Όλη η ΞΕΦΤΙΛΑ του Αλέξη Τζίφρα σε 75 σελίδες - ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ το ΤΕΤΑΡΤΟ Μνημόνιο ο πιό προσκυνημένος κωλοτούμπας όλων των εποχών!

Τρία κείμενα έχουν φτάσει στην Αθήνα, στο περιεχόμενο των οποίων βρίσκονται οι τεχνικές λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης.

Τρία κείμενα έχουν φτάσει στην Αθήνα, στο περιεχόμενο των οποίων βρίσκονται οι τεχνικές λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης.
Τα τρία κείμενα που θα αποτελέσουν τη βάση της συμφωνίας -όταν αυτή κλειδώσει- έχει στα χέρια της η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όσα πληροφορείται το iefimerida, στις 75 σελίδες των τριών κειμένων περιγράφονται οι εκκρεμότητες που απομένουν για υλοποίηση από την ελληνική πλευρά, τα δημοσιονομικά από το 2018 και μετά, αλλά και ένα κείμενο με θέματα που σχετίζονται με τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα.
 
Από την πλευρά της η Αθήνα ετοιμάζει εφαρμοστικούς νόμους που αναμένεται να έρθουν ως τις 16/5 προς ψήφιση στη Βουλή.

Πάντως το σημερινό πρώτο ραντεβού με τους Θεσμούς, αναμένεται να είναι ευρωπαϊκή υπόθεση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, η Ντέλια Βελκουλέσκου θα έρθει αργά το απόγευμα και θα ξεκινήσει με συμμετοχή στις συναντήσεις από την Τετάρτη

Ηρθε το προσχέδιο 4ου μνημονίου στην Αθήνα -Οροι για συντάξεις, εργασιακά

Στα χέρια της κυβέρνησης βρίσκεται το προσχέδιο του νέου, τέταρτου μνημονίου.

«Ψαλίδι-πλαφόν» 22% στην προσωπική διαφορά των κύριων συντάξεων και μείωση των επικουρικών αν δεν επιτευχθεί ο στόχος περικοπής δαπανών, αλλαγές στα εργασιακά με κατάργηση του βέτο του υπουργείου Εργασίας στις ομαδικές απολύσεις και άρση των περιορισμών στη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο εν λόγω προσχέδιο, που θα αποτελέσει τη βάση της διαπραγμάτευσης.

Στην Αθήνα έχουν φτάσει τρία κείμενα με τις τεχνικές λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης.
Σύμφωνα με όσα πληροφορείται το iefimerida, στις 75 σελίδες των τριών κειμένων περιγράφονται οι εκκρεμότητες που απομένουν για υλοποίηση από την ελληνική πλευρά, τα δημοσιονομικά από το 2018 και μετά, αλλά και ένα κείμενο με θέματα που σχετίζονται με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Από την πλευρά της, η Αθήνα ετοιμάζει εφαρμοστικούς νόμους που αναμένεται να κατατεθούν έως τις 16/5 προς ψήφιση στη Βουλή.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων συντάξεις, εργασιακά, ενεργειακά

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», τα μνημόνια του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών, που έφτασαν χθες στο υπουργείο Οικονομικών και τα οποία θα μπουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης, που αρχίζει σήμερα, προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Στη συνταξιοδοτική δαπάνη
 
Το 2019 θα ληφθούν μέτρα μείωσης της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ μέσω της προσωπικής διαφοράς. Οι εκπρόσωποι των θεσμών σε αυτή τη φάση τουλάχιστον δέχονται την πρόταση της ελληνικής πλευράς για μείωση έως 22%.

Εδώ ωστόσο μπαίνει ο όρος ότι εάν με τον τρόπο αυτό δεν επιτυγχάνεται ο στόχος για το 1% του ΑΕΠ, τότε θα επιβάλλονται περικοπές και στις επικουρικές συντάξεις έτσι ώστε να καλυφθεί το κενό. Οι περικοπές αυτές θα επιβληθούν στην προσωπική διαφορά επί των επικουρικών συντάξεων.

Στα εργασιακά
 
Στα εργασιακά αναφέρεται ότι έως το τέλος του προγράμματος θα συνεχίσουν να ισχύουν όσα αποφασίστηκαν με τα προηγούμενα μνημόνια και αποσαφηνίζεται ότι θα δεν αποκατασταθεί η επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων και σε επιχειρήσεις που δεν τις υπογράφουν. Σε ό,τι αφορά τις ομαδικές απολύσεις, καταργείται το δικαίωμα βέτο του υπουργείου Εργασίας.

Στα ενεργειακά
 
Προβλέπεται η σταδιακή μείωση της λιγνιτικής ισχύος της ΔΕΗ κατά περίπου 40%, ενώ μειώνονται σταδιακά και οι ποσότητες ηλεκτρικές ενέργειας που υποχρεούται να πουλήσει η επιχείρηση σε ιδιώτες μέσω δημοπρασιών.

Καταστήματα
 
Προβλέπεται η άρση των περιορισμών στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους ή την περιοχή όπου βρίσκονται.

Αποκρατικοποιήσεις
 
Προβλέπεται η πλήρης εφαρμογή του master plan του ΤΑΙΠΕΔ.

Blame game για την καθυστέρηση

Την ίδια ώρα που ετοιμάζεται να συμφωνήσει 4ο Μνημόνιο με επαχθείς όρους, το κυβερνητικό επιτελείο εξαπολύει επικοινωνιακή αντεπίθεση με συχνές δημόσιες τοποθετήσεις Τσίπρα (δελτίο ΑΝΤ1 απόψε), καθώς όλα δείχνουν ότι για το ζήτημα της παρέμβασης στο ελληνικό χρέος  οι συζητήσεις στην Ουάσινγκτον δεν απέφεραν θεαματικό αποτέλεσμα και γι' αυτό το ΔΝΤ κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά του, ως προς το είδος και το εύρος της συμμετοχής του.

Ωστόσο, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει κάθε τόσο -και αναμένεται να το κάνει συχνότερα- ότι  οι καθυστερήσεις οφείλονται αποκλειστικά στις διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ των δανειστών, και αυτή η διαμάχη δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρον εμποδίζοντας έτσι την επιστροφή της στην ανάπτυξη.

Σε κάθε περίπτωση, επιδίωξη του πρωθυπουργού είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και γι' αυτό θέλει να έχουν όλα τα τεχνικά ολοκληρωθεί ως την Παρασκευή. 

Το σημερινό, πρώτο ραντεβού με τους Θεσμούς αναμένεται να είναι ευρωπαϊκή υπόθεση, καθώς -όπως πληροφορείται το iefimerida- η Ντέλια Βελκουλέσκου θα φτάσει αργά το απόγευμα στην Αθήνα και θα συμμετάσχει στις συναντήσεις από αύριο, Τετάρτη.


iefimerida
Όνομα

ΑΔΩΝΙΣ,1037,ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ,1499,ΑΡΘΡΑ-ΓΝΩΜΗΣ,9020,ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ,334,ΒΡΕΤΑΝΙΑ,429,ΓΑΛΛΙΑ,209,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,1539,ΔΗΜΟΣΙΟ,2591,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ,397,ΔΙΑΠΛΟΚΗ,1329,ΔΙΕΘΝΗ,574,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,723,ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,10013,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,24780,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ-ΕΝΩΣΗ,4312,ΗΠΑ,868,ΙΣΡΑΗΛ,198,ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,70,ΚΙΝΑ,198,ΚΚΕ,147,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,3708,ΚΥΠΡΟΣ,779,ΛΑΙΚΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ,21,ΛΕΒΕΝΤΗΣ,36,Μ.Μ.Ε.,1459,ΝΕΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,3517,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,1333,ΠΑΣΟΚ,2706,ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ,26,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,19014,ΠΟΤΑΜΙ,102,ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ,1069,ΡΩΣΙΑ,716,ΣΑΜΑΡΑΣ,357,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,1259,ΣΥΡΙΖΑ,12571,ΤΖΗΜΕΡΟΣ,23,ΤΟΥΡΚΙΑ,948,ΧΙΟΥΜΟΡ,6362,ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗ,944,HOT,13474,
ltr
item
politika-gr: Όλη η ΞΕΦΤΙΛΑ του Αλέξη Τζίφρα σε 75 σελίδες - ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ το ΤΕΤΑΡΤΟ Μνημόνιο ο πιό προσκυνημένος κωλοτούμπας όλων των εποχών!
Όλη η ΞΕΦΤΙΛΑ του Αλέξη Τζίφρα σε 75 σελίδες - ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ το ΤΕΤΑΡΤΟ Μνημόνιο ο πιό προσκυνημένος κωλοτούμπας όλων των εποχών!
https://1.bp.blogspot.com/-kK-aAOw1b6w/WP8Mq9SgAtI/AAAAAAABD6E/sC0vSr69UzIBRZKtMjipJoOIVpPH0u9SwCLcB/s1600/C6pNvGxWYAM7L7e.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-kK-aAOw1b6w/WP8Mq9SgAtI/AAAAAAABD6E/sC0vSr69UzIBRZKtMjipJoOIVpPH0u9SwCLcB/s72-c/C6pNvGxWYAM7L7e.jpg
politika-gr
https://politika-gr.blogspot.com/2017/04/75.html
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/2017/04/75.html
false
8823671051559442697
UTF-8
ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΡΘΡΑ Όλα τα άρθρα Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ Αρχική ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Όλα τα άρθρα ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν βρέθηκαν άρθρα σχετικά με την αναζήτησή σας Πίσω στην Αρχική Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ. Δευτ. Τρ. Τετ. Πεμ. Παρ. Σαβ. Ιανουαρίου Φεβροαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαϊου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν. Φεβ. Μαρ. Απρ. Μαϊου Ιουν. Ιουλ. Αυγ. Σεπτ. Οκτ. Νοεμ. Δεκ. just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy