|HOT_$type=carousel$cl=#FA5858$c=6$h=400$m=0$rm=0$s=0$show=home

|ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ_$type=three$cl=#086a87$c=3$h=300$m=0$s=0$rm=0$show=home$p=1

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ : Ο Σκουρλέτης και ο Στρατούλης αρπάζουν τις καταθέσεις σου για να πληρώσουν τις συντάξεις ΟΑΕΕ και ΟΓΑ

Τους λείπουν 570 εκατ. ευρώ για τις συντάξεις ΟΑΕΕ και ΟΓΑ και εκβιάζουν τράπεζες για δάνειο - Ζητούν τα τελευταία διαθέσιμα των ταμείω...Τους λείπουν 570 εκατ. ευρώ για τις συντάξεις ΟΑΕΕ και ΟΓΑ και εκβιάζουν τράπεζες για δάνειο - Ζητούν τα τελευταία διαθέσιμα των ταμείων για να πληρώσουν συντάξεις - Εφαγαν και τα τελευταία μετρητά που άφησε η ΝΔ και τώρα θέλουν να φάνε και τις καταθέσεις...

 

Μάχη με τον χρόνο δίνει η ηγεσία του υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης για να εξασφαλίσει τα χρήματα, προκειμένου να καταβληθούν οι συντάξεις των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι υπεύθυνοι αναζητούν περισσότερα από 570 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 350 από κρατική χρηματοδότηση, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διαθέτει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ).

Συγκεκριμένα, απαιτούνται πάνω από 296,5 εκατ. ευρώ για την καταβολή περίπου 686.812 συντάξεων ΟΓΑ και άλλα περίπου 274 εκατ. ευρώ για την καταβολή 367.603 συντάξεων ΟΑΕΕ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, και καθώς η ανταπόκριση των ταμείων θεωρείται ότι θα είναι περιορισμένη, ασκούνται πιέσεις στις διοικήσεις των τραπεζών για δάνειο της τάξης των 300 εκατ. ευρώ, ώστε τελικά οι συντάξεις να καταβληθούν στην ώρα τους.

Μάλιστα, το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε επιστολή προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία με την οποία ζητεί από τις διοικήσεις να μεταφέρουν τα πλεονάζοντα κεφάλαιά τους στον λογαριασμό διαθεσίμων της Τράπεζας της Ελλάδος, προκειμένου να πληρωθούν την Τετάρτη οι συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.

Το πόσο οριακή είναι η κατάσταση φάνηκε και από τη μη έγκαιρη καταβολή των συντάξεων στους περίπου 57.000 συνταξιούχους του ΤΑΠ-ΟΤΕ και στους 37.240 συνταξιούχους του ΤΑΠ-ΔΕΗ, ενώ ξεχωριστά και με καθυστέρηση πιστώθηκε τελικά το ΕΚΑΣ στους δικαιούχους του ΙΚΑ (περίπου 42 εκατ. ευρώ).

Το ΙΚΑ επικαλείται τα προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ πηγές από τη διοίκηση επισημαίνουν ότι θα γίνουν όλες οι προσπάθειες προκειμένου οι συντάξεις να πληρωθούν αύριο.

Να σημειωθεί ότι το ΙΚΑ που την τελευταία στιγμή βρήκε, αργά το μεσημέρι της Παρασκευής (από την ΤτΕ) 150 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσει η πληρωμή των συντάξεων στους 1.221.155 συνταξιούχους του, περίμενε περίπου 600 εκατ. ευρώ από την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών, εχθές και σήμερα, καθώς οι περισσότεροι εργοδότες καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους προς το ταμείο, τις τελευταίες ημέρες του μήνα.

Με τις τράπεζες κλειστές, αυτό προφανώς δεν κατέστη δυνατό. Όπως αδύνατη ήταν και η είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ
ΠΗΓΗ: real.gr

Υπ.Εργασίας: Ζητά τα τελευταία διαθέσιμα των ταμείων για να πληρώσει συντάξεις

Με επιστολή τους προς τα ταμεία ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Δημήτρης Στρατούλης ζητούν να μεταφέρουν στην ΤτΕ όλα τα πλεονάζοντα κεφάλαιά τους, άμεσα και υποχρεωτικά. Αγώνας δρόμου για την καταβολή των συντάξεων σε αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες.

Την υποχρεωτική μεταφορά όλων των κεφαλαίων των ασφαλιστικών ταμείων που πλεονάζουν στον λογαριασμό διαθεσίμων της Τράπεζας της Ελλάδος, ζητεί με επιστολή του προς τα ταμεία, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

Με στόχο την εξεύρεση των απαιτούμενων κεφαλαίων για την πληρωμή των συντάξεων του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας φαίνεται πως εξετάζει κάθε ενδεχόμενο, ασκώντας εκ νέου πιέσεις στις διοικήσεις των ταμείων που έχουν πλεονάζοντα κεφάλαια.

Αυτή τη φορά, στην επιστολή, επικαλούνται τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 2 του ν.3586/2007 και ορίζει ότι «Τα πλεονάζοντα κεφάλαια των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που σχηματίζονται πέραν από τις τρέχουσες υποχρεώσεις αυτών στους λογαριασμούς ταμιακής διαχείρισης μεταφέρονται υποχρεωτικά στο λογαριασμό διαθεσίμων, στην Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με τις διατάξεις του α.ν. 1611/1950 (ΦΕΚ 304 Α'), όπως τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις του ν.δ. 2999/1954 (ΦΕΚ 211 Α')».

Καθώς μάλιστα τα πράγματα πιέζουν και ήδη υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην πληρωμή των συντάξεων του ΤΑΠ-ΟΤΕ και του ΤΑΠ-ΔΕΗ, το υπουργείο θέτει ως καταληκτική ημερομηνία για τη μεταφορά των κεφαλαίων, την 30η Ιουνίου 2015.

Στην πράξη, ξεκαθαρίζουν ότι εφόσον υπάρχουν πλεονάζοντα κεφάλαια πρέπει έως σήμερα να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες μεταφοράς διαθεσίμων στο λογαριασμό διαθεσίμων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η εκτέλεση της μεταφοράς, σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις, θα επαληθευτεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου. Τέλος, επισημαίνεται η ευθύνη των επικεφαλής των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και των Οικονομικών Προϊσταμένων, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 22 & 25 του ν.4270/2014.

Η αγωνία για την πίστωση των συντάξεων στην ώρα τους κορυφώνεται σήμερα, καθώς πρέπει έως το απόγευμα να έχουν πιστωθεί πάνω από 570 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των συντάξεων ΟΑΕΕ και ΟΓΑ. 


COMMENTS

BLOGGER

Ο συνταρακτικός πίνακας του Juan Lucena προς τιμήν των νεκρών παππούδων και γιαγιάδων συγκινεί.

Ο συνταρακτικός πίνακας του Juan Lucena προς τιμήν των νεκρών παππούδων και γιαγιάδων συγκινεί.
Απεικονίζει όσους και όσες έφυγαν χωρίς να αποχαιρετήσουν τα εγγόνια τουs. Και μόνο γι' αυτή τη συγκλονιστική εικόνα, αξίζει κανείς να τηρεί τα μέτρα (idiotes).

|ΕΓΡΑΨΑΝ_$type=list$c=30$m=0$l=0$s=0$va=1$show=post

Όνομα

ΑΡΘΡΑ-ΓΝΩΜΗΣ,5725,ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ,78,ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ,54,ΔΗΜΟΣΙΟ,2589,ΔΙΕΘΝΗ,2073,ΕΛΛΑΔΑ,1924,ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,2429,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ-ΕΝΩΣΗ,901,ΚΚΕ,170,Μ.Μ.Ε.,1837,ΝΕΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,5006,ΠΑΣΟΚ,2908,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,8075,ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ,1317,ΣΚΑΝΔΑΛΑ,1266,ΣΥΡΙΖΑ,17534,ΧΙΟΥΜΟΡ,12978,ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗ,992,Ψ,2200,Ω,7876,HOT-VIDEO,15,sidebar,6,VIDEO,344,
ltr
item
politika-gr: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ : Ο Σκουρλέτης και ο Στρατούλης αρπάζουν τις καταθέσεις σου για να πληρώσουν τις συντάξεις ΟΑΕΕ και ΟΓΑ
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ : Ο Σκουρλέτης και ο Στρατούλης αρπάζουν τις καταθέσεις σου για να πληρώσουν τις συντάξεις ΟΑΕΕ και ΟΓΑ
http://3.bp.blogspot.com/-l1t1n-ypwYc/VZJKS6_fI1I/AAAAAAAAuVo/MOyPuemnqcs/s1600/strata-stratoula1.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-l1t1n-ypwYc/VZJKS6_fI1I/AAAAAAAAuVo/MOyPuemnqcs/s72-c/strata-stratoula1.jpg
politika-gr
https://politika-gr.blogspot.com/2015/06/blog-post_217.html
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/
https://politika-gr.blogspot.com/2015/06/blog-post_217.html
false
8823671051559442697
UTF-8
Φορτώθηκαν όλα τα άρθρα Δεν βρέθηκαν άρθρα Περισσότερα Η συνέχεια εδώ Reply Cancel reply Delete By Αρχική σελίδα Σελίδες Άρθρα Δείτε όλα τα άρθρα της κατηγορίας Δείτε σχετικά άρθρα Ετικέτα Αρχείο SEARCH Όλα τα άρθρα Not found any post match with your request Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ. Δευτ. Τρ. Τετ. Πεμ. Παρ Σαβ. Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαίου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαι Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content