρός: με όλη αυτή την φτιασιδωμένη εικόνα της Ελλάδας που ενεφάνισε, θέλει να καταλαγιάσει και να κανακέψει τις αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική του ομάδα και το εσωτερικό του κόμματος (για όσους εμφανίζονται να έχουν, και δεν τους αρκεί το “μασάζ” που γίνεται “ψηφίστε, γιατί χάνουμε την εξουσία και τον λουφέ της...”) ώστε να εξασφαλίσει την υπερψήφισε των μέτρων -ουσιαστικά του 4ου μνημονίου,αλλά χωρίς... λεφτά. 

Έτσι, πετυχαίνει την παραμονή του στην εξουσία για το 2017, και το μισό τουλάχιστον 2018. 

Όταν θα καταδειχθεί ότι παρά τα μέτρα, οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται (και θα αναγκασθεί να εφαρμόσει τον ήδη συνομολογημένο “κόφτη”, δηλαδή πρόσθετα μέτρα...), πιστεύει ότι κάτι θα σκαρφιστεί για να ρίξει την ευθύνη σε όποιον “άλλο”, έτοιμος όμως να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, ξεδιπλώνοντας... επαναστατικά και εθνικά περήφανα λάβαρα! 

'Έτσι κι' αλλιώς, τα καμμένα κάστανα θα κληθεί να βγάλει από την φωτιά ο... επόμενος ο οποίος θα υποχρεωθεί να υλοποιήσει την λεόντεια συμφωνία που έκανε ο Αλέξης. 

Με την προσδοκία ότι θα γίνει άμεσα δυσάρεστος, θα αντιμετωπίσει εκ των πραγμάτων πολύ δύσκολες καταστάσεις με τα δεδομένα που παρέλαβε και τις συμφωνίες που ελαφρά τη καρδία υπέγραψε ο Τσίπρας, με αποτέλεσμα να επαληθευθεί η θεωρία της “σύντομης παρένθεσης”, που και με την βοήθεια της απλής αναλογικής που θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές, τα ιδεοληπτικά παιδιά να έχουν ελπίδα για κάποιον ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας...

Καταστραμμένης, αλλά σιγά μην νοιάζει αυτό τον Αλέξη... 


Θ.Οικονομόπουλος
iefimerida.gr

COMMENTS

BLOGGER
Όνομα

ΑΔΩΝΙΣ,1016,ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ,1432,ΑΡΘΡΑ-ΓΝΩΜΗΣ,8868,ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ,334,ΒΡΕΤΑΝΙΑ,425,ΓΑΛΛΙΑ,209,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,1533,ΔΗΜΟΣΙΟ,2591,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,397,ΔΙΑΠΛΟΚΗ,1319,ΔΙΕΘΝΗ,543,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,720,ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,9938,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,24780,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ-ΕΝΩΣΗ,4295,ΗΠΑ,862,ΙΣΡΑΗΛ,198,ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,70,ΚΙΝΑ,194,ΚΚΕ,147,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,3658,ΚΥΠΡΟΣ,777,ΛΑΙΚΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ,21,ΛΕΒΕΝΤΗΣ,35,Μ.Μ.Ε.,1457,ΝΕΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,3465,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,1331,ΠΑΣΟΚ,2698,ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,26,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,18746,ΠΟΤΑΜΙ,102,ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ,1065,ΡΩΣΙΑ,712,ΣΑΜΑΡΑΣ,355,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,1259,ΣΥΡΙΖΑ,12377,ΤΖΗΜΕΡΟΣ,23,ΤΟΥΡΚΙΑ,938,ΧΙΟΥΜΟΡ,6245,ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗ,944,HOT,13474,
ltr
item
politika-gr: Ο Τσίπρας, τα χαϊβάνια και οι άλλοι...
Ο Τσίπρας, τα χαϊβάνια και οι άλλοι...
https://3.bp.blogspot.com/-aFJmrM8w05A/WQI6HcuzIYI/AAAAAAABECk/mDPjWxQERIEbIDefEnxHokZFWgNQFTPywCLcB/s1600/kammenos708_50.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-aFJmrM8w05A/WQI6HcuzIYI/AAAAAAABECk/mDPjWxQERIEbIDefEnxHokZFWgNQFTPywCLcB/s72-c/kammenos708_50.jpg
politika-gr
https://politika-gr.blogspot.com/2017/04/blog-post_830.html
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/2017/04/blog-post_830.html
false
8823671051559442697
UTF-8
ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΡΘΡΑ Όλα τα άρθρα Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ Αρχική ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Όλα τα άρθρα ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν βρέθηκαν άρθρα σχετικά με την αναζήτησή σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ. Δευτ. Τρ. Τετ. Πεμ. Παρ. Σαβ. Ιανουαρίου Φεβροαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαϊου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν. Φεβ. Μαρ. Απρ. Μαϊου Ιουν. Ιουλ. Αυγ. Σεπτ. Οκτ. Νοεμ. Δεκ. just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy