Ηρακλής Τσίπρας: H χούντα ήταν αναγκαία»!Πριν από λίγες ημέρες είχα κάνει μία ανάρτηση για τον θείο του Αλέξη Τσίπρα, τον Ηρακλή Τσίπρα... (ΤΣΙΠΡΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ... Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;...) με θέμα την "δράση" του κατά την εποχή της χούντας.

Έλαβα πολλά μηνύματα από αναγνώστες του ιστολογίου, άλλα για να μου πουν ότι δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη και άλλα για να μου πουν ότι πρέπει να γίνουν γνωστά περισσότερα πράγματα για την οικογένεια Τσίπρα ειδικά τώρα που θέλει να γίνει και πρωθυπουργός.

Επειδή όλα αυτά που είχα δημοσιεύσει μου είχαν φανεί περίεργα γιατί ήξερα ότι κάποιος ο οποίος έχει καταδικαστεί από την χούντα δεν ήταν δυνατόν την ίδια περίοδο να λαμβάνει δημόσια αξιώματα ή να αναλαμβάνει εργολαβικά έργα, αποφάσισα να το ψάξω λίγο περισσότερο.

Άλλωστε η μαρτυρία της προηγούμενης δημοσίευσής μου μου είχε φανεί λίγο "έωλη" χωρίς συγκεκριμένα απτά στοιχεία.

Και τα βρήκα!
Διάβασα λοιπόν ολόκληρη την δικογραφία... πάνω από 80 σελίδες...  και κατάλαβα τι εννοούσε ο Γιάννης Χαλκιαδάκης (δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας “Ρεθεμνιώτικα Νέα” και πολιτευτής της ΕΚ) στην προηγούμενη ανάρτησή μου.

Κατ' αρχάς έχουμε τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων και των κατηγορουμένων.

Μέσα σε όλες αυτές τις καταθέσεις ξεχωρίζει μία στην οποία υπάρχει μεταμέλεια και αποδοχή της χούντας... 

Η κατάθεση του Ηρακλή Τσίπρα!

Οι καταθέσεις είναι δεκάδες.

Σε μερικές από αυτές οι μάρτυρες μιλούν απλώς για το ποιόν των κατηγορουμένων, σε άλλες οι κατηγορούμενοι αναφέρουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που τους καταλογίζουν και σε αρκετές κάποιοι από τους κατηγορουμένους αναλαμβάνουν πλήρως τις ευθύνες τους και περιγράφουν ακριβώς όσα συνέβησαν.

Σε καμία άλλη όμως δεν υπάρχει μεταμέλεια!
Αυτή είναι προφανώς και η εξήγηση για την πρόταση του εισαγγελέα όπου για έναν μόνο κατηγορούμενο ζητά την καταδίκη του με αναστολή...  

Τον Ηρακλή Τσίπρα!

Για τους υπολοίπους ενόχους ο εισαγγελέας προτείνει ποινές χωρίς οποιοδήποτε "ελαφρυντικό".

Για τους άλλους οι ποινές είναι ποινές άμεσα εκτελεστέες.
Τελικά ο Ηρακλής Τσίπρας κρίνεται ένοχος  "δια ψήφων τεσσάρων κατά μίας" και καταδικάζεται σε 3 χρόνια φυλάκιση.Σύμφωνα λοιπόν με την παραπάνω απόφαση του στρατοδικείου ο Ηρακλής Τσίπρας καταδικάστηκε σε 3 χρόνια μείον τον χρόνο που είχε μείνει(;) στην φυλακή, δηλαδή θα έπρεπε να εκτίσει μία ποινή φυλακίσεως 2 ετών, 11 μηνών και 23 ημερών.

Άρα θα έπρεπε να αποφυλακιστεί στις 26/01/1971.

Σύμφωνα όμως με την ίδια του την οικογένεια ο Ηρακλής Τσίπρας "μετά το ’69 που εγκαταστάθηκε ξανά στην Αθήνα έγινε υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος (του Παναθηναϊκού)" γιατί η καταδίκη του ήταν με αναστολή!

Δεν μπορώ να ξέρω πόσοι άλλοι "αγωνιστές" καταδικάστηκαν από στρατοδικείο της χούντας με αναστολή και αφού είχαν δηλώσει μεταμέλεια.

Άλλωστε εγώ γεννήθηκα το 1968...

Αυτοί όμως που γνωρίζουν περισσότερα ας αναρωτηθούν.

Πως κάποιος κρίνεται ένοχος και καταδικάζεται από την χούντα με αναστολή (αφού έχει δηλώσει μεταμέλεια και ότι "αυτό που έγινε εις την Ελλάδα ήτο αναγκαίον") αλλά  δεν έχει κανένα άλλο πρόβλημα κατά την διάρκεια της επταετίας;

Ομολογώ ότι δεν έχω απτά στοιχεία αλλά έχω ακούσει ότι εργαζόταν μαζί με τον αδελφό του και πατέρα του Αλέξη και μάλιστα, ως μηχανικοί/εργολάβοι,  είχαν πάρει και ένα πολύ μεγάλο μερίδιο των δημοσίων έργων της εποχής.

Καταδικασμένος από την χούντα αλλά την ίδια εποχή καταφέρνει, αυτός και ο αδελφός του, να πάρουν  δημόσια έργα;

Δεν μου ακούγεται πολύ λογικό...

Τέλος πάντων.

Αυτοί που έζησαν την εποχή της χούντας ή έχουν διαβάσει περισσότερα ίσως να μπορούν να καταλάβουν πως γίνεται.

Εγώ αδυνατώ!

Τουλάχιστον όχι με την ...απλή κοινή λογική.


ΥΓ : Όπως καταλαβαίνετε, μετά από όλα τα παραπάνω, θεωρώ απολύτως λογικά τα όσα αναφέρει ο Γιάννης Χαλκιαδάκης στην εξιστόρησή του!
http://koinos-topos.blogspot.com
Αρχική σελίδα