|NEA_$type=carousel$cols=1$l=0$h=400$show=home

Σάλος με τον Φλαμπουράρη, έσβησε στοιχεία με μπλάνκο - Πρωτοφανές να συντάσσεται συμφωνητικό μεταβίβασης ...μετοχών στο Αρχηγείο της Αστυονομίας - Συγκάλυψη του σκανδάλου από τα περισσότερα ΜΜΕ

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει με το θέμα Φλαμπουράρη, αφού όπως φαίνεται οι απαντήσεις, αλλά και τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο...Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει με το θέμα Φλαμπουράρη, αφού όπως φαίνεται οι απαντήσεις, αλλά και τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην υπουργός Επικρατείας δεν είναι πειστικά και η ΝΔ τώρα ζητάει ακόμα και την παρέμβαση εισαγγελέα.

Την Τετάρτη ο κ.Φλαμπουράρης υποστήριξε πως μεταβίβασε τις μετοχές του στην εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ με ένα απλό ιδιωτικό συμφωνητικό στον στενό συνεργάτη Γιάννη Κοτταρίδη, δίχως όμως ακόμα να έχει απαντηθεί το αν έχει κατατεθεί στην εφορία η πράξη αυτή άρα και να έχει τεθεί σε ισχύ η μεταβίβαση αλλά και ταυτόχρονα αναφέροντας πως ως αντιπρόεδρο και μέλος του δ.σ.στη δική του θέση τοποθέτησε τον γιο του Μιχάλη Φλαμπουράρη Ρετσίνα.

Ωστόσο ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις ξεσήκωσε η απάντηση για τον τρόπο με τον οποίο υπεγράφη το ιδιωτικό συμφωνητικό. Η διαδικασία έγινε στο αρχηγείο της Αστυνομίας με τη ΝΔ να απαντάει άμεσα και να υποστηρίζει πως «η υπόθεση δεν είναι μόνο περίεργη αλλά φαίνεται πως έχει και βάθος».

Ιδιωτικό συμφωνητικό μέσα στο αρχηγείο της Αστυνομίας !

Σύμφωνα με το protothema.gr που έφερε στη δημοσιότητα το θέμα, ο ανθυπασπιστής που υπέγραψε την επίμαχη μεταβίβαση ως προς το γνήσιο της υπογραφής, είναι γνωστός συνδικαλιστής του χώρου των αστυνομικών, με έμφαση στις οικονομικές υποθέσεις και με επαφές στον λογιστικό κυρίως κόσμο.

Μάλιστα σε σημερινό του δημοσίευμα, επικαλείται πηγές από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, από τον κλάδο Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Αστυνομίας, αναφέρει πως είναι πραγματικά πολύ σπάνιο - έως και απίθανο - να έχει ξανασυμβεί, αστυνόμος της συγκεκριμένης υπηρεσίας να υπογράφει για το γνήσιο της υπογραφής. Ακόμα όμως και στα απλά κατά τόπους αστυνομικά τμήματα της επικράτειας, οι αστυνομικοί δεν προβαίνουν με ευκολία σε τέτοιες δραστηριότητες παραπέμποντας τους ενδιαφερόμενους πολίτες στα ΚΕΠ.

Αυτή η κίνηση Φλαμπουράρη γεννάει το ερώτημα:

«Τι συνέβη λοιπόν και δίχως καμία αιτιολογία ο κ. Φλαμπουράρης με τον συνεταίρο του Γιάννη Κοτταρίδη «φιλοξενήθηκαν» για μια τόσο απλή υπόθεση στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας; 

Γιατί ο κ. Φλαπουράρης προχώρησε σε μια επικύρωση που δεν ήταν αναγκαία καθώς η εφορία δεν απαιτεί τέτοια διαδικασία;

Μήπως επιχειρήθηκε να δοθεί μια αίσθηση «νομιμότητας» σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που ξεκάθαρα μπάζει από παντού και που δεν είναι σε ισχύ;»

Η ΝΔ ζητάει παρέμβαση εισαγγελέα

«Η υπόθεση Φλαμπουράρη δεν είναι μόνο περίεργη, αλλά φαίνεται πως έχει και βάθος. Εταιρεία στην οποία συμμετείχε ο εν λόγω υπουργός πήρε ανάθεση έργου, ενώ το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας εμφανίζεται σήμερα να έχει μεταβιβαστεί σε άλλο πρόσωπο με ιδιωτικό συμφωνητικό, του οποίου το γνήσιο της υπογραφής βεβαιώνεται με περίεργη διαδικασία.

Όχι από τα ΚΕΠ, όχι από Αστυνομικό Τμήμα, αλλά από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, όπου δεν έχει πρόσβαση ο καθημερινός πολίτης. Με αποτέλεσμα να μην δύναται να διερευνηθεί αν η μεταβίβαση έγινε μεταχρονολογημένα, αφού δεν τηρήθηκαν οι κανόνες της αρχής της δημοσιότητας.

Η Εισαγγελική Αρχή οφείλει να τα ερευνήσει όλα αυτά, όπως επίσης, αν αυτός που πήρε το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας είναι παρένθετο πρόσωπο, δεδομένου, μάλιστα, ότι κατά την ημερομηνία που μεταβιβάστηκαν οι μετοχές δεν καταβλήθηκε κανένα τίμημα, γεγονός παράδοξο για τη συναλλακτική πρακτική.

Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς τσαλακώθηκε και καταφεύγουν στο Αρχηγείο της Αστυνομίας για να διασώσουν ό,τι προλάβουν».

Η νέα απάντηση Φλαμπουράρη: Δεν μπαίνω σε αυτή τη συζήτηση γιατί με υποβιβάζει

Για καθοδηγουμένη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, καθώς θεωρεί ότι έχει δώσει πλήρεις απαντήσεις για την σχέση του με την εταιρεία «Διάτμηση» και τόνισε ότι έχει στοχοποιηθεί λόγω των εκλογών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 γιατί επικυρώθηκε το γνήσιο της υπογραφής από αξιωματικό στο αρχηγείο της αστυνομίας και σε άλλα ερωτήματα που τίθενται από μέσα ενημέρωσης ανέφερε πως "δεν μπαίνει σε αυτή τη συζήτηση γιατί υποβιβάζει τον ίδιο και τον πολιτικό αγώνα αφού έχει αποδειχθεί ότι έχει δίκιο".

Πάντως, είπε ότι "δεν απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη για την μεταβίβαση των μετοχών, ούτε υποχρέωση υποβολής του συμφωνητικού στη ΔΟΥ και πως η υπεραξία των μετοχών θα φορολογηθεί με την δήλωση του 2016" κάτι που επιβεβαίωσε και ο φοροτεχικός κ. Μουζάκης που ήταν στο στούντιο. Διαβεβαίωσε επίσης, ότι τα έγγραφα έχουν τις πραγματικές ημερομηνίες και όχι μεταχρονολογημένες.

Ο Φλαμπουράρης έδωσε έγγραφα σβησμένα με μπλάνκο

Την ίδια ώρα το capital.gr αναφέρει πως σε ένα από τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αλέκος Φλαμπουράρης και συγκεκριμένα στο «μετοχολόγιο 2» υπάρχει εμφανής διόρθωση με μπλάνκο. Πρόκειται για μία από τις φωτογραφίες που δήθεν παρουσιάζει τις μεταβιβάσεις των μετοχών στον κ. Κοτταρίδη Ιωάννη”.Όπως αναδημοσιεύει και το Πρώτο Θέμα έχει σαφώς υπάρξει παρέμβαση στο συγκεκριμένο σημείο, δημιουργώντας νέα ερωτηματικά. 

Ποιοι έκοβαν κι έραβαν το σχετικό μετοχολόγιο, πότε και για ποιους λόγους;

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε πως από τη συναλλαγή, όπως παρουσιάζεται στο έγγραφο που δημοσιοποίησε ο κ. Φλαμπουράρης οι ημερομηνίες καταβολής των δόσεων εκτείνονται σε βάθος χρόνου, με την πρώτη δόση καταβολής να ορίζεται στις 30 Νοεμβρίου 2015, δηλαδή σε τρεις μήνες από σήμερα.

Πως όμως ένας 77χρονος επιχειρηματίας – πολιτικός πλέον επιλέγει να αποπληρωθεί σε τέτοιο βάθος χρόνου, δηλαδή το 2018 κι όταν θα είναι 80 πλέον ετών;

Τόσο μεγαλόψυχος είναι και δεν ενδιαφέρεται για τους κόπους μιας ζωής;

Γιατί δεν άφησε τις μετοχές στην κόρη του ή στη σύζυγο ή ακόμα καλά – καλά στον γιο του Μιχάλη που όμως τον άφησε στο «πόδι» του ως αντιπρόεδρο;

Επίσης, με τι είδους εξασφαλίσεις πούλησε τον Ιανουάριο τις μετοχές του ο κ. Φλαμπουράρης, όπως έχει δηλώσει;

Μήπως αυτές οι «εξασφαλίσεις» ήταν η προσωπική του «εποπτεία» ως υπουργού Επικρατείας σε έργα γύρω από το Κράτος όπως αυτό της περιφέρειας Πελοποννήσου;

Από την εξέταση του συμβολαίου δεν προκύπτει κανενός είδους εξασφάλιση για τον πωλητή, ήτοι τον κ. Φλαμπουράρη.

Αίσθηση επίσης προκαλεί μια απλή ανάλυση του ταμείου της εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ, το οποίο σε μια περίοδο όπου παρουσίαζε τζίρο 1,9 εκατ. ευρώ είχε ταμείο όχι όπως συνηθίζεται σε τέτοιες εταιρείες το πολύ έως και 50.000 ευρώ αλλά 1 εκατ. ευρώ!

Η εφημερίδα «Καθημερινή» με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ με τίτλο Στο επίκεντρο πολιτικής θύελλας ο Φλαμπουράρης αναφέρεται μεταξύ άλλων στην καθυστέρηση του πρώην υπουργού να παρουσιάσει στοιχεία για την υπόθεση.

Η υπόθεση Φλαμπουράρη είναι πρώτο θέμα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Με τον τίτλο «Υπερήρωας ο Φλαμπουράρης» η εφημερίδα γράφει ότι ο πρώην υπουργός σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά τις καταγγελίες κατάφερε τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου να καταπολεμήσει την ελληνική γραφειοκρατία.


iefimerida.gr

COMMENTS

BLOGGER

[ΣΧΟΛΙΑ & ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ]_$type=list$c=30$m=0$va=0

Όνομα

Α,7594,ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ,1543,ΑΡΘΡΑ-ΓΝΩΜΗΣ,3477,ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ,27,ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ,46,ΔΗΜΟΣΙΟ,2589,ΔΙΑΠΛΟΚΗ,510,ΔΙΕΘΝΗ,1016,ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1431,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ-ΕΝΩΣΗ,429,ΚΚΕ,148,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,818,Μ.Μ.Ε.,1482,ΝΕΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,4016,ΠΑΣΟΚ,2841,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,5214,ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ,1203,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,1267,ΣΥΡΙΖΑ,15772,ΧΙΟΥΜΟΡ,9530,ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗ,975,
ltr
item
politika-gr: Σάλος με τον Φλαμπουράρη, έσβησε στοιχεία με μπλάνκο - Πρωτοφανές να συντάσσεται συμφωνητικό μεταβίβασης ...μετοχών στο Αρχηγείο της Αστυονομίας - Συγκάλυψη του σκανδάλου από τα περισσότερα ΜΜΕ
Σάλος με τον Φλαμπουράρη, έσβησε στοιχεία με μπλάνκο - Πρωτοφανές να συντάσσεται συμφωνητικό μεταβίβασης ...μετοχών στο Αρχηγείο της Αστυονομίας - Συγκάλυψη του σκανδάλου από τα περισσότερα ΜΜΕ
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/11988456_589123374559149_9094411407705407747_n.jpg?oh=2168ab32e0e9cf5a514e4b5778786f98&oe=5662F7C0
politika-gr
https://politika-gr.blogspot.com/2015/09/blog-post_474.html
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/2015/09/blog-post_474.html
false
8823671051559442697
UTF-8
Φορτώθηκαν όλα τα άρθρα Δεν βρέθηκαν άρθρα Δείτε όλα τα άρθρα Διαβάστε περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Αρχική σελίδα Σελίδες Άρθρα Δείτε όλα τα άρθρα της κατηγορίας Δείτε σχετικά άρθρα Ετικέτα Αρχείο SEARCH Όλα τα άρθρα Not found any post match with your request Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ. Δευτ. Τρ. Τετ. Πεμ. Παρ Σαβ. Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαίου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαι Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy